Στοΐλας: «Γλυκιά γεύση στην όλη πίκρα του Πανσερραϊκού, φινάλε με ψηλά το κεφάλι»

Στοΐλας: «Γλυκιά γεύση στην όλη πίκρα του Πανσερραϊκού, φινάλε με ψηλά το κεφάλι»
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 14/05/2018

Για τον ηρωισμό του αξιοπρεπέστατου Πανσερραϊκού, κόντρα σε… θεούς και δαίμονες, και το διπλό-άθλο με τον Εργοτέλη (3-0 στο Ηράκλειο) μίλησε στο «FAIR PLAY 96.1» ο προπονητής του, Πέτρος Στοϊλας.

Ο Πέτρος Στοϊλας ανέφερε: «Το βαθμολογικό σκέλος ήρθε σε δεύτερη μοίρα, σκεπάζεται από τα προβλήματά μας. Θέλουμε να ανταποκρινόμαστε, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς, να τελειώσουμε τη χρονιά με ψηλά το κεφάλι. Έχουμε βαριά φανέλα, δεν πρέπει να δίνουμε δικαιώματα, δεν αξίζουμε κάτι χειρότερο απ’ όσα βιώνουμε φέτος. Έτσι και με τον Εργοτέλη, ξενυχτήσαμε στο καράβι, ήμασταν λίγοι παίκτες, με κακές συνθήκες. Ο Πανσερραϊκός όμως έκανε κατάθεση ψυχής, έπαιξε ως πραγματική ομάδα και κατάφερε να κερδίσει. Πληρωμές δεν υπάρχουν οικονομικά, αλλά αυτή ήταν… ηθική! Είχαμε διαβάσει τον αντίπαλο, που πάντα παίζει επιθετικά και έχει μεγάλη κατοχή μπάλας. Επιλέξαμε πλάνο αντεπιθέσεων. Ίσως μας υποτίμησε, ενώ χωρίς τον Κάιπερς είναι… άλλη ομάδα. Αφιερώνουμε την επιτυχία στους λίγους που είναι δίπλα μας. Βαθμολογικά ίσως υπάρχει ακόμα μαθηματική ελπίδα, αλλά είμαστε ρεαλιστές. Δεν θέλω να δίνω παράλογες ελπίδες στους παίκτες, να διαμορφώνουμε λάθος σκέψεις και μετά να απογοητευόμαστε. Θα προσπαθήσουμε και για άλλους βαθμούς στα ματς με Παναχαϊκή, Άρη και Δόξα Δράμας, για να μείνει στο τέλος μια γλυκιά γεύση μέσα στη γενική πικρία, αλλά και να μπει μέσα μας η νοοτροπία νικητή».

ΔΙΠΛΟ, 14 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ…

Ο Πανσερραϊκός είχε τέσσερις νίκες εκτός έδρας στα χαρτιά, δυο πέρυσι, με Καλλονή-Πανθρακικό και ισάριθμες φέτος, με Αχαρναϊκό-Βέροια, αλλά έφερε… 0-3 ξανά, στο γήπεδο, προχθές με τον Εργοτέλη μετά από 14 μήνες. Τελευταίο διπλό ήταν ξανά στην Κρήτη, τον Μάρτιο του 2017, με τα Χανιά χάρη σε γκολ του Γκούρτσα (0-1). Επίσης, εκτός Σερρών οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν βάλει τρία γκολ σε ένα ματς από το 1-3 με τον Φωκικό τον Μάιο του 2013, πριν μια πενταετία (δυο χρόνια έπαιξε στη Γ΄).

ΔΥΟ ΑΛΛΑ… ΛΕΟΝΤΕΣ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «λιοντάρια» στην Κρήτη ακολούθησαν μαζί με την αποστολή μόλις… δυο ηρωικοί φίλαθλοι, κρεμώντας πανό παρότι αρχικά δεν είχαν μεγάλες… προσδοκίες, οπαδοί σημείο αναφοράς στους πανηγυρισμούς των παικτών, που τους αφιέρωσαν το διπλό, για την αφοσίωσή τους.