×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 546

Ο Κυριάκος Καραταΐδης αποκλειστικά στο ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ!

Ο Κυριάκος Καραταΐδης αποκλειστικά στο ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ!

Ο παίκτης – σύμβολο του Ολυμπιακού ανοίγει την καρδιά του σε μια σπάνια συνέντευξη

από
στις 01/01/2016
στην ΔΙΑΦΟΡΑ

Είναι από τις συνεντεύξεις που δεν μοιάζουν με όλες τις άλλες. Ίσως γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν επιδιώκει την δημοσιότητα. Ποτέ δεν το έκανε. Κι ας πρόκειται για έναν παίκτη σύμβολο. Έναν παίκτη – θρύλο. Τον πρώτο σε συμμετοχές (363) ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Ολυμπιακού. Η αλήθεια είναι πως για να μιλήσεις με τον Κυριάκο Καραταΐδη φαντάζει δύσκολο σε πρώτη φάση.

 

Ο πάγος έσπασε με την πρώτη επαφή. Από την στιγμή δηλαδή που άκουσε τις λέξεις «ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» και «νεαροί αθλητές». Όλα τα άλλα είναι... ιστορία και θα τα δείτε παρακάτω. Στην εισαγωγή απλά να πούμε πως ο Καραταΐδης διαθέτει στις Αχαρνές έναν «ποδοσφαιρικό παράδεισο», έχοντας δημιουργήσει τη δική του Ακαδημία - πρότυπο. Μια Ακαδημία, μάλιστα, που πρόσφατα εντάχθηκε στο δίκτυο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, διαθέτουν ότι... τραβά η όρεξη του καθενός (μοντέρνα γήπεδα, Sports cafe κ.α.) και όλα αυτά σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, ιδανικό για ποδόσφαιρο. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

Ας περάσουμε στο... ψητό και στα όσα μας είπε ο Κυριάκος Καραταΐδης, ο οποίος είναι μέρα – νύχτα στην Ακαδημία και όλα συμβαίνουν υπό την προσωπική του επίβλεψη!

-Καταρχήν θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για την συνεργασία που ξεκίνησε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και το δίκτυο Ακαδημιών:

 

Σαφώς είναι μια νέα, μεγάλη, σελίδα για την Ακαδημία μας αυτή η συνεργασία. Όλοι ξέρουν πως ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου, η οικογένεια μου και είμαι χαρούμενος γι' αυτό το ξεκίνημα της συνεργασίας σε επίπεδο Ακαδημιών. Θεωρώ ότι έχω χτίσει κάτι καλό και πλέον το προχώρησα, το μεγάλωσα. Επιτελούμε ένα σημαντικό έργο που αφορά νεαρούς αθλητές.

 

-Ποιες είναι οι πρώτες συμβουλές που δίνεται στα μικρά παιδιά τα οποία τώρα ξεκινούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου;

 

Το ποδόσφαιρο είναι η ίδια η ζωή. Το μότο μου σαν προπονητής, και όχι μόνον, αλλά και σαν ποδοσφαιριστής όταν αγωνιζόμουν ήταν: Να είσαι μαχητής! Αυτό θέλω να δημιουργήσω και εδώ. Μαχητές. Όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά και της ζωής. Μαχητές βέβαια πάντα με τους κανόνες που υπάρχουν και με βασικό γνώμονα το ευ αγωνίζεσθαι, το Fair Play, τον σεβασμό προς τους αντιπάλους, την συνέπεια. Διότι πρώτο μας μέλημα είναι να βγάλουμε καλούς ανθρώπους. Έχουμε αρκετά ικανά παιδιά τα οποία μέσα από το δικό μας προπονητικό πρόγραμμα στόχο έχουμε να τα αναδείξουμε. Να τους δώσουμε τις ευκαιρίες έτσι ώστε να παλέψουν για το όνειρο τους.

-Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει ως Ακαδημία κι αν είναι αυτό που σας γεμίζει, δηλαδή η ενασχόληση σας με τα μικρά παιδιά...

 

Αυτό το πράγμα είναι η ζωή μου όλη. Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο επέλεξα τον δρόμο της προπονητικής και της ενασχόλησης μου με νεαρά παιδιά. Αυτό το πράγμα, ναι, με γεμίζει. Είναι οι ώρες που χαλαρώνω θα έλεγα και περνάω καλά. Στόχος είναι άλλωστε να περάσω στα παιδιά τις γνώσεις μου από το ποδόσφαιρο.

 

-Όταν ξεκινούσατε εσείς τα πρώτα βήματα σας στο ποδόσφαιρο, μπορούσατε να φανταστείτε πως θα διαγράφατε αυτή την σπουδαία πορεία;

 

Αυτό σίγουρα δεν θα μπορούσα να το σκεφτώ. Όμως ήμουν μαχητής. Και όταν μάχεσαι, η ζωή σε δικαιώνει και σου δίνει αυτό που αξίζεις. Είχα την τύχη και την ευτυχία να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα από νωρίς. Στη συνέχεια ήρθα στον Ολυμπιακό και όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Ολυμπιακός έγινε to σπίτι μου, η οικογένεια μου και πήρα, αλλά και έδωσα, πάρα πολλά στην ομάδα της καρδιάς μου.

 

-Θωρείτε πως σε σχέση με παλαιότερα χρόνια πλέον τα νεαρά παιδιά έχουν περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες να προωθηθούν και να αναδειχτούν;

 

Ούτε συζήτηση. Έχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα. Όταν ξεκινά ένα παιδάκι έχει τα πάντα πλέον. Έχει τους προπονητές του που τον σπουδάζουν. Έχει ένα πρόγραμμα προπονητικό... Αλλά το σημαντικότερο απ' όλα είναι πως έχουν τους γονείς δίπλα, στο πλευρό τους. Κάποιες φορές βέβαια αυτό είναι και κακό, αλλά το σημαντικό είναι πως τα μικρά παιδιά στηρίζονται πλέον από τους γονείς τους.

 

-Όσον αφορά το ποδόσφαιρο στη Δυτική Αττική τι θεωρείται πως πρέπει να βελτιώσει και που πρέπει να πέσει το βάρος;

 

Είναι μια περιοχή με έντονο ταλέντο και παιδιά που έχουν προοπτικές. Παράλληλα στη Δυτική Αττική ανήκουν ιστορικοί σύλλογοι που επί σειρά ετών έπαιξαν στο υψηλότερο επίπεδο. Θα ήθελα, λοιπόν, να απευθύνω ένα κάλεσμα και να πω πως πρέπει να υποστηρίξουμε το κομμάτι των Ακαδημιών. Και το λέω αυτό διότι εκεί είναι το μέλλον. Θεωρώ πως οι μεγάλες και οι ιστορικές ομάδες της ΕΠΣΔΑ πρέπει να βγουν μπροστά και να γίνει μια αναβάθμιση των πρωταθλημάτων στα τμήματα Υποδομών. Να υπάρχουν μεγαλύτερες συμμετοχές, καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμός.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2016 14:57