Με ανατροπή ο Απόλλων Λάρισας

Με ανατροπή ο Απόλλων Λάρισας

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη επιβλήθηκε με 3-1 του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που έφυγε με παράπονα από τη διαιτησία.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 13/02/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν πριν από το ματς που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στη Φιλιππούπολη ότι ο Απόλλων Λάρισας θα έφτανε σε μία άνετη επικράτηση απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Οι ποδοσφαιριστές της ουραγού του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο δυσκόλεψαν αρκετά τους συναδέλφους τους, μέχρι εκείνοι να φτάσουν στη νίκη με 3-1 και με ανατροπή του σκορ, ξεφεύγοντας έτσι στην κορυφή κατά τέσσερις βαθμούς από τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή παρουσία και ενέργεια, παρουσιάζοντας σε γενικές γραμμές καλή εικόνα στους περίπου 150 φιλάθλους τους. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους, στο τέλος όμως αποχώρησαν με το παράπονο για το αποτέλεσμα, αλλά και για τη διαιτησία του ανεκδιήγητου Καραλιόλιου.

Από τη ξεκίνημα οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κούζα, όμως οι κοκκινόμαυροι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 38', όταν ο Νάκας βγήκε έξυπνα σε γρήγορη αντεπίθεση από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκανε υπέροχη «κάθετη» πάσα στον Δημηνά και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ιδανικό πλασέ για το 0-1! Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα ευτύχησαν να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση και συγκεκριμένα πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στη βαθιά μπαλιά που έγινε, ο Κούζας έκανε άστοχη έξοδο, ο Καρακατσάκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά την οποία απέκρουσαν οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή και από κοντά με νέα κεφαλιά ο Μηνάς έφερε το ματς στα ίσια! Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λαρισαίοι πίεσαν για τη νίκη και την πέτυχαν! Στο 70' ο Μανθάνο έγινε αποδέκτης της μπάλας την ώρα που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ σε αμυντικό τους και με όμορφο τελείωμα έγραψε το 2-1. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Απόλλων «κλείδωσε» το τρίποντο με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε ο Καραλιόλιος, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν μπροστά στη φάση: ο Παγωνίδης πήρε καθαρά την μπάλα από τον Σαχινίδη, ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος και προς γενική κατάπληξη, ο Γρεβενιώτης ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα! Από εκεί ο... παθών δεν αστόχησε, γράφοντας το 3-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Βοηθοί του Καραλιόλιου ήταν οι Παπαδόπουλος και Μπέλτσου (Κοζάνης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος (46' Μανθάνο), Μουταφτσίσκι, Ανδρέου, Αγρόδημος, Διβανές (80' Ιβανίδης), Καρακατσάνης, Σαχινίδης, Σουλίδης (54' λ. τρ. Κυριάκος), Μηνάς

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (Γιώργος Καμπερίδης): Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Πετρουζέλλης, Παγωνίδης, Δημηνάς, Φωκαΐδης (71' Καραμανώλας), Λάιος, Καμπερίδης, Νάκας (90' Σιδηρόπουλος), Μανίκας (83' Παπαδόπουλος).

(Περιγραφή: Νίκος Μίχος)