«5 στα 5» η εκπληκτική Ρόδος!

«5 στα 5» η εκπληκτική Ρόδος!

Η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου πέρασε νικηφόρα και από τη Λέσβο (3-0), «κλειδώνοντας» την πρωτιά στον 10ο όμιλο.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 29/05/2016

Δεν αρκέστηκε στην εξασφάλιση της ανόδου η Ρόδος, αλλά φρόντισε να «κλειδώσει» και την πρωτιά στον 10ο όμιλο των μπαράζ, δίνοντας στην επιτυχία της έντονα πανηγυρικό τόνο. Η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου πέρασε νικηφόρα και από τη Λέσβο, όπου επιβλήθηκε με 3-0 του Αίγειρου Μυστεγνών, κάνοντας έτσι το «5 στα 5».

Στην αναμέτρηση που έγινε πριν από λίγο στο δημοτικό γήπεδο Λουτρών παρουσία περίπου 200 φιλάθλων, οι γηπεδούχοι «κοίταξαν στα μάτια» τον αντίπαλό τους, είχαν στο πρώτο ημίχρονο τις ευκαιρίες για να προηγηθούν εκείνοι, ωστόσο δέχθηκαν το γκολ σε ένα κομβικό σημείο, για να καταρρεύσουν στη συνέχεια. Ήταν το 45' όταν ο Ιμεραλιλάι έγινε κάτοχος της μπάλας από την πάσα του Αξιώτη και με λόμπα έστειλε την μπάλα πάνω από το σώμα του Σπετσιώτη και στα δίχτυα της εστίας του, για το 0-1.

Όλα, πλέον, είχαν γίνει πιο εύκολα για τους «πρασίνους», οι οποίοι εδραίωσαν την επικράτησή τους στο δεύτερο μέρος. Στο 55' ο Ευγενικός έγραψε το 0-2 με πανομοιότυπο τρόπο, μετά από ασίστ του Δελαπόρτα και δύο λεπτά μετά (57') ο Παυλίδης εκμεταλλεύθηκε τραγικό λάθος του Σπετσιώτη και έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για να γίνει το 0-3, που έμελλε να είναι τελικό αποτέλεσμα.

Μετά το σημερινό (29/5) αποτέλεσμα, η αναμέτρηση κορυφής την επόμενη Κυριακή ανάμεσα σε Ρόδο και Πανθηραϊκό είναι εντελώς αδιάφορη, τουλάχιστον από βαθμολογικής άποψης.

Διαιτητής ήταν ο Μπακογιάννης, με βοηθούς τους Τάμαλη και Νιδριώτη (Αθηνών).

ΑΙΓΕΙΡΟΣ ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ (Θοδωρής Παπαλόπουλος): Σπετσιώτης, Γιακαλής, Τσιβγούλης, Λεονταρίδης, Τριλιανός, Χριστοδούλου (60' Καπταγιάννης), Δεσποτιδης (71' Μαστραντωνάς), Τσιπάς (71' Λίλα), Σεραφείγκος, Συβρής, Μουτζούρης

ΡΟΔΟΣ (Σάββας Ορφανίδης): Ράτζα, Ορφανίδης, Στ. Καντιμοίρης (80' Καμπούρης), Νικήτας, Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου (71' Αρχοντούλης), Αξιώτης, Παυλίδης, Δελαπόρτας (75' Εμίλ), Ευγενικός, Ιμεραλιλάι.

(Ανταπόκριση: Βαγγέλης Παπαντώνης)