Διπλό... Super League ο Απόλλων Σμύρνης στην Ξάνθη

Διπλό... Super League ο Απόλλων Σμύρνης στην Ξάνθη
από Παντελής Τσαουσίδης
στις 26/08/2020

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε διπλό - μισή άνοδο στα «Πηγάδια» κόντρα στην Ξάνθη και απέκτησε προβάδισμα έναντι της ακριτικής ομάδας για την μία και μοναδική θέση που απομένει για να συμπληρωθεί το παζλ της Super League 2020-2021. Το Σάββατο η ρεβάνς στην Ριζούπολη.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο παιχνίδι μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλων Σμύρνης, με την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να παίρνει ένα σημαντικό διπλό (1-0) και το Σάββατο (29/08) θέλει να επισημοποιήσει την επιστροφή του στα «σαλόνια» της Super League.

Ένα παιχνίδι που πέρασε από... σαράντα κύμματα για να γίνει, καθώς από την μια η αναδιάρθρωση που θέλουν οι ομάδες και μια τα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στην ομάδα της Ξάνθης, κατάφεραν να αργήσουν την πραγματοποίηση του παιχνιδιού.

Η Ξάνθη παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο με αρκετούς παίκτες από την Κ19 (σ.σ έξι παίκτες της ενδεκάδας έκαναν ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα και δέκα συνολικά), ενώ και Απόλλων Σμύρνης αγωνίστηκε με τους έντεκα βασικούς και μία αλλαγή, έχοντας να αντιμετωπίσει και την απραξία των 5,5 μηνών χωρίς επίσημο παιχνίδι. Αποτέλεσμα αυτών των δυσκολιών, ήταν το μέτριο θέαμα και οι λιγοστές φάσεις, που όπως όλα έδειχναν, η ομάδα που θα σημείωνε πρώτη γκολ, θα έπαιρνε και το παιχνίδι και παράλληλα το προβάδισμα στην μεταξύ τους... μονομαχία!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Απόλλων, όταν ο Πατράλης νικήθηκε από τον Μπέντο, ενώ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο πορτιέρε της Ξάνθης είπε και πάλι όχι, αυτήν την φορά στον Κολ. Η Ξάνθη δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία, έχοντας ως απολογισμό μία τελική (εκτός εστίας), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήριο με 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων ήταν η ομάδα που είχε και πάλι την κυριαρχία του παιχνιδιού, έχοντας την κατοχή και προσπαθώντας να απειλήσει την εστία της Ξάνθης. Στο 67ο λεπτό, έρχεται η φάση που έκρινε τον αγώνα, όταν ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι από τον Τενεκέ, με τον Μπεντινέλι να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να δίνει το προβάδισμα στον Απόλλων Σμύρνης.

Η Ξάνθη - που αγωνιζόταν από το 84ο λεπτό με 10 παίκτες μετά από την αποβολή του Χασάνογλου - δεν κατάφερε να αντιδράσει, με το σκορ να μην αλλάζει και να δίνει προβάδισμα στον Απόλλων Σμύρνης.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φασίδης, Θυμιάνης (86' Αδαμίδης), Λεωντσάκος, Ισσακίδης, Κοτόπουλος (74' Κωτόπουλος), Τσιτσεκίδης (86' Παπαδόπουλος), Τσιλιγγίρης (59' Τσιπούρας), Χασάνογλου, Φάκης

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88' Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσσης, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης