Βρίσκει ρυθμό με «χρυσό» Διαμαντόπουλο η Ξάνθη | 2-0 τον Αλμωπό

Βρίσκει ρυθμό με «χρυσό» Διαμαντόπουλο η Ξάνθη | 2-0 τον Αλμωπό
από Παύλος Χυτήρης
στις 28/11/2021

Μπορεί να χρειάστηκε κάτι παραπάνω από μια ώρα για να βρει δίχτυα η Ξάνθη, όμως οι Ακρίτες εντέλει κατάφεραν να επιβληθούν με 2-0 του Αλμωπού Αριδαίας με δύο γκολ του Δημήτρη Διαμαντόπουλου που πέρασε ως αλλαγή. 

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες καθώς οι τελικές των Ιμπραϊμι και Μπάτζιου δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ντόκιτς, όμως η αποβολή του Μπακουτσή στο 44' άλλαξε σίγουρα τα δεδομένα. Ο 20χρονος είδε την δεύτερη κίτρινη διότι χρησιμοποίησε το χέρι του και άφησε την ομάδα της Αριδαίας με 10 ποδοσφαιριστές.

Η αλλαγή του Νίκου Κεχαγιά στο 56' θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στιγμή του αγώνα καθώς ο Διαμαντόπουλος πέρασε στο παιχνίδι και εκτέλεσε δις τον Ντόκιτς. Αρχικά έκανε το 1-0 στο 63' μετά από «ριμπάουντ» σε σουτ του Πλατέλλα και 6 λεπτά αργότερα διπλασίασε το προβάδισμα της Ξάνθης αξιοποιώντας στο έπακρο την πάσα του Γκινσάρι.

Με αυτήν την νίκη, η ομάδα του Κεχαγιά έφτασε τις 3 διαδοχικές και στέκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο -3 από την πρώτη Βέροια που έχει ένα παιχνίδι παραπάνω. Ο Αλμωπός που έχει θετική παρουσία αλλά δεν έχει βρει ακόμη σταθερό ρυθμό βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς, μαζί με τον Πανσερραϊκό και τον Θεσπρωτό.

 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Ίτσο, Μπάτζιος, Παπάζογλου, Ουνγιαλίδης, Τζανακάκης (72′ Δεληγιαννίδης), Δόρης (56′ Θυμιάνης), Γκόμεζ, Γκινσάρι, Πλατέλλας (85′ Τσιλιγγίρης), Ιμπραΐμι (85′ Κοτόπουλος), Μονρόζ (56′ Διαμαντόπουλος).

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γιώργος Τυριακίδης): Ντόκιτς, Γιαλαμούδης, Παρασκευάς (78′ Πρίκας), Κολλαράς, Αδαμίδης, Ασλαμπάλογλου (89′ Σταμπουλίδης), Μπακουτσής, Ρόβας (85′ Ρίβας), Ζαχαρός (46′ Κέρθι), Καράμπερας, Γιουκούδης (78′ Τριανταφυλλάκης).