Ηρόδοτος-Παναθηναϊκός Β' 0-0: Όλα μηδέν στην Κρήτη

Ηρόδοτος-Παναθηναϊκός Β' 0-0: Όλα μηδέν στην Κρήτη
από Βασίλης Βουτσινάς
στις 15/01/2022

Ηρόδοτος και Παναθηναϊκός Β' αναδείχθηκαν 0-0 στη Νέα Αλικαρνασσό στο μοναδικό παιχνίδι της σημερινής ημέρας (15/1) για τη 14η αγωνιστική του νότιου ομίλου της Super League 2.

Οι Πράσινοι παρά το γεγονός οτι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαραθωνίτη στο 41ο λεπτό άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων αποσπώντας έτσι τη λευκή ισοπαλία. Ντεμπούτο για Γκόμεζ και Μπαρμπόσα με τη φανέλα του Ηρόδοτου των οποίων τα δελτία πρόλαβαν να εκδοθούν.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ηρόδοτο να χάνει την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο πρώτο μόλις λεπτό. Ο Χαλκιαδάκης έκανε το σουτ, ο Χριστογεώργος απέκρουσε, ο Βρεττός πήρε το ριμπάουντ αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει. 

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην ευκαιρία του Ηρόδοτου λίγα λεπτά μετά με το άστοχο πλασέ του Τσιριγώτη.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης, ο Ηρόδοτος συνέχισε να επισκέπτεται την περιοχή του Παναθηναϊκού Β' κυρίως με τους Βρεττό και Κατίδη. Όμως, καμία από τις προσπάθειες των δύο δεν νίκησαν τον Χριστογεώργο.

Στο 41ο λεπτό ήρθε η αποβολή του Μαραθωνίτη που άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων αφού είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα για αψιμαχία με τον Αρναούτογλου στο 22ο λεπτό, έκανε φάουλ στον Λουτριώτη με τον διαιτητή Ανδριανό να του δίχνει τη δεύτερη κίτρινη και έπειτα την κόκκινη κάρτα. 

Η επανάληψη της αναμέτρησης, και με τον Ηρόδοτο να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα, άρχισε πάλι με φάση για τους Κρητικούς. Στο 48' ο Γκόμεζ έκανε το φάουλ από δεξιά, η μπάλα στην περιοχή κόντραρε σε σώματα και στρώθηκε στον Καντέ, το σουτ του οποίου και πάλι σε σώματα, με το Χατζησάββα να ζητάει πέναλτι για ανατροπή του εντός περιοχής.

Ο Χατζησάββας απείλησε κι εκείνος στο 57ο λεπτό αλλά το σουτ που έκανε πάνω στην κίνηση κατέληξε λίγο άουτ.

Τα λεπτά κυλούσαν με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φτάσουν στο γκολ που θα τους έβαζαν μπροστά στο σκορ. Στο τελευταίο κομμάτι, ο Παναθηναϊκός Β' έκανε αισθητή την παρουσία του χάνοντας δύο απανωτές ευκαιρίες.

Στο 86′ ο Αθανασακόπουλος εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λουτριώτη. Ένα λεπτό μετά, ο Θεοχάρης εκτέλεσε από πλεονεκτική θέση, όμως ο Γκόμεζ έδιωξε σωτήρια με τάκλιν πάνω στη γραμμή.

Η τελευταία καλή στιγμή του ματς ήταν από πλευράς Ηρόδοτου ήταν η προσπάθεια του Κόρτσαμ στο 88ο λεπτό την οποία απέκρουσε ο Χριστογεώργος.

Διαιτητής: Ανδριανός (Αθηνών)
Βοηθοί: Κουφός – Φράγιος (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Ψυχούλας (Βοιωτίας)

Ηρόδοτος (Γιάννης Τάτσης): Λουτριώτης, Κατίδης (65′ Μπαρμπόσα), Βρεττός, Καντέ, Αρναούτογλου, Ρουσσάκης, Αποστολίδης (46′ Γκόμεζ), Καργιωτάκης (65′ Γκίνη), Χαλκιαδάκης, Κόρτσαμ, Χατζησάββας.

Παναθηναϊκός Β (Γιάννης Βονόρτας): Χριστογεώργος, Αγιούμπ (75′ Μπιλάλ), Σιδεράς, Αθανασακόπουλος, Αντωνίου (76′ Τουρκοχωρίτης), Σαρδέλης (59′ Ηλιάδης), Ρόμπι, Μαραθωνίτης, Μαρτίνης (59′ Κούτσιας), Τσιριγώτης, Θεοχάρης.

Photo Credits: sport24