Παντζιαράς: Καλύτεροι από κάθε άποψη

Παντζιαράς: Καλύτεροι από κάθε άποψη

Ο προπονητής του Τηλυκράτη Λευκάδας μίλησε για την άνοδο της ομάδας του στη Γ' Εθνική

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 01/06/2016

Συμφώνησε με τη διοίκηση του Τηλυκράτη στα τέλη του Μάρτη με ξεκάθαρο σκοπό να τον επαναφέρει στις εθνικές κατηγορίες και... αυτό ακριβώς έκανε ο Ανδρέας Παντζιαράς. Ο 40χρονος προπονητής είχε τις γνώσεις και την εμπειρία, προκειμένου να οδηγήσει τους νησιώτες στην επίτευξη του στόχου, δικαιώνοντας τους υπευθύνους, που τον αναζήτησαν σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τις πιθανότητες απώλειας της ανόδου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο πρωταθλητής Πρεβέζης/Λευκάδας πανηγύρισε την επάνοδο στη Γ' Εθνική και λίγα εικοσιτετράωρα μετά ο Ανδρέας Παντζιαράς μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του.


-Κύριε Παντζιαρά, σε έναν δύσκολο όμιλο «καθαρίσατε» με την άνοδο μία αγωνιστική πριν το τέλος. Ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται;

«Πάντα οι τελικοί δεν μπορεί να έχουν έχουν χαμηλό δείκτη δυσκολίας, αλλά υψηλό. Ήταν πραγματικά πολύ δυνατές οι ομάδες, όμως εμείς ήμασταν η καλύτερη από κάθε άποψη! Από άποψη ρόστερ, από διοικητική στήριξη, από οργάνωση, από όλα! Γι' αυτό νομίζω ότι δίκαια φτάσαμε στην άνοδο, μία αγωνιστική πριν το τέλος».


-Ποιο θεωρείτε πως ήταν το πιο κομβικό αποτέλεσμα της σειράς;

«Θεωρώ πως η εκτός έδρας νίκη μέσα στη Νάυπακτο (σ.σ. για τη 2η αγωνιστική), ήταν αυτή που μας έδωσε τεράστια ψυχολογία, αλλά και πρόσφερε στους ποδοσφαιριστές μεγάλη πίστη στις δυνατότητές τους. Παρ' όλα αυτά, μπορώ να πω ότι ήμασταν σίγουροι για την επιιτυχία από την αρχή της διαδικασίας».


-Την Κυριακή είδαμε τον Δημουλιά να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ από το κέντρο του γηπέδου...

«Ο Κώστας Δημουλιάς είναι ένας χαρισματικός, πρώτα αθλητής και μετά ποδοσφαιριστής! Νομίζω ότι σπανίζουν τεχνικά τέτοιοι ποδοσφαιριστές, ακόμα και σε ανώτερες κατηγορίες. Όσο για το γκολ, θύμισε λίγο... Ζιοβάνι».


-Τα τελευταία χρόνια χάθηκε από το προσκήνιο. Πως είναι τώρα η κατάσταση στον Τηλυκράτη;


«Υπάρχει μία πολύ μεγάλη συσπείρωση γύρω από την ομάδα. Υπάρχει μία διοίκηση που εμπνέει σεβασμό και σοβαρότητα στον φίλαθλο κόσμο, όμως πρέπει να έρθουν κι άλλοι άνθρωποι κοντά της. Πρέπει να γίνει μία προσπάθεια των πολλών και όχι των λίγων. Πιστεύω ότι θα μπουν κάποιες δυνατές βάσεις, ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα να πετύχει ο Τηλυκράτης το κάτι παραπάνω και όχι μια απλή παραμονή στην κατηγορία».


-Ο φίλαθλος κόσμος είναι στο πλευρό της ομάδας;


«Μόνο και μόνο το γεγονός ότι εκτός έδρας ακολουθούσαν περίπου 200 άτομα, ενώ στα εντός έδρας παιχνίδια έρχονται 1000-1200 άτομα, νομίζω ότι τα... λέει όλα! Μείναμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την στήριξη του κόσμου».


-Αναλάβατε πριν δύο μήνες και οδηγήσατε τον Τηλυκράτη στην άνοδο. Να υποθέσουμε ότι θα παραμείνετε και για τη νέα χρονιά;

«Ακομα δεν έχουμε συζητήσει για τη νέα σεζόν. Υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις για το πως θα οργανωθεί η ομάδα, όμως νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς. Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα μπαράζ».