Καλλιθέα-Ζάκυνθος 2-0: Σβηστά

Καλλιθέα-Ζάκυνθος 2-0: Σβηστά
από Βασίλης Βουτσινάς
στις 22/12/2021

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά με τον Μουνιέρ να είναι αρκετά αποτελεσματικός (ένα γκολ, μία ασίστ), η Καλλιθέα επικράτησε της Ζακύνθου με 2-0 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του νότιου ομίλου της Super League 2. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου ανέβηκε στην 7η θέση με 12 βαθμούς έχοντας μάλιστα να δώσει και 2 ματς που έχουν αναβληθεί (Επισκοπή εντός, Ρόδος εκτός).

Από την άλλη η Ζάκυνθος, που είχε στον πάγκο της 3 ποδοσφαιριστές και στάθηκε όσο πιο αξιοπρεπή μπορούσε, παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό, ενώ ακόμη είναι η μόνη ομάδα του ομίλου που δεν έχει πετύχει γκολ στα 8 παιχνίδια που έχει δώσει.

 

Το παιχνίδι

Από το πρώτο λεπτό η Καλλιθέα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κρατούσε τη μπάλα, προσπαθούσε να δημιουργήσει συνδυασμούς και παράλληλα φάσεις. Όμως, αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να έχει κάποια άξια λόγου ευκαιρία. 

Αυτό σήμαινε οτι θα έπρεπε να υπάρξουν και ατομικές ενέργειες των παικτών της που θα της έφερναν το γκολ. Αυτό ακριβώς συνέβη στο 17ο λεπτό στην πρώτη κλασική ευκαιρία του ματς. Ο Μουνιέρ πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-0 εκμεταλλευόμενος στο έπακρον την ταχύτητα και την εμπειρία του.

5 λεπτά μετά οι γηπεδούχοι είχαν νέα στιγμή με τον Μαρουκάκη. Ο 31χρονος επιθετικός έκανε το σουτ με το κουντεπιέ αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Πατσιογιώργου.

Η Ζάκυνθος από την πλευρά της ήταν κυρίως σε θέση άμυνας αλλά προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Οι νησιώτες έπαιζαν κυρίως από τον άξονα και τα δεξιά με κύριους εκφραστές τους Εντουάρντο και Τελλέν. Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία παρά μόνο μία κεφαλιά του Καλλιβωκά στο 41' που δεν ανησύχησε τον Στρέζο.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία ακόμη καλή στιγμή λίγα λεπτά πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο. Στο 37' ο Κοντοχρήστος έκανε τη σέντρα, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου βρισκόταν ο Μουνιέρ ο οποίος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατά πολύ. Η Καλλιθέα κρατούσε και πάλι τη μπάλα στα πόδια της αλλά η κατοχή της ήταν ανούσια. Όλα αυτά μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα καθώς έπειτα και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να γίνουν πιο ουσιαστικές.

Στο 65ο λεπτό ο Νάτσης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά πριν, δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά αφού δεν έπιασε καλά το σουτ.

Ένα λεπτό μετά ήρθε η σειρά της Ζακύνθου να χάσει τη σημαντικότερη ευκαιρία της. 

Ο Εντουάρντο έκανε το σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με τον Στρέζο να αποκρούει. Ο Σούρμπης πήρε το ριμπάουντ από κοντά αλλά και πάλι ο Στρέζος απέκρουσε κρατώντας το 1-0.

Στο 68' ο Μουνιέρ απάντησε για την Καλλιθέα αλλά ούτε εκείνος κατάφερε να πετύχει από κοντά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν Νάτσης και Μουνιέρ, κατάφερε ο Μαρουκάκης στο 81ο λεπτό. Ο Μουνιέρ έκανε τη συρτή σέντρα, ο Κονέ άφησε έξυπνα και ο Μαρκουκάκης από κοντά έκανε το 2-0 χτίζοντας γερά θεμέλια για το τρίποντο.

Στο 86' η Ζάκυνθος προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι αλλά το πλασέ του Σολ ήταν αδύναμο.

Τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν αυτή του 87ου λεπτού. Ο Κωστίκα έκανε τη σέντρα προς τον Κονέ που βρέθηκε ένα βήμα από το 3-0 αλλά ο Πατσιογιώργος απέκρουσε εις διπλούν τις προσπάθειές του.

 

 

Καλλιθέα (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Κοντοχρήστος, Ρόσση (Κωστίκα 56'), Ευαγγέλου, Ρέντζας (Νάτσης 56'), Τσιντόνης (Κονέ 76') , Μπουλούλης, Χατζηδίμπας (Κύργιας 72'), Βασιλούδης, Μουνιέρ, Μαρουκάκης.

Ζάκυνθος (Δημήτρης Νόλης): Πατσιογιώργος, Κολεύρης, Μαρίνος, Καλλιβωκάς, Κούνια, Ντάσης, Τελλέν (Καψάσκης 82'), Σούρμπης, Σολ, Εντουάρντο, Κοναγκάγια.

 

 

Διαιτητής: Πατεμτζής (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Καραθανάσης (Αν. Αττικής)

4ος: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

Κάρτες: -