Στη Γ' Εθνική μέσω... Καστανιώτη!

Στη Γ' Εθνική μέσω... Καστανιώτη!

Ο 28χρονος τερματοφύλακας απέκρουσε τρία πέναλτι και οδήγησε την Ελπίδα Σκουτάρεως στην άνοδο!

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 10/05/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, που όμως σε ορισμένες περιπτώσεις εξελίσσεται σε υπόθεση... ενός! Στο δημοτικό στάδιο Σερρών αυτός ο... ένας ήταν ο Δημήτρης Καστανιώτης (φωτο), ο άνθρωπος που ήρθε από τον πάγκο, έπαιξε με ρήξη χιαστών λόγω τραυματισμού από το 41' (!) και απέκρουσε τρία πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», οδηγώντας την Ελπίδα Σκουτάρεως σε μεγάλη νίκη πρόκριση εις βάρος του Κερατσινίου, που σήμανε αυτομάτως και άνοδο στη Γ' Εθνική! Η Κυπελλούχος Σερρών επιβλήθηκε με συνολικό σκορ 4-1 (0-0, 1-1, 4-1) και πήρε το «χρυσό» εισιτήριο για τις εθνικές κατηγορίες της χώρας, πετυχαίνοντας κάτι που μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου το είχε καταφέρει τη σεζόν 1988-1989, κατακτώντας το Κύπελλο Καβάλας και στη συνέχεια το Κύπελλο Ερασιτεχνών! Από την άλλη, το Κερατσίνι είναι αναγκασμένο πλέον να διεκδικήσει την άνοδο μέσα από τον αγώνα μπαράζ με την Οδηγήτρια στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιά. 

Ο 28χρονος γκολκίπερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του, παρά το γεγονός ότι πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 31' (αποβλήθηκε ο Νικολούδης και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά ο Γκόγκας) και αγωνιζόμενος, όντας τραυματίας, από το 41'! Παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από ένα ημίχρονο, οι γηπεδούχοι άντεξαν απέναντι στον ισχυρό αντίπαλό τους, οδηγώντας την αναμέτρηση στην ημίωρη παράταση. Μάλιστα, εκεί προηγήθηκαν στο σκορ στο 107' χάρη σε σουτ του Ζαχαριά (1-0). Παρ' όλα αυτά, στο 111' ο Μπατής έφερε το ματς στα ίσια σκοράροντας από κοντά μετά από κόρνερ του Κουρκούτη (1-1). Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπου Καστανιώτης αντέδρασε σωστά στις εκτελέσεις των Ψυχογιού, Φούντα και Νταουτάι, για να δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα του να πανηγυρίσει μία επική πρόκριση!

Διαιτητής ήταν ο Κοτσάνης, με βοηθούς τους Χατζηνάκο και Κουβαλάκη (Δράμας).

ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ (Ηλίας Εγγονίδης): Νικολούδης, Κωφοκώτσιος, Πασχαλούδης, Δίγγας, Κουτζαβασίλης, Μουσικάκης, Ουζούνογλου, Γεωργιάδης (98' Ζαχαριάς), Γκόγκας (31' Καστανιώτης), Αγγελακάς, Σιδηρόπουλος (70' Κεχαγιάς)

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Βασίλης Σπάθας): Μπότος, Σφυρογιαννάκης (107' Μάλλης), Νταουτάι, Μπατής, Βαττής, Διάκος (82' Μαναριώτης), Ψυχογιός, Γκιάτης, Κιάφα (58' Φούντας), Τουρνάς, Κουρκούτης.

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 20:06