Στα τοπικά ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Στα τοπικά ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Έκλεισε μετά από πέντε χρόνια ο κύκλος της συμμετοχής στις εθνικές κατηγορίες, ύστερα από την ήττα στην Άρτα (4-2 από την ΑΕ Καραϊσκάκης).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 21/05/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο κύκλος της συμμετοχής του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας έκλεισε το απόγευμα της Κυριακής (21/5). Η ομάδα της Πιερίας υπέστη καταδικαστική ήττα με 4-2 στην Άρτα, στην αναμέτρηση με την ΑΕ Καραϊσκάκης, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό μετά από πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας σε Δ' και Γ' Εθνική. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως κατηύθυνε τον αντίπαλο του Αχιλλέα από τον απέναντι πάγκο στη σημερινή, τελευταία του παρουσία στη Γ' Εθνική, ο πρώην προπονητής του, Νίκος Θεοδοσιάδης. Όσο για την ΑΕ Καραϊσκάκης, έβαλε θετικό επίλογο σε μία επιτυχημένη χρονιά, ασχέτως αν τελικά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στην κορυφή του 2ου ομίλου και να «κλέψει» τον τίτλο από τον Απόλλωνα Λάρισας.

Με το... καλημέρα (1') ο Μπεκατώρος έκανε την ασίστ στον Ευαγγέλου και εκείνος προ κενής εστίας σκόραρε για το 1-0, ενώ στο 23' ο Κουσίδης με πλασέ μετά από παράλληλο γύρισμα του Μπεκατώρου διαμόρφωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν με την κεφαλιά του Σκέντου από το φάουλ του Πετρουζέλλη στο 39' (2-1), αλλά και με το εύστοχο πέναλτι του τελευταίου δύο λεπτά μετά, σε ανατροπή του Καμπερίδη από τον Καψάλη (2-2).

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι Αρτινοί υπερίσχυσαν και έφτασαν στο τρίποντο, που σήμανε υποβιβασμό για τον Αχιλλέα. Στο 72' ο Χαρτσιάς έκανε το 3-2 με πλασέ μετά από χαμηλή σέντρα του Γυφτοκώστα και στο 83' ο ίδιος παίκτης με παρόμοιο τρόπο μετουσίωσε τον όμορφο συνδυασμό με τους Ευαγγέλου και Γούλα για το 4-2.

Στο 92' είδε δεύτερη κίτρινη από τον πάγκο ο Παγωνίδης, ενώ μετά το τέλος του αγώνα δέχθηκε κόκκινη κάρτα και ο Δερμίσης.

Διαιτητής ήταν ο Πάνος, με βοηθούς τους Γιώτη και Παπαλαζάρου (Ηπείρου).

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ανδρούτσος, Καψάλης, Παπανίκου, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Βελέτης (46' Κόλλινς), Χαρτσιάς, Ντατίδης, Ευαγγέλου, Κουσίδης, Μπεκατώρος (69' Γυφτοκώστας)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (Ηλίας Βάλης): Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Σκέντος, Παγωνίδης (58' Τοπάλι), Παπαδόπουλος, Δήμηνας (53' Φωκαϊδης), Λάιος, Καμπερίδης, Μανίκας (85' Καραμανώλης), Πετρουζέλλης.


(Πηγή: artagoal.gr)