Πείθει σίγουρα ο Άγιος Ιερόθεος...

Πείθει σίγουρα ο Άγιος Ιερόθεος...

Ο Εργοτέλης γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα (2-3).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 04/01/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ως βασικός «μνηστήρας» του τίτλου, μαζί με τον Ιωνικό, λογίζεται ο Εργοτέλης. Τουλάχιστον στα... λόγια, γιατί στην πράξη η ομάδα της Κρήτης δεν έχει πείσει σχεδόν σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος πως μπορεί να κάνει την πορεία πρωταθλητισμού που απαιτείται, για να γίνει εφικτός ο στόχος της κατάκτησης της 1ης θέσης. Σήμερα (4/1), μάλιστα, στην εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Άγιο Ιερόθεο για την 11η αγωνιστική του 4ου ομίλου, οι κιτρινόμαυροι ξεπέρασαν τον... χειρότερο εαυτό τους, γνωρίζοντας την πρώτη τους εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα!

Οι Περιστεριώτες του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου πραγματοποίησαν υπέροχη εμφάνιση, ευτύχησαν να εκμεταλλευθούν σχεδόν στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έφτασαν σε ιστορική νίκη με 3-2, επιβεβαιώνοντας πως δικαίως συγκαταλέγονται στις ισχυρότερες ομάδες του πρωταθλήματος, αν και νεοφώτιστοι!

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 28' με κοντινό πλασέ του Σαγανά ύστερα από σέντρα του Μιχαλόπουλου (0-1), για να ακολουθήσει η απόλυτη ψυχρολουσία στο Παγκρήτιο στο 41', όταν ο Θανόπουλος έκανε το 0-2 με πλασέ μετά από σέντρα του Γκουτσούλα. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Ουσταμπασίδη μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, φθάνοντας γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 54' ο Βογιατζής μείωσε με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κοιλιάρα και στο 56' ο Καϊμακαμούδης έφερε το ματς στα ίσια με κοντινή προβολή, κορυφώνοντας την κρητική αντεπίθεση! Κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο, ο Άγιος Ιερόθεος πέτυχε ένα τρίτο γκολ, χάρη στο οποίο πήρε το τρίποντο. Στο 73' υποδείχθηκε φάουλ εις βάρος του Καρρά, ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Σούφλα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τακουνάκι του Κωστούλα μετά την εκτέλεση και να πετυχαίνει το 2-3 με κοντινό πλασέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Εργοτέλη ζήτησαν πέναλτι σε φάση που καταγράφηκε στο 77', ισχυριζόμενοι πως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κωστούλα από τη σέντρα του Πόι.

Διαιτητής ήταν ο Μπερτάκης (Χανίων), με βοηθούς τους Φραγκιαδάκη και Λιοδάκη (Ρεθύμνου).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Στεφανάκος, Καρράς, Γκοτσούλιας, Τζανής, Κολόκας, Ρουσάκης (53' Καϊμακαμούδης), Κοιλιάρας (81' Μανουσάκης), Βογιατζής, Κατσικοκέρης, Λεάλ, Καλέ (66' Πόι)

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Βαγγέλης Σταυρακόπουλος): Κυρίτσης, Πολίτης, Μιχαλόπουλος, Μπιρμπιλί, Κωστούλας, Γούλας, Γκουτσούλας (59' Πανούσης), Καραμέρης, Σαγανάς, Σούφλας, Θανόπουλος (84' Νιζάμης).