Η Τριγλία σήκωσε... απαγορευτικό!

Η Τριγλία σήκωσε... απαγορευτικό!

Στον βαθμό της ισοπαλίας περιορίστηκε ο Εργοτέλης στη Ραφήνα (2-2) και είδε την απόσταση από τον Ιωνικό να ανεβαίνει ξανά.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 12/02/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Με τη διαφορά από την κορυφή να εξανεμίζεται σταδιακά το προηγούμενο διάστημα, φτάνοντας στη μικρότερή της τιμή, ο Εργοτέλης δεν θα μπορούσε να προσδοκά σε κάτι καλύτερο από το να υποδεχόταν τον Ιωνικό την επόμενη Κυριακή, έχοντας την ευκαιρία με νίκη να τον προσπεράσει. Τα σχέδια των κιτρινόμαυρων, ωστόσο, πήγαν στράφι, αφού η Τριγλία σήκωσε... απαγορευτικό στη Ραφήνα, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό της σε ακόμη μία απώλεια βαθμών στο γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος», μετά από τη «λευκή» ισοπαλία με τη Θύελλα στις 15 Ιανουαρίου.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 2-2, αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνας του αγώνα και των -ελάχιστων- ευκαιριών που δημιουργήθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες. Στον αγωνιστικό χώρο κυριάρχησε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο δυνατός άνεμος, καθώς επίσης και το πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι παίκτες του Γιώργου Αρχοντάκη προσπάθησαν να παίξουν με την μπάλα κάτω, ωστόσο τα πολλά μποφώρ σίγουρα αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα στις όποιες απόπειρές τους. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Σούλη Παπαδόπουλου τα έδωσαν... όλα για τη νίκη, είχαν την ελαφρά υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως «πλήρωσαν» τις λίγες στιγμές που έδειξαν αδυναμία στην άμυνα.

Από τα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ. Μάλιστα, στο 4' ο Δήμιζας απομάκρυνε σε κόρνερ την μπάλα από την κεφαλιά του Μπάτζιου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, επιχειρώντας παράλληλα να μεταφέρουν το παιχνίδι στο άλλο μισό του γηπέδου. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή, με τους περίπου 150 φιλάθλους να παρακολουθούν ένα δυνατό, αλλά μέτριο ματς.

Όλα τα... λέφτα το δεύτερο ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους το παιχνίδι πήρε... φωτιά! Σε μία ανύποπτη στιγμή στο 48' η Τριγλία πήρε το προβάδισμα, όταν ο Καρράς προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Βασιλειάδη, που εκείνη την ώρα έβγαινε από την εστία του, εκείνη πέρασε αρχικά κάτω από τα πόδια του και εν συνεχεία την γραμμή του τέρματος, παρά την προσπάθεια του δεξιοπόδαρου πλάγιου αμυντικού να αποσοβήσει το μοιραίο (1-0)! Παρά το σοκ που δέχθηκαν, οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν στροφές με στόχο να φτάσουν σε άμεση ισοφάριση, κάτι που τελικά πέτυχαν στο 57'. Ο Σερτζίνιο εκτέλεσε με ιδανικό τρόπο φάουλ από πλάγια θέση και ο Κατσικοκέρης που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας την ακούμπησε όσο έπρεπε με το κεφάλι, για να τη στείλει στο βάθος της εστίας του Δήμιζα και να φέρει έτσι το ματς στα ίσια (1-1)! Η ισοφάριση δεν πτόησε τους γηπεδούχους, που επεδίωξαν εμφανώς να πιέσουν για ένα δεύτερο γκολ. Ωστόσο, ένα τραγικό λάθος του Μπιταξή, ο οποίος δεν μπόρεσε να ορίσει την πορεία της μπάλας, έδωσε τη δυνατότητα στον Κατσικοκέρη να βγει μόνος απέναντι στον Δήμιζα και με εξαιρετικό, σκαφτό πλασέ να περάσει την μπάλα από πάνω του, γράφοντας το 1-2 στο 68'! Τίποτα δεν έδειχνε πως θα μπορούσε η Τριγλία να αντιδράσει και να αποτρέψει την ήττα, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 76' είχαν μία καλή στιγμή να «ξεμπερδεύουν», όταν ο Γκοτσούλιας σούταρε με δύναμη λίγο άουτ. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα της Ραφήνας αποδείχθηκε «εφτάψυχη» και έφτασε στην ισοφάριση στο 88', χάρη σε υπέροχη κεφαλιά του Ποτουρίδη μετά από σέντρα του Τσάγκαρη, με την οποία έστειλε την μπάλα χαμηλά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βασιλειάδη και, ακολούθως, μέσα από τη γραμμή της εστίας, για να γίνει έτσι το 2-2 μέσα σε αποθέωση! Ενδεικτικό της «δίψας» που υπήρχε στις τάξεις των γηπεδούχων, είναι πως οι άνθρωποι του πάγκου και οι αναπληρωματικοί έφτασαν μέχρι την περιοχή του Εργοτέλη στους πανηγυρισμούς! Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απέμενε, δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο δίκαιο 2-2.

Πολύ καλή διαιτησία είχε ο Λάμπρου, όπως και οι βοηθοί του, Περιβολάρης και Πριόνας, άπαντες του Συνδέσμου Εύβοιας.

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Γιώργος Αρχοντάκης): Δήμιζας, Καμβύσης, Τσάγκαρης, Μπιταξής, Μαντζώρος (67' Μακρής), Παπασάββας, Κότσι, Καρβουνίδης (75' Τσεβάς), Ποτουρίδης, Καλογιάννης (84' Τρυφιάτης), Νικολόπουλος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Καρράς, Νιάρος, Τζανής, Μπάτζιος, Ρουσάκης (56' Βελλίνης), Γκοτσούλιας, Σερτζίνιο (85' Βογιατζής), Κατσικοκέρης, Μισέλ, Καϊμακαμούδης.

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 18:56