Τη... δουλειά της η Προοδευτική

Τη... δουλειά της η Προοδευτική

Με γκολ του Κουιρουκίδη η ομάδα του Κορυδαλλού πήρε άλλο ένα ντέρμπι με αντίπαλο τον Ιωνικό (1-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 02/10/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

 

Νέο πρωτάθλημα, ανανεωμένα ρόστερ, διαφορετικές στοχεύσεις. Το μόνο που δεν άλλαξε, ήταν ο... νικητής στο ντέρμπι της «Γρηγορίου Λαμπράκη», που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (1/10) στο δημοτικό γήπεδο της Νίκαιας. Η Προοδευτική υπενθύμισε πως όταν υποδέχεται τον Ιωνικό δεν χάνει... ποτέ, πετυχαίνοντας άλλη μία νίκη (1-0) μπροστά σε περίπου 1200 φιλάθλους της, για να κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα του 6ου ομίλου. Στη μεγαλύτερη διάρκειά του το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την Προοδευτική να παίρνει το προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, συγκεκριμένα στο 52', όταν ο Κουιρουκίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Κανελλόπουλου για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του (1-0). Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει και παρά το γεγονός ότι στο 57' έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χριστόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άγγιξε την ισοφάριση στο 69'. Ο Ρόβας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Παπανικόλα, όμως νικήθηκε από τον Μπαντίκο στην εκτέλεση του πέναλτι που ανέλαβε ο ίδιος. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο και με καταρρακωμένη ψυχολογία οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, με τους βυσσινί να φτάνουν σε άλλη μία σπουδαία νίκη.

Διαιτητής ήταν ο Αντιπαριώτης, με βοηθούς τους Μήταρη και Καραθανάση (Ανατολικής Αττικής).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Πολιανίδης (86' Πέππας), Καλαϊτζίδης, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μάρης, Κόντε (46' Βλάχος), Μπέλερης (73' Ζαχαράτος), Κουιρουκίδης, Ντάλλας (64' Χρήστου), Κανελλόπουλος

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Κουρεπίνης, Χριστόπουλος, Δημακάκος (85' Σάμαρης), Παντελίδης (66' λ. τρ. Καλτσάς), Κορνέζος, Κωστούλας, Πουλάκης, Πλακάς, Ρόβας, Νικολέτος (63' Φιλιμέγκας), Πατσατζόγλου (80' Μανωλιάς).