«Ατσάλινη» Προοδευτική και στη Σαντορίνη!

«Ατσάλινη» Προοδευτική και στη Σαντορίνη!

«Γκρέμισε» το κάστρο του Πανθηραϊκού η βυσσινή αρμάδα της Νίκαιας (0-2)

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 08/01/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Τρεις μήνες αήττητη και... συνεχίζει! Ήταν να μην πάρει μπροστά το «τρένο» της Προοδευτικής, που πλέον δείχνει ασταμάτητο στην ξέφρενη κούρσα του με στόχο τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος! Στο ματς που έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής και με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο, η βυσσινί αρμάδα πέρασε νικηφόρα -και- από τη Σαντορίνη, επικρατώντας με 2-0 του Πανθηραϊκού, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη εντός έδρας ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα! Η ομάδα του Πάρη Ανδράλα και του Βασίλη Σπέρτου έπαιξε με το γνωστό πάθος που διακρίνει το παιχνίδι της τους τελευταίους μήνες, εκμεταλλεύθηκε το γρήγορο γκολ που πέτυχε και έφτασε σε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στους οκτώ αγώνες (τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες). Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία φορά που ηττήθηκε η Προοδευτική ήταν στις 9 Οκτωβρίου (!), όταν «έπεφτε» στο Ατσαλένιο και στη μάχη με τον τοπικό ΠΟΑ (2-0)!

Όσον αφορά στο σημερινό (8/1) παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 14' με το κοντινό σουτ του Πέππα μετά από εκτέλεση φάουλ (0-1), μόλις ένα λεπτό μετά τη μεγάλη ευκαιρία που είχε ο Ζώνας για να βάλει μπροστά στο σκορ τη νική του ομάδα! Στη συνέχεια, οι νησιώτες πίεσαν για την ισοφάριση και, μάλιστα, στο 39' ο Λαζαρίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ, με το γκολ να μην μετρά κατόπιν υπόδειξης για οφσάιντ. Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο παρέμεινε ίδιο, με τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες και τους βυσσινί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, η Προοδευτική «κλείδωσε» το τρίποντο. Ο Ζελέκου βρέθηκε σε θέση βολής και με σουτ έγραψε το 0-2 μέσα σε αποθέωση από τους λιγοστούς, αλλά πιστούς φιλάθλους της, που ακολούθησαν την αγαπημένη τους ομάδα και στη Σαντορίνη. Στην τελευταία σημαντική φάση που καταγράφηκε στο ματς, ο Παπίτσας είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι μετά την παρεμβολή του σε κεφαλιά συμπαίκτη του.

Διαιτητής ήταν ο Κατοίκος, με βοηθούς τους Κ. Μαχαίρα και Γεωργακόπουλο (Αθηνών).

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Ζωντός, Κορτσινίδης, Καλαγκάνης, Μκρτσιάν, Πέκα, Μπακάλης, Φύτρος (74' Γαρυφαλλόπουλος), Κρίτσας (60' Παπίτσας), Λαζαρίδης (74' Λούκας), Ζώνας, Περιάλης

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Πάρης Ανδράλας/Βασίλης Σπέρτος): Μπαντίκος, Τσαραούσης, Μύρκος, Ζίζηλας, Πατσατζόγλου, Ξυγκάκης, Πέππας (73' Ζελέκου), Μπελέρης, Γκαϊδατζής (91' Δηλαβέρης), Κανελλόπουλος, Χρήστου (51' Ατματζίδης).