ΑΕΚ Β' - Χανιά 1-0: Παραμένει στα υψηλά πατώματα

ΑΕΚ Β' - Χανιά 1-0: Παραμένει στα υψηλά πατώματα
από Βασίλης Βουτσινάς
στις 12/12/2021

Συνεχίζει την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας η ΑΕΚ Β'. Η Ένωση με γκολ του Χρήστου Γιούση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε των Χανίων με 1-0 για την 7η αγωνιστική του νότιου ομίλου της Super League 2 σημειώνοντας την πέμπτη της νίκη για φέτος. Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ Β' έχει κι έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη.

Πρώτη ήττα για το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου που δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης παρά τις ευκαιρίες που είχε.

Στο πρώτο ημίχρονο τα Χανιά ήταν πρώτα που απείλησαν την εστία του Γκίνη. Στο 3' ο Παναγιωτούδης με δυνατό σουτ υποχρέωσε σε απόκρουση τον γκολκίπερ των τυπικά γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ Β' απάντησε στο 15' με σουτ του Σαμπανάτζοβιτς το οποίο αποσόβησε ο Κουτζαβασίλης.

Οι Κρητικοί συνέχισαν να είναι απειλητικοί χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία στο 19'. Εξαιρετική ενέργεια του Βασιλόγιαννη που κάνει διαδοχικές προσποιήσεις στον Σταμούλη και σέντρα στον Μπαΐροβιτς που με κεφαλιά στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία.

Καμία από τις δύο ομάδες εν τέλει δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη και τον Γκίνη αντίστοιχα με αποτέλεσμα να υπάρξει λευκή ισοπαλία στην ανάπαυλα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ Β' ανέβασε την απόδοσή της βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 53'. Ο Γιούσης συνεργάστηκε με τον Σταμούλη και ο πρώτος με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Τα Χανιά προσπάθησαν να αντιδράσουν και λίγο έλειψαν στο 62ο λεπτό.  Σέντρα του Τριανταφυλλάκου ο Κολλάς παίρνει την κεφαλιά και ο Μπαΐροβιτς προσπαθεί να πλασάρει εξ επαφής με τον Γκίνη να διώχνει σωτήρια για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν, κατάφεραν μάλιστα να σκοράρουν αλλά ο επόπτης ακύρωσε το τέρμα. Στο 71′ ο Παναγιωτούδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζιούλης στρώνει με το στήθος στον Μπαΐροβιτς που πλασάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ με υπόδειξη του Κύριου.

Έτσι η ΑΕΚ Β' κράτησε το υπέρ της 1-0 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης κρατώντας την σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, μιας και βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό που έχει 17 βαθμούς. 

Από την άλλη τα Χανιά βρίσκονται στην 9η θέση με 8 βαθμούς.

Διαιτητής: Βεργέτης Χρ. (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Κύριος (Αρκαδίας) – Ισακοβίδης (Λακωνίας)
4ος διαιτητής: Αντωνίου (Αχαΐας)
Κίτρινες κάρτες: Κογιέτε (12′), Κορνέζος (20′), Γιούσης (27′), Σταμούλης (67′), Καμαρά (72′),

ΑΕΚ Β (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκίνης, Λάτσι, Κορνέζος, Σταμούλης (82′ λ.τρ. Γιαννόυτσος), Μιτάι, Μουστακόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Αμούρ (54′ Παρράς), Γιούσης (82′ Κάτσικας), Ε. Χριστόπουλος (69′ Γκαρσία), Κοσίδης (69′ Ιατρούδης).

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Πατάπης (90+2′ Κόλα), Ζιούλης, Τσαμούρης (46′ λ.τρ. Παντεκίδης), Κογιέτε (59′ Καμαρά), Παναγιωτούδης (78′ Βασιλακάκης), Κάρλος, Τριανταφυλλάκος, Βασιλόγιαννης, Βάρκας (59′ Κολλάς), Μπαΐροβιτς