Σαπάνης: «Ξεχωριστή για τον Εδεσσαϊκό η πρεμιέρα με τον Λαγκαδά»

Σαπάνης: «Ξεχωριστή για τον Εδεσσαϊκό η πρεμιέρα με τον Λαγκαδά»

Ο τεχνικός του Εδεσσαϊκού Ηλίας Σαπάνης τονίζει οτι μετέχουν στον πιο δύσκολο από τους ομίλους του Βορρά, αλλά αυτό είναι ένα επιπλέον δέλεαρ...

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 28/09/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Απουσιάζοντας εδώ και 17 χρόνια από τη Γ΄ Εθνική, η κυριακάτικη εκκίνηση του Εδεσσαϊκού, εντός με την ισχυρή και φιλόδοξη ΑΠΕ Λαγκαδά, σηματοδοτεί την «είσοδο» στη νέα εποχή επιτυχιών, όπως επισημαίνει στην «ΑRENA PRESS» ο τεχνικός των «πράσινων», Ηλίας Σαπάνης.

Ο τεχνικός των Εδεσσαίων τόνισε αρχικά: «Στις πρεμιέρες και με θεωρητικά εύκολο αντίπαλο να παίζεις, υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Ιδιαιτερότητες και πάντα μεγαλύτερο άγχος. Προσωπικά, ήθελα για αρχή έναν δυνατό αντίπαλο, όπως η ΑΠΕΛ, που προέρχεται από αξιόλογη διετία στην κατηγορία. Ήθελα να είμαστε πιο… πιεσμένοι, με φιλόδοξο αντίπαλο. Όσο πιο γρήγορα παίζεις φέτος με τον Λαγκαδά, τόσο καλύτερα. Δεν ξέρω αν υπάρχει φαβορί την Κυριακή, ίσως ο αντίπαλος λόγω εμπειρίας. Και οι δυο πάμε για νίκη. Είναι το πρώτο μας ματς στην κατηγορία μετά από πολλά χρόνια, άρα ξεχωριστό, σηματοδοτεί την επιστροφή μας. Θέλουμε να μας στηρίξει ο κόσμος και ένα θετικό ξεκίνημα. Παίξαμε έξι φιλικά με αντιπάλους της κατηγορίας, για να ξεπεραστεί αυτό το ψυχολογικό κομμάτι, της μακράς… απουσίας. Είμαστε σε καλό δρόμο, ολοένα και καλύτεροι. Η βελτίωση είναι σταθερή και η έναρξη έρχεται σε καλό σημείο. Δεν ψάχνουμε κάτι μεταγραφικά, αλλά αν προκύψει, το βλέπουμε».

«ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ»

Για να καταλήξει ο Ηλίας Σαπάνης: «Είναι νωρίς για φαβορί στον όμιλο, θα φανεί στην πορεία. Πολλές ομάδες δείχνουν σε παρόμοια αφετηρία αγωνιστικά, με μικρές διαφορές. Υπάρχουν ερωτηματικά, όπως ο Ηρακλής και ο Αγροτικός Αστέρας. Έχουν τα ονόματα και οι δυο, όπως και εμείς και ο Μακεδονικός, αλλά πρέπει να δίνουμε εξετάσεις στο γήπεδο. Όπως είπαμε ξανά, φέτος θέλουμε γρήγορη σωτηρία, λόγω νεανικού ρόστερ και μεταβατικής περιόδου. Αυτό είναι το ρεαλιστικό,  λείπαμε χρόνια από το προσκήνιο, άσχετα αν έχουμε παράδοση, δυναμική και εχέγγυα για περισσότερα. Είναι ένας όμιλος με πρεστίζ, αίγλη και προβολή, μας ταιριάζει ως Εδεσσαϊκός, παρότι είναι πιο δύσκολος από τους άλλους, έχει τις περισσότερες ομάδες και υποβιβάζονται πολλοί. Προσωπικά, μου αρέσει, είναι αντάξιος της δυναμικής μας».

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 09:58