Ξεπέρασε τις προσδοκίες το τουρνουά του ΠΟΨ! (φώτο)

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το τουρνουά του ΠΟΨ! (φώτο)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων του ΠΟΨ με την ονομασία «Γιάννης Δακτυλάς»

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 02/06/2017

Το τουρνουά διοργανώθηκε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του ΠΟΨ και υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού. Διεξήχθη στις 19-20 και 25-26-27/5/17 στο γήπεδο 5χ5 του 1ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού στην οδό Τζαβέλα στο Νέο Ψυχικό. Συμμετείχαν δωρεάν όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία και αγωνίστηκαν ανά τάξη σε προκριματικούς και τελικούς αγώνες πάνω από 330 παιδιά. Εντύπωση προκάλεσε η υψηλή συμμετοχή των γονέων, αλλά και ευρύτερων φιλάθλων που σε όλες τις ημέρες του τουρνουά γέμισαν ασφυκτικά την κερκίδα του γηπέδου παροτρύνοντας τους μικρούς ποδοσφαιριστές, που ομολογουμένως αγωνίσθηκαν με πάθος και ενθουσιασμό! Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση του ΠΟΨ αποφάσισε να ονομάσει το Τουρνουά «Γιάννης Δακτυλάς», ώστε να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα παράγοντα της διοίκησης.

ELN_0012.jpgΑπερίγραπτη η χαρά των παιδιών

Από εκεί και πέρα οι νικήτριες ομάδες, μία από κάθε τάξη, έλαβαν αναμνηστικό τρόπαιο, όπου κατά τη διάρκεια των απονομών η χαρά και η ικανοποίηση των παιδιών ήταν απερίγραπτη. Επίσης, η επιτροπή προπονητών των Ακαδημιών του Π.Ο.Ψ. κατόπιν ψηφοφορίας ανέδειξε και τον ΜVP του κάθε τελικού απονέμοντας τιμητικό μετάλλιο και δωρεάν ετήσια συνδρομή στις Ακαδημίες του συλλόγου. Μάλιστα, ανεδείχθη και ο καλύτερος MVP μεταξύ των έξι με δώρο ένα ολοκαίνουργιο υψηλής ποιότητας κρεββάτι προσφορά εταιρείας επίπλων. Στις βραβεύσεις των νικητών παρέστησαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης –Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αλέξανδρος Καρυώτης, ο κ. Θανάσης Χανακούλας, τέως Πρόεδρος και  οι οποίοι βράβευσαν τους νικητές μαζί με τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Λεωνίδα Παπανδρέου και τον Τεχνικό Διευθυντή Ακαδημιών κ. Γιώργο Παπαδόπουλο.

ELN_0081.jpg

Η συγκινητική στιγμή

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή ήταν η απονομή αναμνηστικής πλακέτας που απένειμε ο Πρόεδρος του Π.Ο.Ψ. Ιωάννης Πετρίδης στη σύζυγο του εκλιπόντα Γιάννη Δακτυλά για την προσφορά του στο σύλλογο και το αθλητικό ιδεώδες, αφού όσοι τον γνώριζαν εύκολα διαπίστωναν πόσο πίστευε και βοηθούσε την ενδυνάμωση των Ακαδημιών της ομάδας.

ELN_0899.jpg

Πετρίδης: Ήταν χρέος μας να γίνει

Από εκεί και πέρα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου, Ιωάννης Πετρίδης, ανέφερε: «Η επιτυχία του τουρνουά ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στη διεξαγωγή του, τον Δήμαρχό μας κ. Παντελή Ξυριδάκη που τον διακρίνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά και τον αθλητισμό, τους Δντές των Σχολείων, τους γονείς, τους προπονητές μας, τα μέλη της διοίκησης, καθώς και του χορηγούς μας. Για εμάς ως Π.Ο.Ψ. η πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά ήταν χρέος μας, προς τα παιδιά μας, σε έναν δικό μας άνθρωπο, στον αθλητισμό και τέλος στους εαυτούς μας, αφού οφείλουμε να κάνουμε πράξη τα πιστεύω μας. Να δημιουργούμε δηλαδή οφέλη για τα παιδιά, που για μας είναι το παρόν και το μέλλον, όχι μόνο του συλλόγου μας, αλλά της κοινωνίας και της χώρας μας. Γιατί όσοι κατέχουμε την οποιαδήποτε θέση ευθύνης είμαστε υποχρεωμένοι σε ότι κάνουμε ή δεν κάνουμε να μετρούμε στο εάν και κατά πόσο ωφελούμε ή ζημιώνουμε τους νέους ανθρώπους. Μέσα από αυτό το τουρνουά, που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός, αναδείχθηκαν τα υγιή στοιχεία του ποδοσφαίρου ως μέσο κοινωνικοποίησης που συνδράμει το χτίσιμο προσωπικοτήτων και χαρακτήρων ενισχύοντας τα στοιχεία της αυτοπεποίθησης, της άμιλλας, της συνεργασίας, σε συνδυασμό με τη σωστή σωματική βελτίωση. Αναδείχθηκε ταυτόχρονα όμως και η ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων γηπεδικών εγκαταστάσεων στην περιοχή μας, αφού αποδείχθηκε περίτρανα ότι το ποδόσφαιρο όχι μόνο αποτελεί την πρώτη και ίσως τη μοναδική επιλογή των παιδιών της κάθε γειτονιάς μας, αλλά πολλά εξ αυτών διαθέτουν σπουδαία τεχνικά προσόντα. Θα είναι μεγάλη απογοήτευση για όλους εμάς να μην κατασκευαστεί σύντομα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ψυχικό και μεγάλη αδικία για όλα αυτά τα παιδιά να αποδειχθεί τελικά ότι κατοικούν σε μία περιοχή που είναι αφιλόξενη στο ταλέντο τους στο πιο δημοφιλές παγκόσμιο σπορ. Το ποδόσφαιρο».

Ακολουθούν φώτο από το τουρνουά. Ευχαριστούμε την Ελένη Αρνίδη για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

ELN_2440.jpg

ELN_2425.jpg

ELN_2397.jpg

ELN_2435.jpg

ELN_2392.jpg

ELN_2391.jpg

ELN_2373.jpg

ELN_2323.jpg

ELN_2271.jpg

ELN_1712.jpg

ELN_1629.jpg

ELN_1080.jpg

ELN_0942.jpg

ELN_6166.jpg

 

ELN_6300.jpg

 

 

ELN_2597.jpg

ELN_2559.jpg

ELN_2540.jpg

ELN_2531.jpg

ELN_2509.jpg

 

ELN_2447.jpg

 

ELN_9760.jpg

ELN_9663.jpg

ELN_9490.jpg

ELN_7114.jpg

ELN_7048.jpg

 

ELN_6995.jpg

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 23:40