Κρασανάκης: Ο ΠΟΑ δεν είναι για... τοπικά!

Κρασανάκης: Ο ΠΟΑ δεν είναι για... τοπικά!

Την επομένη του θριάμβου απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας, ο τεχνικός του πρωταθλητή Ηρακλείου μίλησε στο pamebala.gr για την επιστροφή της ιστορικής ομάδας στη Γ' Εθνική.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 07/06/2016

Έκπληξη ήταν ο υποβιβασμός του στα τοπικά από τον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής τη σεζόν 2013-2014, έκπληξη ήταν για πολλούς και το γεγονός ότι πέρσι στερήθηκε ελέω... Ρούβα τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο στα μπαράζ. Τρίτη φορά «θύμα έκπληξης» ο ΠΟΑ δεν θα μπορούσε να πέσει! Αυτή τη φορά «είχαν γνώση οι φύλακες» και φρόντισαν να επαναφέρουν την ιστορική ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι το ξεκίνημα στη μίνι... δοκιμασία δεν ήταν και το καλύτερο. Η πίστη ποτέ δεν χάθηκε, ούτε βέβαια και η άνοδος για τον πρωταθλητή Ηρακλείου, που εξασφάλισε το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής το δεύτερο εισιτήριο στον 14ο όμιλο, μετά το νικηφόρο 2-0 επί του ΟΦ Ιεράπετρας. Την επομένη του θριάμβου, ο Βασίλης Κρασανάκης μίλησε στο pamebala.gr για τη μεγάλη επιστροφή, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως το μέλλον θα είναι καλό για τον ΠΟΑ. Παράλληλα, ο 40χρονος προπονητής δεν δίστασε να εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και για την ερχόμενη σεζόν.



-Στον πρώτο γύρο των μπαράζ είχατε μόλις 2 βαθμούς, στον δεύτερο γύρο όμως κάνατε το απόλυτο με «3 στα 3»! Πως ήρθε αυτή η αντίθεση;


«Αν μπορούσατε να έχετε μία εικόνα των πρώτων αγώνων, θα βλέπατε ότι είχαμε δύο πολύ καλές παρουσίες στα εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ στο παιχνίδι που ηττηθήκαμε, είχαμε την κατοχή της μπάλας, ένα χαμένο πέναλτι, δύο δοκάρια, περίπου 30 τελικές προσπάθειες και στο τέλος βάλαμε ένα αυτογκόλ και χάσαμε! Εκείνο το παιχνίδι ήταν μαγική εικόνα! Στη συνέχεια, η ομάδα ρόλαρε, έδειξε πως είχε βάθος, παράλληλα βρήκαμε και το γκολ που μας έλειπε και, έτσι, πήραμε τα αποτελέσματα».



-Ανησυχήσατε κάποια στιγμή μην χαθεί η άνοδος;


«Σε κανένα σημείο δεν υπήρξε ο φόβος! Από την αρχή είχαμε πίστη στην ομάδα και ποτέ δεν τη χάσαμε. Κανένας δεν ανησύχησε, ακόμη κι αν θα ήταν φυσιολογικό σε κάποιο βαθμό. Ο φόβος, όμως, ότι θα μπορούσε να χαθεί η πρόκριση, δεν υπήρχε από κανέναν».



-Με την επιστροφή στη Γ' Εθνική μετά από δύο χρόνια, αποκαταστάθηκε η τάξη;


«Ο ΠΟΑ είναι μία μεγάλη δύναμη για το ηρακλειώτικο ποδόσφαρο. Δουλεύει σε πάρα πολύ καλά πρότυπα, απο τις ακαδημίες μέχρι την πρώτα ομάδα! Ομάδες σαν τον ΠΟΑ δεν είναι για να παίζουν στα τοπικά! Μακάρι αυτή η επιτυχία να γίνει το εφαλτήριο για να έρθει κάποια στιγμή και το κάτι παραπάνω».



-Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο;

«Το ευτύχημα είναι πως ο ΠΟΑ βασίζεται στα δικά του παιδιά, στις ακαδημίες του. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό για να έχεις μέλλον, όχι μόνο για τον ΠΟΑ αλλά για όλες τις ομάδες. Δουλέψαμε με 14 παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας, ενώ ακόμη και οι 'παλιοί' Ρουμπάκης και Τριανταφύλλου, είναι ποδοσφαιριστές που έχουν ξεκινήσει από την ομάδα! Επίσης, έρχονται από πίσω κι άλλοι νεαροί παίκτες. Νομίζω ότι και με κάποιες προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών που θα γνωρίζουν την κατηγορία, ενδεχομένως να γίνει και κάτι καλύτερο».



-Η βαθμολογική εικόνα του 14ου ομίλου αντικατοπτρίζει την αλήθεια; Δίκαια ανέβηκαν οι δύο ομάδες που ανέβηκαν;


«Βάσει των αγώνων που είδαμε, θεωρώ ότι οι δύο ομάδες που είχαν το καλύτερο αγωνιστικό κομμάτι και τη μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι τους, ήταν η δική μας και η ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ. Ασφαλώς, και ο ΟΦ Ιεράπετρας, αλλά και ο Άρης Ρεθύμνου, ήταν πάρα πολύ καλές ομάδες, που όμως έχασαν στις λεπτομέρειες και ενδεχομένως επειδή δεν είχαν τόσο βάθος στους πάγκους τους. Νομίζω πως δικαίως ανέβηκαν και οι δύο».



-Είθισται ο προπονητής που ολοκληρώνει με επιτυχία μία σεζόν, να ξεκινάει και την επόμενη. Να υποθέσουμε πως κάτι τέτοιο θα γίνει και τώρα;


«Όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση, γιατί είχαμε στρέψει την προσοχή μας αποκλειστικά στα μπαράζ και στην άνοδο της ομάδας. Αν όλα πάνε καλά και αν το θέλει και η διοίκηση, εμένα είναι επιθυμία μου να παραμείνω».