Διαιτητικό Ι Βουγίδης -Ρίζου -Αλεξίου γκρέμισαν το αφήγημα της ΑΕΛ!

Διαιτητικό Ι Βουγίδης -Ρίζου -Αλεξίου γκρέμισαν το αφήγημα  της ΑΕΛ!

Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα η νομική υποστήριξη της ΑΕΛ κατάφερε μόνη της να βάλει αυτογκόλ και να δώσει καθαρή εικόνα στους δικαστές για την αίολη προσφυγή που σε μεγάλο ποσοστό έχει χαθεί

από Παμε Μπάλα
στις 02/04/2024

 

Συζητήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της απόφασης της SL2 να συμπεριλάβει την ΑΕΚ Β' στα play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή στον Βόρειο όμιλο.

Γεμάτη η αίθουσα από νωρίς στο πάρκο Γουδί προδίκαζε πως θα γίνει "μάχη" μεταξύ των νομικών επιτελείων για να πείσουν την έδρα στην οποία βρίσκονταν η πρόεδρος κ.Σταυρούλα Κουσουλου και τα μέλη κ.Αικατερίνη Δριλλια και ο κ.Ιωάννης Μαυρουδής.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Χάρης Τσιλιώτης εκπροσωπώντας  την ΑΕΛ, και αφού  έκανε μια ανάλυση του ΚΑΠ και της προκήρυξης της διοργανώτριας ζήτησε να γίνει δεκτή η προσφυγή και να αποβληθεί η ΑΕΚ Β από τους αγώνες των play off!

Βέβαια η απορία που προκάλεσε η παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΕΑ  κ. Τσιλιώτη στην διαδικασία είναι εύλογη από κάθε άποψη καθώς μπορεί να φαίνεται νόμιμη ως διαδικασία , αλλά ηθικά η ενέργεια αυτή έχει πολλά θέματα που πιθανότατα θα τα βρούν μπροστά τους οι ομάδες γενικότερα!

Την σύντομη και χωρίς ουσιαστική ερμηνεία τοποθέτηση του κ.Τσιλιώτη ακολούθησε η τοποθέτηση της κ. Τσαγκαράκη νομικού εκπροσώπου της ΑΕΛ που δεν πρόσθεσε κάτι διαφορετικό που να δείξει πως πείθει τα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Τελευταίος τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΛ κ.Νταβέλης ο οποίος και αυτός έδειξε πως δεν γνώριζε βασικά θέματα του ΚΑΠ! Συμπερασματικά η σημερινή εικόνα της ΑΕΛ ήταν τραγική και σίγουρα το κατάλαβαν και οι ίδιοι πως πιθανότατα η προσφυγή θα πέσει στο κενό.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων της ΑΕΛ ήταν η σειρά της SL2 αλλά και της ΑΕΚ που έκανε πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση.

Πρώτος μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της διοργανώτριας κ.Αντώνης Βουγίδης ο οποίος ανέλυσε κάθε πτυχή της προσφυγής της ΑΕΛ και με αποδεικτικά στοιχεία έδωσε σε όλους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και για ποιόν λόγο η ΑΕΛ έβαλε από μόνη της αυτογκόλ! Σύμφωνα λοιπόν με τον κύριος Βουγίδη η ΑΕΛ έκανε τεράστιο λάθος με την προσφυγή της διότι ουσιαστικά προσέφυγε κατά των αγών paly off ενώ είχε ήδη συμφωνήσει και είχε υπογράψει για την επικύρωση της βαθμολογίας στις 19 Μαρτίου!

Δηλαδή από την μια η ΑΕΛ είπε ναι στην επικύρωση με την ΑΕΚ Β στον όμιλο των ομάδων που θα παίξουν για την άνοδο , και εκ των υστέρων πάει και κάνει προσφυγή ζητώντας να μην είναι η ΑΕΚ Β μέσα στο γκρουπ για την άνοδο!

Αυτό το σημείο είναι και το κλειδί πάνω στο οποίο θα βασιστεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου το αργότερο έως την Παρασκευή.

Μετά την αποστομωτική τοποθέτηση του κ.Βουγίδη τον λόγο πήρε η δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Έλλη Ρίζου η οποία από την πλευρά της εξήγησε αναλυτικά το άρθρο του ΚΑΠ που δίνει το δικαίωμα στις ομάδες Β να συμμετέχουν κανονικά και που πουθενά δεν αφαιρεί την δυνατότητα να αγωνίζονται στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο , άσχετα εάν δεν μπορούν να ανέβουν κατηγορία.

Κλείνοντας ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Αλεξίου ανεβάζοντας τους τόνους υπερασπίστηκε την απόφαση της διοργανώτριας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως από πουθενά δεν προκύπτει πως η ΑΕΚ Β δεν έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται στα paly off και πως η προσφυγή της ΑΕΛ είναι πέρα για πέρα άκαιρη και χωρίς ουσία , ζητώντας παράλληλα να μην γίνει δεκτή.

 

Το κλίμα για την ΑΕΛ σίγουρα δεν ήταν υπέρ της και αυτό το γνωρίζουν άπαντες όσοι βρέθηκαν και την εκπροσώπησαν στην σημερινή διαδικασία. Η SL2 έπραξε ως όφειλε με διαφάνεια και χωρίς κανένα απολύτως γκρίζο σημάδι.

Η σύννομη διαδικασία που ακολούθησε από το καλοκαίρι την καθιστούν ισχυρή απέναντι σε κάθε ιδιοτροπία και κυρίως φόβο όσων δεν μπορούν να διεκδικήσουν και να ανταγωνιστούν  επί ίσοις όροις !

Η προσφυγή της ΑΕΛ θα μπορούσε μετά και την σημερινή ακροαματική διαδικασία να χαρακτηρισθεί προσχηματική για να καλύψει τα δικά της λάθη που ήδη οι οπαδοί της την κατηγορούν ευθέως .

Ωστόσο άπαντες θα περιμένουμε την ετυμηγορία των δικαστών και φυσικά το σκεπτικό της όποιας απόφασης.

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 23:06