Με οδηγό τον Ιωάννου ο Ηλυσιακός

Με οδηγό τον Ιωάννου ο Ηλυσιακός

Η ομάδα του Δημήτρη Παπασπύρου λύγισε τον ΠΟ Ατσαλένιου με δύο γκολ του έμπειρου φορ (2-1).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 30/04/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Κατάθεση ψυχής έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Ηλυσιακού στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Αγίου Δημητρίου και οδήγησαν την ομάδα τους σε ακόμη μία σπουδαία νίκη, στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Με μπροστάρη και σκόρερ τον «αγέραστο» Ηλία Ιωάννου, οι κιτρινόμαυροι επιβλήθηκαν με 2-1 του ΠΟ Ατσαλένιου και διατήρησαν το ισχνό τους προβάδισμα στην κούρσα σωτηρίας με αντίπαλο την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ. Από την άλλη, με παράπονα για τη διαιτησία αναχώρησαν για την Κρήτη οι πράσινοι, εστιάζοντας τις «φωνές» τους στη φάση του πέναλτι με το οποίο έφτασαν στη νίκη οι γηπεδούχοι.

Μόλις στο 7' ο Φλέγκας σούταρε στο δοκάρι, όμως στην επιστροφή της μπάλας ο Ιωάννου την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ (1-0). Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν στην ισοφάριση σε φάση που καταγράφηκε στο 53'. Αρχικά, ο Παπαδομιχελάκης έπιασε την κεφαλιά και ο Σηφάκης απέκρουσε, με την μπάλα να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου με τη βοήθεια του δοκαριού. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Ρουμπάκη ο Παπαδομιχελάκης έπιασε νέα κεφαλιά και αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα (54'), για να φέρει το ματς στα ίσια (1-1). Η είσοδος του Κούντου στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα, με τον υψηλόσωμο μέσο να δίνει ενέργεια στον Ηλυσιακό και να προσφέρει καταλυτικά στην επίτευξη της νίκης. Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Πετρά με δεύτερη κίτρινη στο 70', το οποίο αξιοποίησε από την άσπρη βούλα ο Ιωάννου, για να γράψει το 2-1 και να δώσει το πολύτιμο τρίποντο στον σύλλογο του Ζωγράφου.

Διαιτητής ήταν ο Κακριδής, με βοηθούς τους Γκότση και Σπηλιώτη (Κορίνθου).

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου): Σηφάκης, Μεξής, Ρόπας, Φλέγκας (55' Κούντου), Ντούμπερετ, Αμανατίδης, Ξαγοράρης (71' Μπίρης), Πιπίνης, Ιωάννου, Μάλτσι, Θαναηλάκης (80' Τσινιάς)

ΠΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ (Βασίλης Κρασανάκης): Γιαγκιόζης, Πετράς, Ρουμπάκης, Πρωτογεράκης, Αραβιάκης, Παπαδομιχελάκης, Χαρίτος, Χατζηανδρέου, Μπουτσάκης, Αμπντουραχμάνι (75' Γιαλυτάκης), Φραγκιαδάκης (80' Ντραγκόντι).