Ογκουνσότο: «Αδικήθηκα στον Μακεδονικό, μένω παίκτης, θέλω και ακαδημίες!»

Ογκουνσότο: «Αδικήθηκα στον Μακεδονικό, μένω παίκτης, θέλω και ακαδημίες!»
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 16/07/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Από τις… ατραξιόν πέρυσι στην ΕΠΣΜ, βάσει συμπαθειών, δημοφιλίας και βιογραφικού, ήταν ο Πάτρικ Ογκουνσότο του Μακεδονικού, ο Νιγηριανός επιθετικός-είδωλο, που κόσμησε τα γήπεδα της Θεσσαλονίκης και βοήθησε τους «πράσινους» να γυρίσουν στη Γ΄ Εθνική, ενώ μίλησε στην «ΑRENA PRESS» και τον Θεόφιλο Ψυχογιό για το επόμενο βήμα του.

Ο 34χρονος Αφρικανός, που νιώθει… Έλληνας και μάλιστα Κρητικός από τα Ανώγεια όπως δήλωσε ο ίδιος (!), συμπλήρωσε 16 χρόνια στην χώρα μας (με μικρές διακοπές), ενώ τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα του: «Σαν την Ελλάδα δεν έχει, όπου και να πάω γυρνάω εδώ. Είδα πολλά σε Βέλγιο, Ρωσία, Βουλγαρία, Καζακστάν, αλλά δε το συγκρίνω. Εδώ είναι η βάση μου, δε λείπω ποτέ». Για να συνεχίσει ο πρώην άσος των ΑΠΟΕΛ, Εργοτέλη (σημείο αναφοράς, έχοντας 71 γκολ σε 114 παρουσίες στις τρεις εθνικές κατηγορίες), Βέστερλο (πρώτος σκόρερ στην Α΄ Βελγίου το 2006, συνολικά 20 γκολ σε 44 παρουσίες), ΟΦΗ, Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, Αναγέννησης Επανομής, Ολυμπιακού Βόλου, Αχαρναϊκού, Ερμιονίδας και Δόξας Τριλόφου: «Έπαιξα 12 ματς και πέτυχα 9 γκολ, θεωρώ ότι ο Πάτρικ βοήθησε στην πορεία για την άνοδο. Είμαι ευχαριστημένος από εμένα και από την τελική κατάληξη. Οι νίκες στα δυο ντέρμπι με τον Θερμαϊκό μας έφεραν πιο κοντά στον στόχο, παρά την αρχική αφαίρεση βαθμών. Ήμασταν οι καλύτεροι συνολικά και το φαβορί εξαρχής».

«ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ, ΑΝ…»

Για να συνεχίσει ο Πάτρικ Ογκουνσότο: «Στον Μακεδονικό έπαιξα βασικός στον πρώτο γύρο, με τον Γιώργο Αβραμίδη, που με βοήθησε και πιστεύω τον δικαίωσα. Μετά ήρθε ο Θούλης Γιαμουρίδης, που εξαρχής με πήρε με κακό μάτι, έδειχνε στις προπονήσεις ότι είχε πρόβλημα μαζί μου. Δεν μου μιλούσε καλά, ίσως τον πείραζε το… χρώμα μου! Τον Γενάρη ήθελα να φύγω και είχα προτάσεις. Ο πρόεδρος και ο Γιώργος Παυλάκος μου είπανε «Μείνε, σε θέλουμε, το αν παίζεις είναι θέμα προπονητή». Όταν ήρθε ο Κώστας Βελιτζέλος, άλλαξε η ψυχολογία μας, αλλά πάλι δεν έπαιξα. Στο τέλος με ευχαρίστησε στα αποδυτήρια για τον επαγγελματισμό μου, τη βοήθεια, τη συμπεριφορά μου, που δε δημιούργησα προβλήματα. Αδικήθηκα που δεν έπαιξα στο δεύτερο γύρο, αν είχα ευκαιρίες θα έβγαινα πρώτος σκόρερ του τοπικού! Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου ο παραγκωνισμός μου, ίσως έπρεπε να παίζουν άλλοι για να μην… γκρινιάζουν!».

«ΜΑΤΙ ΓΙΑ… ΣΚΑΟΥΤΕΡ!»

Καταλήγοντας, ο Νιγηριανός πρόσθεσε: «Εγώ είμαι καθαρός και ξεκάθαρος. Μου ζητήθηκε από τον Γιώργο Παυλάκο να σταματήσω και να γίνω γενικός αρχηγός στην πρώτη ομάδα. Δεν κρύβω ότι θέλω να συνεχίσω το ποδόσφαιρο. Είμαι 34, σκοράρω και θέλω να παίξω σίγουρα ένα-δυο χρόνια ακόμα. Νιώθω καλά, δεν μου έφυγε το… μικρόβιο του παίκτη! Δε βιάζομαι να σταματήσω. Τους αντιπρότεινα να πάρω πόστο στις ακαδημίες, για να προλαβαίνω να παίζω σε άλλη ομάδα και περιμένω απάντηση. Ίσως τους επηρεάζει ότι είμαι άνω των 33. Μου είπανε ότι έμειναν Παπαποστόλου, Ζαγναφέρης και ότι θέλουν τον Κανούλα. Αφού λένε ότι είμαι καλός, γιατί δεν με υπολογίζουν; Τις κινήσεις τους για τη Γ΄ Εθνική δε θέλω να τις σχολιάσω, είμαι εκτός ρόστερ. Με τον Κώστα Βελιτζέλο δε μίλησα καθόλου, παρότι εκείνος μίλησε με όλους τους άλλους. Έλειπα Κρήτη, αλλά άργησαν να μου πουν ότι δεν με θέλουν, με άφησαν τελευταίο! Είμαι ελεύθερος και περιμένω προτάσεις. Μένω στον Τρίλοφο και για προσωπικούς λόγους δεν θέλω να φύγω μακριά, αλλά σε μια ομάδα με στόχους και οργάνωση, άσχετα αν είναι Γ΄ Εθνική, Α1 ή Α΄. Θα με ενδιέφερε πάντως να είμαι σκάουτερ στις ακαδημίες, να βοηθώ μικρά παιδιά να εξελίσσονται και αν φεύγουν εξωτερικό. Έχω διασυνδέσεις Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία, είναι κρίμα να χάνονται ταλέντα. Θεωρώ ότι έχω… μάτι, κάποτε εξαρχής διέκρινα ότι θα έκαναν καριέρα ο Καρέλης και τα αδέρφια Κοιλιάρα, ενώ είχα συμβουλέψει τον Κουτσιανικούλη να φύγει εξωτερικό. Όλοι με σέβονται και με αγαπούν στις ομάδες μου, γιατί είμαι winner, έχω νοοτροπία νικητή. Είμαι φιλικός και ποτέ απόμακρος. Καλύτερους προπονητές που συνεργάστηκα θεωρώ τους Γιώργο Παράσχο και Μύρωνα Σηφάκη».

«Έκανα αίτηση για το… Survivor 2!»

Ο Πάτρικ Ογκουνσότο «έριξε» και μια διαφορετική… είδηση: «Έκανα αίτηση για το Survivor 2! Έχω τον κωδικό μου και περιμένω ειδοποίηση, ίσως πάω για συνέντευξη! Το ίδιο έκανε και ο Σαϊτιώτης, με τον οποίο πλέον γίναμε και… μακρινοί συγγενείς! Είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι, το βλέπει πολύς κόσμος. Βλέπουν τον πραγματικό σου χαρακτήρα, εκτός δουλειάς σου! Αν με πάρουν, θέλω να γίνω ο δεύτερος… Ντάνος, τον οποίο δεν τον θυμάμαι καθόλου ως ποδοσφαιριστή».

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 03:46