Δυο ανόδους σε μια… χρονιά οι Ματσούκας, Μένκα, Καραγιαννίδης, Ντατίδης και Βασιλειάδης!

Δυο ανόδους σε μια… χρονιά οι Ματσούκας, Μένκα, Καραγιαννίδης, Ντατίδης και Βασιλειάδης!
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 12/09/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Κάτι αρκετά περίεργο και σπάνιο επεφύλασσε η… ποδοσφαιρική «μοίρα» για πέντε νυν παίκτες της Δόξας Δράμας, που «φλερτάρουν» με μια ιδιαίτερη πρωτοτυπία: Δυο ανόδους την ίδια σεζόν, χωρίς βεβαίως να χρειαστεί να ιδρώσουν τη φανέλα της νέας τους ομάδας (σε μπαράζ με τον Καραϊσκάκη, που ορίστηκε δυο φορές στην Κατερίνη και ματαιώθηκε ισάριθμες)!

Ο λόγος για τους νεοαποκτηθέντες Λευτέρη Ματσούκα (ο έμπειρος φορ «ανέβασε» τη Λαμία στη Σούπερ Λίγκα), Γιώργο Βασιλειάδη (βασικός γκολκίπερ του Εργοτέλη ο νεαρός στην πορεία προς τη Φούτμπολ Λιγκ), αλλά ακόμα πιο… σύνθετα είναι τα πράγματα για τους Ορέστη Μένκα, Γκέρμαν Ντατίδη και Τέλη Καραγιαννίδη!

Ο Δραμινός γκολκίπερ, που πανηγύρισε το πρωτάθλημα με τον μεγάλο αντίπαλο των «Μαυραετών» πέρυσι, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Απόλλων Πόντου πλέον) γύρισε στη Δόξα, ενώ αξέχαστο στα δυο «στρατόπεδα» μένει το δικαστικό σίριαλ της πρεμιέρας, για την αφαίρεση έξι πόντων συνολικά για τη συμμετοχή του στα Γρεβενά (λόγω της αλβανικής καταγωγής του και υπεράριθμων ξένων εντός του 90λεπτου), στους μετέπειτα πρωταθλητές «κοκκινόμαυρους».

Όσο για τους Ντατίδη-Καραγιαννίδη;

Έκαναν πρωταθλητισμό με τον Καραϊσκάκη, τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλό τους πίσω από τον Απόλλωνα Λάρισας και κατέκτησαν το κύπελλο Γ΄ Εθνικής και εν συνεχεία… πέρασαν το «ποτάμι», με φύλλο πορείας για τη Δράμα!

Σκεφτείτε να γινόταν και το μπαράζ ανόδου...

Σε κάθε περίπτωση, αμφότεροι νιώθουν δικαιωμένοι και για τον ιδρώτα μηνών στην Άρτα, όσο και για τη μετέπειτα επιλογή της νέας αγωνιστικής τους «στέγης»…