Σουπερλιγκάτος ο Απόλλων Σμύρνης

Σουπερλιγκάτος ο Απόλλων Σμύρνης
από Παντελής Τσαουσίδης
στις 29/08/2020

Την επιστροφή του στην Super League σφράγισε ο Απόλλων Σμύρνης καθώς επιβλήθηκε της Ξάνθης με 3-1 στην Ριζούπολη και με τον συνδυασμό του πρώτου αγώνα στα «Πηγάδια» (0-1), έγινε η 14η ομάδα της Super League για την σεζόν 2020-2021.

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, θέλοντας να πετύχει το γκολ που θα... έκοβε κάθε ελπίδα της Ξάνθης για να κάνει ανατροπή του πρώτου αγώνα και να είναι αυτή που θα βρίσκεται στην Super League την νέο σεζόν. Η σέντρα στην Ριζούπολη έγινε στις 20:00 και η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ μπήκε με το... μαχαίρι δόντια.

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Τσαμούρης απείλησε την εστία του Μπέντο, με τον πορτιέρε της Ξάνθης να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 7ο λεπτό, ο Ιωαννίδης μετά από σέντρα του Τσαμούρη, έστειλε με προβολή την μπάλα άουτ. Ο Απόλλων συνέχισε να πιέζει την Ξάνθη και στο 12ο λεπτό κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Καραγκούνη από τον Λεωντσάκο, με τον Μπεντινέλι να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Τα πράγματα για την Ξάνθη δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο, καθώς στο 27ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Αδαμίδη. Το «game over» του αγώνα ήρθε στο 36ο λεπτό, όταν ο Τενεκές, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μετά από σέντρα του Καραγκούνη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 2-0 για τον Απόλλων Σμύρνης. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να προηγείται με δύο γκολ διαφροά και να παίζει και με παίκτη παραπάνω.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Απόλλων Σμύρνης να μην χάνει την συνοχή του και την αυτοσυγκέντρωση του, φτάνοντας στο 3-0 και πάλι με τον Μπεντινέλι μετά από σέντρα του Βιτλή. Στο 61ο λεπτό ήταν η σειρά του Λαγού να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι της αναμέτρησης, Τάσο Σιδηρόπουλο, «ισοφαρίζοντας» τις αποβολές. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η Ξάνθη έπρεπε να πετύχει τέσσερα γκολ για να είναι αυτή που θα κερδίσει το εισιτήριο για την Super League. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, ήταν να βρει μόνο ένα γκολ και αυτό από τα έντεκα βήματα στο 83ο λεπτό με τον Φασίδη.

Το τελικό 3-1 «σφράγισε» την επιστροφή του Απόλλων Σμύρνης στην Super League, στέλνοντας την Ξάνθη στην Super League 2, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Τσαμπουρής, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης (46’Πατράλης), Μπλάζιτς (79’ Βάρκας), Κολ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Ισαάκιδης (46’ Τσιλιγγίρης), Τσιτσεκίδης (79’ Παπαδόπουλος), Κοτόπουλος (79’ Ερτορούλ), Λεωντσάκος, Τενεκές, Φακκής (57’ Μανίσογλου), Φασίδης, Θυμιάνης, Τσιπούρας (46’ Αραμπατζής), Αδαμίδης.

Ρέφερι: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας) Τέταρτος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) VAR: Φωτιάς (Πέλλας) AVAR: Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής).

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 22:24