Παναθηναϊκός Β' - Χανιά 0-2: Βρήκε σφυγμό! (vid)

Παναθηναϊκός Β' - Χανιά 0-2: Βρήκε σφυγμό! (vid)
από Βασίλης Βουτσινάς
στις 18/12/2021

Επιστροφή στα τρίποντα για τα Χανιά. Μετά από δύο σερί ήττες, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς και μάλιστα με διπλό στον Ασπρόπυργο κόντρα στον Παναθηναϊκό Β' με 0-2 για την 9η αγωνιστική του νότιου ομίλου της Super League 2. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Κρητικούς που με την εν λόγω νίκη πήραν και βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ώθηση (11 βαθμοί).

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι γνώρισαν την τέταρτή τους ήττα, ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή με τον Τσιριγώτη στο 6'. Ο επιθετικός των Πρασίνων βγήκε τε α τετ με τον Κουτζαβασίλη αλλά αστόχησε.

Έκτοτε τα Χανιά ισορρόπησαν. Πήραν πρωτοβουλίες επιθετικά και απείλησαν κυρίως με τον Βασιλόγιαννη. Ο 30χρονος ακραίος μέσος επιχείρησε να φτάσει στο γκολ στο 29' και στο 41' αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Χριστογεώργος μπλόκαρε και στη δεύτερη η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στην επανάληψη τα Χανιά συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό απειλώντας στο 53ο λεπτό. Ο Βασιλόγιαννης έκανε τη σέντρα, ο Τριανταφυλλάκος πλάσαρε αλλά ο Χριστογεώργος ήταν σε ετοιμότητα.

Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των Χανίων τελικά απέδωσαν καρπούς στο 68ο λεπτό. Ο Βασιλόγιαννης ξεκίνησε μία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε στην αριστερή γωνία του Χριστεγεώργου γράφοντας το 0-1. 

Ο Παναθηναϊκός Β' ανέβασε στροφές, έφτασε κοντά στην περιοχή των Χανιών αλλά δεν μπορούσε να ισοφαρίσει. Είτε δεν έβγαινε η τελική πάσα, είτε η άμυνα των Χανίων επενέβη σωστά. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 87ο λεπτό όπου ήρθε και η χαριστική βολή για το Τριφύλλι με εντυπωσιακό τρόπο. 

Ο Κογιέτε με πλασαριστό σουτ μέσα από την περιοχή κρέμασε τον Χριστογεώργο κάνοντας το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τελευταία στιγμή του αγώνα ήταν το ψαλιδάκι του Σιδερά 2 λεπτά μετά το γκολ των Χανίων το οποίο μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης.

 

Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Οικονόμου Σπ. (Αχαΐας) – Πλάκας (Δυτ. Αττικής)
4ος διαιτητής: Αντωνίου (Αχαΐας)

Κίτρινες κάρτες: Ζιούλης (19’), Σαρδέλης (20’), Βασιλόγιαννης (45’), Αθανασακόπουλος (63’), Παναγιωτούδης (81’), Χριστογεώργος (90+1’), Θεοχάρης (90+3’).

Παναθηναϊκός Β (Γιάννης Βονόρτας): Χριστογεώργος, Βαγιανίδης, Σιδεράς, Θεοχάρης, Αθανασακόπουλος, Κρυπαράκος, Σαρδέλης (90+2′ Ματσαδές), Ρόμπι, Μαρτίνης (65′ Κούτσιας), Τσιριγώτης, Ηλιάδης (73’ Σέχου).

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Κογιέτε, Ζιούλης, Πατάπης, Τσαμούρης, Μασούρας (65′ Κάρλος), Παναγιωτούδης, Τριανταφυλλάκος, Μπαΐροβιτς (85’ Κολλάς), Βάρκας (53′ Καψάλης), Βασιλόγιαννης.

 

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από το παιχνίδι