Τοκατλίδης: Πρώτα το... μηδέν!

Τοκατλίδης: Πρώτα το... μηδέν!

Με έμφαση στην αμυντική λειτουργία θα παραταχθεί στη Νέα Ιωνία Βόλου ο Διαγόρας Σεβαστής

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 25/05/2016

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την επίτευξη του στόχου έχει γίνει με την ολοκλήρωση του πρώτο γύρου για τον Διαγόρα Σεβαστής, ο οποίος βρίσκεται εντός των πρώτων δύο θέσεων στον 6ο όμιλο, έχοντας 5 βαθμούς και έναν περισσότερο από τον ΑΟ Σελλάνων που... καραδοκεί. Ως εκ τούτου, η συνέχεια πρέπει να είναι ανάλογη για την πρωταθλήτρια Πιερίας, η οποία σήμερα (25/5) θα παραταχθεί στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας Βόλου με αντίπαλο τον τοπικό, ουραγό και... επικίνδυνο Ηρακλή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κατά κύριο λόγο οι προσανατολισμοί τους στο ματς θα είναι αμυντικοί, όπως επισήμανε ο ίδιος ο Διονύσης Τοκατλίδης.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο αποφασιστικά ματς για εμάς. Πάμε προσεκτικά, με στόχο πρώτα απ' όλα να κρατήσουμε το μηδέν κι ύστερα να διεκδικήσουμε τη νίκη που θα μας βοηθήσει να πλησιάσουμε την άνοδο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός, για να σημειώσει στη συνέχεια πως με δύο νίκες στα τρία παιχνίδια που απομένουν, η ομάδα του θα έχει πετύχει τον σκοπό της: «Βέβαια, με τα Σέλλανα την Κυριακή θα είναι ο τελικός για εμάς, αν και θα παίξουν σημαντικό ρόλο και τα αυριανά παιχνίδια. Πιστεύω σε κάθε περίπτωση ότι στους 11 βαθμούς θα τα έχουμε καταφέρει».

«Σημαντικός ο βαθμός με Απόλλωνα»

Την περασμένη Κυριακή ο Διαγόρας Σεβαστής έφτασε κοντά σε μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, ωστόσο στο φινάλε περιορίστηκε στον έναν βαθμό που δίνει η ισοπαλία. Ο Κατερινιώτης τεχνικός σχολίασε σχετικά: «Γνωρίζουμε ότι παίζαμε με μία πολύ καλη ομάδα. Πήγαμε να πάρουμε το παιχνίδι έξυπνα, από άποψη τακτικής, διότι γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για επικίνδυνη ομάδα και πως θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Για 60-65 λεπτά ο Απόλλων είχε την υπεροχή, όμως στο τέλος ανεβήκαμε να πετύχουμε το γκολ της νίκης. Με δύο-τρεις αλλαγές φρεσκάραμε την ομάδα, πήγαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Οσον αφορά στη φάση του γκολ που δεν μέτρησε (σ.σ. στο 83'), είμαστε σίγουροι ότι πέρασε η μπάλα τη γραμμή! Παρ' όλα αυτά, δεν παύει ο βαθμός να είναι σημαντικός για εμάς».

Τέλος, για το γεγονός ότι η ΕΠΣ Πιερίας διανύει φέτος μία από τις καλύτερες περιόδους της, συγκεντρώνοντας επιτυχίες από όλες τις ομάδες που την εκπροσωπούν στις εθνικές κατηγορίες, ο Διονύσης Τοκατλίδης υπογράμμισε: «Ο Αιγινιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και ανέβηκε στη football league, ενώ η Πύδνα Κίτρους αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ερασιτεχνών. Αν τα καταφέρουμε κι εμείς, θα πρόκειται για τρεις σπουδαίες επιτυχίες. Αξίζουν, βέβαια, πολλά συγχαρητήρια στη Νεοκαισάρεια που σώθηκε, αλλά και στον Πιερικό που σε μία χρονιά ανανέωσης, πέτυχε τον βασικό στόχο που είχε θέσει. Πλέον, μπορεί να κοιτάξει και το... κάτι παραπάνω! Άλλωστε, είναι μεγάλη ομάδα».