Μπαλάφας: Δεν περνούσαν τα λεπτά!

Μπαλάφας: Δεν περνούσαν τα λεπτά!

Ο τεχνικός της Αμβρακίας Κωστακιών περιγράφει το δραματικό φινάλε του αγώνα στη Ναύπακτο, που σήμανε την άνοδο στη Γ' Εθνική.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 07/06/2016

Ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη του θα μείνουν οι δραματικές στιγμές που έζησε ο Δημήτρης Μπαλάφας, στα τελευταία λεπτά του προχθεσινού αγώνα με τον Ναυπακτιακό Αστέρα, που σήμανε την άνοδο της Αμβρακίας Κωστακιών στη Γ' Εθνική μετά από περίπου 50 χρόνια. Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε ο νεαρός τεχνικός τις σκηνές που εκτυλίσσονταν στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο, παρουσία δεκάδων εκατοντάδων φιλάθλων.

«Ό,τι κι αν πω για τις στιγμές που ζήσαμε την Κυριακή, είναι λίγο! Δεν περνούσαν τα λεπτά» σχολίασε στην αρχή της επικοινωνίας μας ο τεχνικός των πρωταθλητών Άρτας, για να γίνει πιο αναλυτικός στη συνέχεια: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε το παιχνίδι σε μία φάση, ενώ γενικά παίξαμε πολύ καλά, βάσει του πλάνου που είχαμε με τις αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχωρήσαμε λίγο περισσότερο, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα, που εκείνη τη στιγμή ήταν ισόπαλο και μας βόλευε. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν για... μη καρδιακούς, γιατί τα λεπτά περνούσαν πιο αργά από άλλες φορές! Τέλος καλό, όλα καλά».

Σε εκείνο το σημείο, ο Δημήτρης Μπαλάφας συμφώνησε πως θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει το εισιτήριο της ανόδου και ο Ναυπακτιακός Αστέρας. «Μας βοήθησε και η τύχη, που δεν είχαμε στην Ιτέα. Και η Ναύπακτος να κέρδιζε, θα ήταν δίκαιο. Ωστόσο, συνολικά σαν διαδικασία έξι αγώνων, η δική μας ομάδα ήταν πολύ καλύτερη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σημείο που θεωρεί πως έπαιξε κομβικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου, υπογράμμισε: «Η ομάδα είχε μία νοοτροπία επαγγελματισμού, την οποία νομίζω πως πέρασαν και κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές, με παραστάσεις από υψηλότερες κατηγορίες, που ήρθαν και ανέβασαν την ομάδα επίπεδο. Αυτή τη νοοτροπία περάσαμε και στα υπόλοιπα παιδιά, που κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή».

Τέλος, ο προπονητής της Αμβρακίας υπογράμμισε: «Την Κυριακή το βράδυ, μετά το ματς, μας υποδέχθηκαν στους Κωστακιούς περίπου 70-80 άτομα. Όμως, γενικότερα ο κόσμος του χωριού δεν μπορώ να πω πως ήταν κοντά στην ομάδα. Μακάρι μετά από αυτή την επιτυχία να αγκαλιάσουν περισσότεροι φίλαθλοι την Αμβρακία, γιατί η Γ' Εθνική έχει πολύ περισσότερες υποχρεώσεις. Πρέπει να υπάρχει πιο ενεργή συμμετοχή και να πλαισιωθεί η διοίκηση από περισσότερα άτομα».