«Σπάει» τα κοντέρ ο Κουσκουνάς της Δόξας Δράμας, ρεκόρ 15ετίας στη Φούτμπολ Λιγκ

«Σπάει» τα κοντέρ ο Κουσκουνάς της Δόξας Δράμας, ρεκόρ 15ετίας στη Φούτμπολ Λιγκ
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 17/04/2018

Σε αρχισκόρερ της Φούτμπολ Λιγκ και σταθερή αξία παραγωγικά, εξελίσσεται το «κανόνι» της Δόξας Δράμας, Νίκος Κουσκουνάς, που έγινε ο πρώτος παίκτης μετά το 2003, που πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε τρεις συνεχόμενες χρονιές στην κατηγορία.

Ο 29χρονος «μπόμπερ», που ήρθε στους «Μαυραετούς» τον Γενάρη από τον ΟΦΗ, έφτασε προχθές τα 10 φετινά γκολ, στο 1-1 κόντρα στην πρώην ομάδα του (7 γκολ στους Δραμινούς και 3 στην ομάδα του Ηρακλείου). Ο Κουσκουνάς βέβαια δεν πανηγύρισε, σεβόμενος την εξάμηνη παρουσία του στους Κρητικούς, ωστόσο, πέτυχε μια ξεχωριστή επίδοση. Ο έμπειρος στράικερ πέτυχε 18 γκολ στα Τρίκαλα, τη σεζόν 2015-2016 και «ανέβηκε» στα 20 το 2016-2017, επίσης με τη φανέλα των Θεσσαλών. Ο προηγούμενος παίκτης που σε επίπεδο Β΄ Εθνικής (με την παλιά ονομασία) έδειξε τέτοια συνέπεια στο σκοράρισμα σε διαδοχικές χρονιές ήταν σύμφωνα με την βάση δεδομένων «soccerbase.gr» ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, που είχε διψήφιες επιδόσεις για τέσσερις σερί σεζόν (1999-2000: 14 γκολ στην Καλλιθέα, 2000-2001: 15 με την ίδια ομάδα, 2001-2002: 15 στη Χαλκηδόνα, 2002-2003: 21 στο δρόμο προς τη Σούπερ Λίγκα, με τον μετέπειτα Ατρόμητο).

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Για την έξοδο της Κυριακής με τον Παναιγιάλειο, απόντες είναι οι τιμωρημένοι Ριζογιάννης και Ματσούκας και ήδη ο Νίκος Κωστένογλου αναζητά τον αντικαταστάτη του πρώτου στους «κόφτες». Στη σημερινή επάνοδο στις προπονήσεις ίσως διαφανεί αν έχει ρεαλιστικές ελπίδες επιστροφής στην αποστολή ο Χοσέ Μαρία Κάσες, ενώ την πρώην ομάδα του θα αντιμετωπίσει ο Αρναρέλλης. Ο Λίτσκας, που έπαιξε μετά από καιρό και «έβγαλε» πάθος, ήταν από τα κέρδη στο ματς με τον ΟΦΗ (στη γραμμή των διακριθέντων, δίπλα σε Μπαϊκαρά, Κουσκουνά, Σιώπη, Μένκα), ενώ θα φανεί αν γυρίσουν στην αποστολή κάποιοι από τους «κομμένους», Βούρα, Στεφάνοβιτς, Όστοϊτς και Ντατίδη. Τέλος, μετά τους Απόλλωνα Πόντου και Παναχαϊκή, καταγγελία κατά των Δραμινών για χρήση έξι ξένων με τον Άρη κατατέθηκε και από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό (επίσης έννομο συμφέρον). Όλες εκδικάζονται τη Δευτέρα 23/4.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι παίκτες της Αναγέννησης, για την κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους. Οι παίκτες των «κιτρινόμαυρων» δηλώνουν πως έχει εξαντληθεί η υπομονή τους και πως το μέλλον τους είναι αβέβαιο, αν δεν αλλάξει κάτι. Επίσης, απαντούν σε δηλώσεις του Θωμά Σβαρνόπουλου, περί «παιδικού ποδοσφαίρου», μετά την ήττα από τη Σπάρτη.

ΣΠΑΡΤΗ: Την ώρα που τα οικονομικά προβλήματα μαστίζουν την ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη, ένα από τα κέρδη στη νίκη ελπίδας με την Καρδίτσα, μαζί με το φορμάρισμα του Φουρτάδο (δυο γκολ) ήταν η επανεμφάνιση του Θανάση Δεινόπαπα. Ο έμπειρος Θεσσαλονικιός εξτρέμ γύρισε στην ενδεκάδα με όρεξη και έφερε… γούρι, μετά από δυο τραυματισμούς και μακρά αποχή (είχε μπει αλλαγή με ΑΟΧ Κισσαμικό και Πανσερραϊκό).