Ηρακλής 1-1 ΑΕΛ: Κολλημένος με την ισοπαλία ο «Γηραιός»

Ηρακλής 1-1 ΑΕΛ: Κολλημένος με την ισοπαλία ο «Γηραιός»
από Παύλος Χυτήρης
στις 28/11/2021

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της ισοπαλίας για τον Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα. Ο «Γηραιός» ήταν ανώτερος από την ΑΕΛ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αποσπάσει κάτι παραπάνω από τον έναν βαθμό.

Η ομάδα του Ηρακλή είχε την πλειονότητα των ευκαιριών στο παιχνίδι και θα μπορούσε σίγουρα να είχε ανοίξει εκείνη το σκορ.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε όταν ο Μπαστακός έστειλε από καλή θέση με το κεφάλι την μπάλα στον Θεοδωρόπουλο μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα της ΑΕΛ.  Η πρώτη υποψία απειλής στα καρέ του Παλαβράκη έγινε στο 17' όταν ο Ομάρ γύρισε την μπάλα στην περιοχή από πλάγια θέση και αυτή κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ του Ηρακλή από πόδια συμπαίκτη του. Στο 21ο λεπτό ο Ναπολιτάνο σούταρε αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Στο 29' ο Όγκμποε πραγματοποίησε με το κεφάλι την πρώτη τελική για την ομάδα του Φυντάνη μετά από σέντρα του Ομάρ λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 3ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος του Ναπολιτάνο που έκανε κάτι... σαν κοντρόλ και προσπαθώντας να γυρίσει στον Παλαβράκη έχασε από τον Κολομπίνο που εκτέλεσε και έκανε το 0-1. Κάτι παραπάνω από ένα λεπτό αργότερα όμως, η ομάδα του κάμπου έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο καθώς ο Όγκμποε έσπρωξε σε νεκρό χρόνο τον Χρουσιέλ και αντίκρησε την κόκκινη κάρτα. 

Εκμεταλλευόμενος την αριθμητική του υπεροχή, ο Ηρακλής έγινε κυρίαρχος και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68' με σουτ του Χρουσιέλ μέσα από την μικρή περιοχή.

Πέρα από τον Όγκμποε, τον δρόμο προς τα αποδυτήρια πήραν και οι Τάσος Κατσαμπής και Ηλίας Φυντάνης στο 75' αφού ο Γενικός Αρχηγός του Ηρακλή και ο προπονητής των «βυσσινί» πιάστηκαν στα χέρια μετά από μαρκάρισμα που έγινε μπροστά από τον δεύτερο.

Ο Ηρακλής συνεχίζει να αγνοεί κάθε αποτέλεσμα πέρα από αυτό της ισοπαλίας και έχει 5 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ΑΕΛ που έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες, βρίσκεται στην έκτη θέση με 7 βαθμούς.

 

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Α. Παπαστεριανός, Μανωλάκης, Ναπολιτάνο, Μ. Παπαστεριανός, Τότσκα, Τομάς, Μπαστακός, Μασούρας.

Λάρισα (Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Ομάρ (46′ Θ. Παπαγεωργίου), Κολομπίνο, Συμελίδης, Κ. Παπαγεωργίου, Νικολιάς, Όγκμποε, Ακούνια.

 

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 19:05