Σε ρόλο «δεκαριού» ο Ρομπέρ στην Καβάλα, έβαλε… πριμ ανόδου ο Γάλλος στη συμφωνία!

Σε ρόλο «δεκαριού» ο Ρομπέρ στην Καβάλα, έβαλε… πριμ ανόδου ο Γάλλος στη συμφωνία!
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 27/08/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο ηγέτης στη νέα Καβάλα, βάσει εμπειρίας, αξίας, ποιότητας, βιογραφικού, είναι αναμφίβολα ο Μπερτνάρ Ρομπέρ. Ο Γάλλος αριστεροπόδαρος άσος, με… ένσημα σε ΠΑΟΚ, Πανθρακικό, Τρίκαλα, εμπειρία στη Σούπερ Λίγκ (αλλά και την Κύπρο και το εξωτερικό) εκτός από μεγαλύτερος ηλικιακά και καθοδηγητής για τους νεαρότερους, είναι και… μαέστρος στο χορτάρι.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης (τον είχε και στον Πανθρακικό πέρυσι και ξέρει τα... κουμπιά του) δείχνει να του προορίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο, με βάση τις δοκιμές στις προπονήσεις, αυτόν του κρυφού επιθετικού, «δεκαριού», πίσω από τον σέντερ φορ (ως τώρα κυρίως ο Βαλαβανόπουλος, αναμονή για την τελευταία προσθήκη, που ίσως είναι ο δοκιμαζόμενος Κεϊτά).

Κάτι σαν ελεύθερος… σκοπευτής δηλαδή, για να οργανώνει παιχνίδι, να «πατά» περιοχή και να δοκιμάζει το πόδι του από μέση απόσταση.

Βεβαίως, τον Ρομπέρ δεν τον είχαμε συνηθίσει τόσο ως… πλέι μέικερ στον κεντρικό άξονα, όσο ως «διεμβολιστή», κυρίως από αριστερά.

Φυσικά, αυτόν τον ρόλο ίσως… υποδυθεί και αρκετές φορές φέτος στους «Αργοναύτες», ή και τον αντίστοιχο στα δεξιά, για διευσδύσεις και προσπάθειες με το λεγόμενο «ανάποδο» πόδι.

Βεβαίως, για τα άκρα υπάρχουν και οι Μπλιος-Χαραλαμπίδης μεταξύ άλλων (όπως και οι Χατζηκυριάκου και Ντουρτμές).

Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι στο «deal» του ΑΟΚ με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό, μπήκε όρος στο συμφωνητικό και το… πριμ ανόδου, για έξτρα κίνητρο (άλλωστε οι πάγιες απολαβές του δεν είναι ανάλογες αυτών που είχε τα προηγούμενα χρόνια) δείγμα της αμοιβαίας πίστης των δυο πλευρών για διακρίσεις φέτος!