Κυπελλούχος ο "πολυνίκης" Ορφέας Ξάνθης

Κυπελλούχος ο "πολυνίκης" Ορφέας Ξάνθης
από Νίκος Ματθαιόπουλος
στις 20/04/2019

Ο πολυνίκης του θεσμού Ορφέας Ξάνθης έφτασε στην 10η κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου κι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της ΕΠΣ που φτάνει σε διψήφιο αριθμό κατακτήσεων! Μετά το 1998, το 1999, το 2003, το 2004, το 2007, το 2009, το 2010, το 2011 και το 2012, οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στην κορυφαία διάκριση το 2019!

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή στον εορταστικό και συνάμα ιστορικό 41ο τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης, επικράτησε στο γήπεδο του ΑΟΞ με 1-0 επί της συμπολίτισσας Ασπίδας Ξάνθης χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (36′). Οι τυπικά γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το α’ μέρος με διαμαρτυρίες καθώς ακυρώθηκε σαν off side το γκολ του Μπάμπη Κυριαζίδη λίγο πριν το φινάλε, ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα το δοκάρι με τον Ξαντινίδη για τον Ορφέα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτηης Τσοπουλίδης (Εμπλιούκ – Τζιβαρτζίδης) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Θόδωρος Γιαπουντζής.

Στο τελετουργικό μέρος οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν βραβεύσεις με την Ασπίδα τον πρώην Πρόεδρό της, στις αρχές του 1980, Αλέξανδρο Κυριακίδη, τον πρώην παράγοντά της Βασίλη Μπέρτο και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Θέμη Γεωργακόπουλο, ενώ ο Ορφέας τον πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή του Αλέκο Βασιλειάδη, και τους πρώην αρχηγούς και ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Αβραμίδη και Νίκο Δούλη.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Χατζηπαπάς, Μερακλής, Ζώτος, Χριστοφoρίδης, Κωτίδης (80′ Δογανίδης), Παπαδόπουλος (83′ Χατζηπαρασκευάς), Σαββόγλου Ρ., Κυριαζίδης (74′ Νταμπανλής), Κατσής.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής – Μπογιατζίδης): Ρούφος, Μακράκης, Κατρανίτσας, Πασχαλάκης (82′ Καραγκιόζης Ι.), Ξαντινίδης (60′ Χιντ Ιμέρ), Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ, Τορομανίδης, Μπουνταγκίδης (73′  Σουκρή Ογλού), Τζαμπάζ Χαλήλ, Καραγκιόζης Β. (68′ Χασάνογλου).

 

Πηγή-φωτό: xanthi-sport