Έρευνα διαιτησία Μην τον πυροβολείτε… απλά το παιδί δεν μπορεί !

Ακόμη ένα λάθος της ΕΠΟ που τοποθέτησε στο κρίσιμο παιχνίδι της Καλαμαριάς έναν διαιτητή που προβλημάτισε για τις διαιτησίες του ακόμη και στο τοπικό!

από Πάμε Μπάλα
στις 04/04/2016
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το τι έγινε χθες το απόγευμα στην Καλαμαριά το γνωρίζει πλέον ολόκληρη η Ευρώπη.

Ένας κακός διαιτητής με πολλά προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο κατάφερε να ξεσηκώσει όλο το γήπεδο και να στείλει ακόμη και ανθρώπους στο νοσοκομείο από καρδιακά προβλήματα.

Και φυσικά δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για όλα όσα έγιναν στην Καλαμαριά.

Απέναντι της η Καλαμαριά είχε όχι τον Λαγκάδα αλλά την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκετε σε μια απίστευτη φόρμα… που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα της.

ΕΛΕΟΣ

Δυστυχώς για τους ανθρώπους του Απόλλωνα δεν έχουν καταλάβει που έχουν μπλέξει και ποιους παράγοντες έχουν απέναντι τους και ποιες ομάδες.

Ζουν ίσως σε έναν άλλο κόσμο πιθανότατα αυτόν που οι περισσότεροι οραματιζόμαστε αλλά δύσκολα θα ζήσουμε!

Η ΑΠΕΛ ήρθε και πήρε έναν παιχνίδι το οποίο θα το έπαιρνε με τον τρόπο που πήρε και προηγούμενους αγώνες…

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Νούμερο 1

Αιχμηρή ανακοίνωση από τον Εθνικό Αγιονερίου για όσα έγιναν με τον Λαγκαδά.

Η ανακοίνωση:

Έκανε ότι ήθελε, ότι επιθυμούσε (τη νίκη διακαώς του φιλοξενούμενου) και ότι καταλάβαινε μόνο αυτός (διαιτητής).

Σε αυτή τη φράση αποδίδεται πλήρως η εικόνα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα όπως ο σημερινός που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς μεταξύ των ομάδων Εθνικού Ν. Αγιονερίου – ΑΠΕ Λαγκαδά με νίκη για το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με σκορ 1 – 0.

Δυστυχώς όμως πρωταγωνιστής δεν ήταν ούτε το ποδόσφαιρο, ούτε οι αγωνιζόμενοι παίκτες των δυο ομάδων, αλλά ο διαιτητής κ. Τίκας από την Καρδίτσα ο οποίος με τις αποφάσεις του καθόρισε το αποτέλεσμα γιατί έτσι έπρεπε και γι΄ αυτό άλλωστε τον όρισαν.

Με τις πρωτοφανείς και άκρως εριστικές αποφάσεις του οδήγησε μια αθλητική συνάντηση στα άκρα και καταδίκασε ακόμη ένας διαιτητής τον βασιλιά των σπορ στέλνοντας πίσω πολλά χρόνια, με την ειδική αποστολή του, το πρωτάθλημα της γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Αμαυρώνοντας την εικόνα μιας αναμέτρησης η οποία ξεκίνησε κάτω από ιδανικές συνθήκες και χωρίς να υπάρχει καμία μα καμία αντιπαλότητα κατάφερε να διχάσει το πολυπληθές φίλαθλο κοινό το οποίο βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο του Κιλκίς.

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η διαιτητική τριάδα άρχισε να βάζει μπροστά τα σχέδια της κάνοντας ότι μπορούσε προκειμένου να δημιουργήσει αρχικώς εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου σφυρίζοντας μεροληπτικά και προσέχοντας τους φιλοξενούμενους. Και όσο περνούσε η ώρα τόσο πιο καταφανής γινόταν η υπηρεσία που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Καρδιτσιώτης άρχοντας του αγώνα.

Σε ένα παιχνίδι δυνατό και με λίγες φάσεις ένθεν και ένθεν οι δυο ομάδες συναγωνίζονταν σε μαχητικότητα και πείσμα χωρίς να δημιουργούν κάτι πολύ σημαντικό. Ομως οι διαιτητές είχαν συνεχώς το νου τους για το τι πρόκειται να συμβεί.

Χαρακτηριστικό προσοχής προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΠΕ Λαγκαδά από τη διαιτητική τριανδρία που αξίζει να επισημανθεί ήταν ότι καταλόγισαν υπέρ του Κιλκισιώτικου συγκροτήματος 2 (ΔΥΟ) μόλις φάουλ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο τη στιγμή που σε κάθε πτώση των φιλοξενούμενων ο ορισμός της παράβασης ήταν δεδομένος ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε ούτε καν η υποψία καταλογισμού φάουλ.

Με την εικόνα αυτή και το σκορ 0 – 0 οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους φίλους που βρέθηκαν να παρακολουθούν τη συνάντηση να ασχολούνται όχι με την εικόνα των δυο αντιπάλων αλλά με την προσπάθεια των διαιτητών να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Στην επανάληψη και καθώς το παιχνίδι ήταν ρευστό ως προς το αποτέλεσμα οι παίκτες του Π. Διλμπέρη μπήκαν με άλλον αέρα προσπαθώντας να κατανικήσουν όχι μόνο τους αντιπάλους τους αλλά και τον διαιτητή παίρνοντας την πρωτοβουλία ασκώντας πίεση στα γκολπόστ του τερματοφύλακα Καλογεράκη χωρίς όμως να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η πρωτοβουλία αυτή για τον Εθνικό άρχισε να καταλαγιάζει στο 65ο λεπτό με την φιλοξενούμενη ομάδα να ισορροπεί και παίρνοντας το χώρο του κέντρου επανέφερε το παιχνίδι στα μέτρα της βγαίνοντας δειλά δειλά μπροστά.

Σε συνδυασμό με την ασπίδα των διαιτητών όλα πλέον είχαν πάρει την κατεύθυνση τους και τους φιλάθλους να εκνευρίζονται περισσότερο από την καταφανή αδικία καθώς η γηπεδούχος ομάδα κιτρινίσθηκε κατά το ήμισυ από έναν ανεπαρκή διαιτητή με άξιους συμπαραστάτες του τους δυο βοηθούς του οι οποίοι συνέδραμαν με τις αποφάσεις τους τον συνάδελφο τους με κάθε ευκαιρία.

Και όταν ήρθε η ώρα έδωσαν την χαριστική τους βολή. Στο 87ο λεπτό του αγώνα σε εντός περιοχής ευκαιρία και εν μέσω πολλών παικτών ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής καταλόγισε αμέσως την εσχάτη των ποινών.

Με την απόφαση αυτή ο αγώνας τινάχθηκε στον αέρα καθώς οι διαμαρτυρίες και οι φωνές των ποδοσφαιριστών και όχι μόνο του Εθνικού ακούστηκαν μέχρι το … Νέο Αγιονέρι για την μη ορθότητα του καταλογισμού του πέναλτι.

Στη φάση αυτή διακόπηκε το ματς για περισσότερα από πέντε λεπτά και με την επανέναρξη του ο ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου Γαλάνης (είχε μπει ως αλλαγή στον αγώνα μερικά λεπτά νωρίτερα) αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και εξεμάνη κατά των αποφάσεων των διαιτητών μη μπορώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του αποτέλεσμα της προφανούς άδικης μεταχείρισης των αρχόντων της συνάντησης.

Το πέναλτι εκτελέσθηκε από τον Καραμανλή ο οποίος ευστόχησε και εκεί όλα κρίθηκαν καθώς στα επτά λεπτά έξτρα χρόνου που διήρκησε ο αγώνας δεν άλλαξε κάτι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή – πρωταγωνιστή βρήκε την ΑΠΕ Λαγκαδά νικήτρια κάτω από εντονότατες αποδοκιμασίες από τους θεατές που βρέθηκαν στο Στάδιο του Κιλκίς.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η διαιτητική τριάδα φυγαδεύτηκε υπό την προστασία της αστυνομικής δύναμης που ήταν παρούσα στη συνάντηση καθώς και το ότι αποχώρησε από το Κιλκίς στις 18:30 μιάμιση ώρα περίπου μετά το τελικό σφύριγμα του Καρδιτσιώτη διαιτητή.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Νούμερο 2

Τη συμπαράσταση τους στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, τη μοναδική εκπρόσωπο της ΕΠΣ Πέλλας στο εθνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, εξέφρασαν ομόφωνα τα μέλη – σωματεία της Ένωσης αλλά και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Πέλλας:

«Απόφαση συμπαράστασης στον Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κρύας Βρύσης

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής μας στις 28-3-2016 πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του σωματείου της δύναμής μας Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κρύας Βρύσης κ. Ιωάννης Θεοδωρίδης που αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και εξέφρασε τα έντονα παράπονα του για την διαιτησία του αγώνα της 20-3-2016 μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 – ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ των Μανούρα Χ , Σταφυλά Κ και Λεωνίδα Κ της ΕΠΣ Τρικάλων ζητώντας τη στήριξη των υπολοίπων σωματείων της Ένωσής μας.

Κατόπιν τούτου ομόφωνα η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφασίζει :

1. Να εκφράσει την πλήρη συμπαράσταση της στα δίκαια παράπονα του σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κρύας Βρύσης.

2. Να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία της ανωτέρω διαιτητικής τριπλέτας.

3. Να ζητήσει την μείωση των ομάδων που υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική , όπως στις προτάσεις του Δ.Σ. της Ένωσής μας αναφέρεται.»

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Νούμερο 3

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητοί κύριοι του ΛΑΓΚΑΔΑ

Εδώ ισχύει η παροιμία που λέει ΄΄ φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης ΄΄ !

Σήμερα διαβάσαμε μία μοναδική ανακοίνωση προάσπισης συγκεκριμένης διαιτητικής τριπλέτας, που όμοιά της δεν νομίζουμε να έχει εκδώσει ξανά ομάδα, αμφιβάλουμε εάν την έγραφαν ακόμα και οι ίδιοι οι διαιτητές ! Ειλικρινά όσο και αν προσπαθήσαμε, δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τον σκοπό της έκδοσης της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, προάσπισης της διαιτητικής τριπλέτας, όταν εμείς δεν έχουμε αναφερθεί σε κανένα σημείο της επιστολής μας στην ομάδα της Α.Π.Ε. ΛΑΓΚΑΔΑ ! Η υπεράσπιση σας αυτή προς την συγκεκριμένη διαιτητική τριπλέτα δίνει και την απάντηση στο τι συνέβη την περασμένη Κυριακή ! Εν τέλει καλά κάνετε και γράφετε αυτά που νομίζεται, γιατί ο στόχος σας επιτεύχθηκε !

Δυστυχώς ή ευτυχώς στο Α΄ όμιλο της Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας και ιδιαίτερα στα ποδοσφαιρικά και δημοσιογραφικά στέκια της Θεσσαλονίκης, την λειτουργία της κάθε ομάδας σε όλους τους τομείς της ! Την φιλοξενία που τύχαμε μέσα στον Λαγκαδά, που παρεμπιπτόντως ήταν πραγματικά άψογη, την ίδια παρείχαμε και εμείς στην ομάδα σας (νερά, μπανάνες κ.α.) ! Αυτά που έγιναν όμως προχθές στο δημοτικό στάδιο Κρύας Βρύσης από την διαιτητική τριπλέτα, προκάλεσαν βάναυσα το δημόσιο αίσθημα τοπικών αλλά και ουδέτερων ανθρώπων ! Με την αφορμή αυτή θέλουμε να συγχαρούμε όλο τον κόσμο μας, τους ποδοσφαιριστές μας για την αυτοσυγκράτηση που έδειξαν, μετά από όλ΄ αυτά που είδαν τα μάτια μας !

Αναφέρεστε σε παροτρύνσεις ποδοσφαιριστών μας για τις κάρτες, αναγκάζοντας μας να αποκαλύψουμε, ενώ δεν το αναφέραμε στην χθεσινή μας επιστολή, τις παροτρύνσεις των ανθρώπων του πάγκου σας προς τους ποδοσφαιριστές σας, να πέσουν μέσα στην περιοχή μας γιατί έτσι θα κέρδιζαν σίγουρα πέναλτι ή τις εκμυστηρεύσεις ποδοσφαιριστών σας προς τους δικούς μας λέγοντας τους ΄΄ χαρά στο κουράγιο σας μετά τα σημερινά ΄΄ !

Μιλάτε για συστάσεις ανθρώπων, όταν εμείς εδώ στην Κρύα Βρύση ξέρουμε ότι συστηνόμαστε σε κάποιον ή κάποιους, πρόσωπο με πρόσωπο και δια χειραψίας !

Όσον αφορά τις οδηγίες που δινόντουσαν από τον πάγκο μας, μάλλον ξεχνάτε ότι ο Κ. διαιτητής, είχε αποβάλει από το 32ο τον προπονητή μας και βρισκόταν στην κερκίδα, δίνοντας πλέον τις οδηγίες ο βοηθός του !

Κύριοι του Λαγκαδά !

Πολύ σύντομα θα τα ξαναπούμε εντός των γηπέδων ως πραγματικοί ΄΄ αρσενικοί ΄΄ και όχι σε γραφεία παραγόντων και επιστολές !

Για το Δ.Σ. του

Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

Θεοδωρίδης Θ. Ιωάννης

(Πραγματικός πρόεδρος και όχι περιφερόμενος παράγοντας σε διάφορες ομάδες)»

Τι έκανε όμως ο Απόλλων για να προλάβει το κακό ;

Ξυπνούν εύκολα  οι μνήμες από τον αγώνα με τον Οδυσσέα Κορδελιού τότε που παρά τον στρατό φουσκωτών που μετακινήθηκε και ότι άλλο μπορεί να είχε σκεφτεί ο αντίπαλος ( βλ. τροχαίο Καρατζιοβαλή )

Με την μόνη διαφορά πως τότε οι Πόντιοι είχαν κάνει το αυτονόητο και ζήτησαν διαιτητή ανώτερης κατηγορίας όπως και έγινε. Έτσι λοιπόν η ομάδα του Κορδελιού έκανε μια βόλτα στην όμορφη Καλαμαριά έχασε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έφυγε όμορφα και ωραία.

Γιατί λοιπόν δεν έγινε το ίδιο πριν τον ορισμό του Στάθη Γκορτζίλα από τα μπουμπούκια της ελληνικής διαιτησίας ;

 

Ντοκουμέντο Νο 4

Ούτε στο τοπικό τα έχει καταφέρει ο κ. Γκορτζίλας...

Χωρίς τίτλο

 

Χωρίς τίτλο 1 

 

Χωρίς τίτλο 2

Με την «Αγανάκτηση της Αγίας Βαρβάρας», σκετς που έχουν παίξει οι Κώστας Τσάκωνας και Μάρκος Λεζές παρομοίασε το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Γιάννης Πολλαετίδης, μετά τον αγώνα του Απόλλων με την ΑΠΕΛ.

πολλαετιδης

 

 

Στο συγκεκριμένο έργο ο Τσάκωνας παρουσιάζεται ως διαιτητής και ο Λεζές ως παράγοντας της ομάδας «Αγανάκτησης της Αγίας Βαρβάρας» και  του ζητάει να τον ευνοήσει σε παιχνίδι.

https://www.youtube.com/watch?v=x73wmzX_rNU

 

 

Στην Θεσσαλονίκη όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γνωρίζουν πως ο συγκεκριμένος διαιτητής κάνει μια κακή χρονιά με αρκετές διαιτησίες του να σηκώνουν θύελλα αντιδράσεων!

Άραγε δεν το γνώριζαν αυτό στην ΕΠΟ ;

Η έτσι τους βόλευε για να βάλουν δυο ομάδες από τον ίδιο νομό να αλληλοσπαραχτούν ;

Είναι πραγματικά κρίμα για την Θεσσαλονίκη να δίνει τέτοια δικαιώματα.

Ο Στάθης Γκορτζίλας με την χθεσινή του διαιτησία έδειξε πως δεν το έχει…

Εκτός και αν κάποιοι τον βλέπουν πως έχει άλλες ικανότητες που θα τον βοηθήσουν να ανέβει πιο γρήγορα τα σκαλοπάτια της διαιτησίας.

 

Παραπάνω σας παρουσιάζουμε και το επίμαχο βίντεο του αγώνα με το οποίο μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα:

 

Πηγή :aslank 1960.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 13:49