Στον… θρόνο οι Πόντιοι Κοζάνης με διπλό στη Φιλιππιάδα, ισοπαλίες για Αμύνταιο και Φούφα

Στον… θρόνο οι Πόντιοι Κοζάνης με διπλό στη Φιλιππιάδα, ισοπαλίες για Αμύνταιο και Φούφα

Μοιράζονται το ρετιρέ με δυο νίκες σε ισάριθμα ματς οι Πόντιοι Κοζάνης και ο Τηλυκράτης Λευκάδας, πρώτη ισοπαλία για Μακεδονικό Φούφα και Ερμή Αμυνταίου, ρεπό για Καστοριά

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 09/10/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το «δυο στα δυο» έκαναν οι Πόντιοι Κοζάνης, που έβαλαν… μπουρλότο στην έδρα του Εθνικού Φιλιππιάδας, με το 0-1 να έρχεται στο 87΄ με τον Ρωμύλο Παπαγαθονίκου και την ομάδα του Γιάννη Σαμαρά να συγκατοικεί στην κορυφή με τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Σε ευχάριστη έκπληξη και «δυνατό χαρτί» στον 3ο όμιλο εξελίσσονται οι Κοζανίτες, που έδωσαν συνέχεια στο τρίποντο της πρεμιέρας με τον Αστέρα Παραποτάμου. Οι Ηπειρώτες μπήκαν πιο αποφασιστικά στο πρώτο μέρος και στο 19΄ ο Μάγγος νικήθηκε από τον γκολκίπερ Κωφίδη (πήρε τα… γάντια από τον τιμωρημένο Κοτταρίδη). Στο 25΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, όταν ο Τσιάπης αδράνησε από κοντά στη σέντρα του Λάππα. Στο 39΄ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων, με τον Βαρέλη να λέει «όχι» στο σουτ του Ακριτίδη. Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι Πόντιοι έδειξαν πιο «ζωηροί» και δραστήριοι. Στο 69 ο Βαρέλης «έβγαλε» σε κόρνερ το σουτ του Παπουτσίδη, ενώ μετά την… προειδοποιητική βολή ήρθε και το 0-1, «παγώνοντας» το γήπεδο της Φιλιππιάδας, σε χρονικό σημείο που δεν είχε περιθώριο απάντησης. Στο 87΄ λοιπόν ύστερα από αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Παπαγαθονίκου  επωφελήθηκε και με σουτ έκανε το 0-1, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Μάλιστα, στο 90΄ ο Ρουμάνος, Λουτσιάν Μπουρντουζάν, που έκανε ντεμπούτο, έχασε ευκαιρία και για το 0-2. Διαιτησία: Κέκελος, Τσιλίκας, Λυσσάρης (Αιτωλοακαρνανίας).

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ: Βαρέλης, Αντωνιάδης, Παπαρούνης, Δημουλάς, Ντούσκας, Τσιφλίδης, Λάππας, Ντανάι, Μάγγος (71΄Λαΐνας), Μανιώτης, Τσιάπης.

ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ: Κωφίδης, Χαματάι, Πασχαλίδης (83΄Χατζηκωνσταντίνου), Δημητριάδης, Λιάμης (64΄Παπουτσίδης), Ακριτίδης, Μετικάνος, Ίττης (51΄Παπαγαθονίκου), Σαββούδης (51΄ Μπουρντουζάν), Ντούκα.

ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΥΦΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Ανώτερος ο Μακεδονικός Φούφα, μπορούσε να φύγει με το διπλό από την Άρτα κόντρα στον «πρωτάρη» Σκουφά Κομποτίου, αλλά εντέλει έμεινε στο «στείρο» 0-0. Βεβαίως, το παιχνίδι ήταν «κλειστό», χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με αναγκαστική αλλαγή, στο 15΄, όταν ο νεαρός Τσώτσος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Τσικόπουλο. Στα θετικά για την ομάδα του Γιάννη Κερλίδη ήταν η επανεμφάνιση του Κεσκιλίδη, ως αλλαγή από το 78΄, μετά από πολύμηνη απουσία. Διαιτησία: Ρούσσος-Μπεκερτζής, Φραγκούλης, Τσιόγκας (Πρέβεζας).

ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ: Παπαχρήστος, Καλπακούλας, Χρηστογιάννης, Σχισμένος, Πέτσας, Βερλέκης, Παππάς, Ασπροποταμίτης, Σταμούλης (68' Παπαγιάννης), Νταλάκας (85' Τάσσος), Παρράς (68' Τσίρος).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Παπαδόπουλος, Σιδηρόπουλος (78΄Κεσκιλίδης), Χαραλαμπίδης, Πιριτζάους, Τζουβάρας, Ασλαμπάλογλου, Τσώτσος (15΄ λ.τ. Τσικόπουλος), Δούφας (64΄Κοπατσάρης), Γκελοσάνι, Τοπάλης, Ματούλας( 61΄Φωτιάδης).

ΈΚΑΝΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ Η ΛΕΥΚΑΔΑ, 1-0 ΤΟΝ ΘΕΣΠΡΩΤΟ

Επιβεβαιώνει τον τίτλο του εκ των φαβορί στον όμιλο ο Τηλυκράτης Λευκάδας, με την ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά να κερδίζει 1-0 τον Θεσπρωτό. Για την ομάδα του Ιονίου σκόραρε στο 23΄ ο Γραμματικόπουλος, μετά από μακρινή μπαλιά του Φέτση. Οι νησιώτες έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, ενώ δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Καραγκούνης, Τσελάι, Καταγής Σπ., Ιασωνίδης, Παναγιωτόπουλος, Πετράκος, Περιστέρης, Φέτσης, Καλογερής, Γραμματικόπουλος, Γκίκας.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Παππάς, Σταυρίδης, Κατσέλης Ι., Καρβούνης, Χριστοδουλόπουλος, Κων/νού, Ευθυμίου, Γώγος, Φούντζουλας, Μπίκας, Πέντσας.

 «ΓΚΕΛΑ» ΓΙΑ ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, 1-1 ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΝΟΥΛΑ

Μοιράστηκαν βαθμούς, αλλά όχι και εντυπώσεις στο Αμύνταιο ο Ερμής και η επίσης νεοφώτιστη Δόξα Κρανούλας, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1, παρουσία 300 θεατών. Η ομάδα των Ιωαννίνων προηγήθηκε  στο 52’ με γκολ του Παππά, ωστόσο δεν άντεξε ως το τέλος την πίεση των γηπεδούχων και ισοφαρίστηκε, με τους Φλωρινιώτες, που δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο διπλό στην Καστοριά, να έχουν και δοκάρι λίγο μετά το 1-1 και γενικά ευκαιρίες για τη νίκη. Το 1-1 για την ομάδα του Δημήτρη Σιαπανίδη διαμόρφωσε στο 79΄ ο Δημήτρης Θεοδουλίδης με δυνατό σουτ από πλάγια, ενώ δοκάρι είχε στο 87΄ ο Άγγελος Μπίκος. Ευκαιρίες για το Αμύνταιο, μπροστά στην εστία του θετικού Αρχοντάκη, έχασαν οι Σερσέμης (19΄), Τσορλίνης (25΄), Κλάζογλου (69΄), Μαυροματίδης (73΄, 85΄). Ο Ερμής μετά το ματς συνεχάρη το διαιτητικό τρίο. Διαιτησία: Πανυτσίδης (Κοζάνης), Φαλτάκας (Γρεβενών), Σταφυλάς (Τρικάλων).

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Περπερίδης, Πασχαλίδης (58΄ Μπίκος), Δόνες (70΄ Τσέλα), Κλάζογλου, Παναγιωτίδης, Αμαραντίδης, Σερσέμης, Τριανταφύλλου, Μαυροματίδης, Τσορλίνης (58΄ Θεοδουλίδης), Ηλιάδης.

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ: Αρχοντάκης, Ζδράβος, Πάσχος, Τσουλιάης, Γκόλιας, Τσιέπας (74΄ Διαμάντης), Τσουμάνης, Μιχάλης, Χριστακόπουλος (71΄ Νούγιας), Παρχαρίδης (46΄ Παππάς), Γκέγκα (93΄ Παράσχης).

3ος ΟΜΙΛΟΣ

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Εθνικός Φιλιππιάδας – ΑΕ Ποντίων Κοζάνης 0-1, Αστέρας Παραποτάμου – Πανλευκάδιος 0-0, Σκουφάς Κομποτίου - Μακεδονικός Φούφα 0-0, Ερμής Αμυνταίου - Δόξα Κρανούλας 1-1, Νέος Αμφίλοχος - ΑΕ Λευκίμμης 1-2, Τηλυκράτης Λευκάδας – Θεσπρωτός 1-0. Ρεπό: Καστοριά.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ        ΒΑΘΜΟΙ      ΓΚΟΛ

  1. Τηλ. Λευκάδας 6 3-0
  2. ΑΕΠ Κοζάνης 6 3-1
  3. Μακεδ. Φούφα 4 2-1
  4. Ερμής Αμυνταίου 4 2-1
  5. Λευκίμμη 4 2-1
  6. Πανλευκάδιος 2 1-1
  7. Σκουφάς Κομποτ. 2 1-1
  8. Αστ. Παραποτάμου 1 1-2
  9. Θεσπρωτός 1 0-1
  10. Δόξα Κρανούλας 1 1-3
  11. Εθν. Φιλιππιάδας 0 0-1
  12. Καστοριά 0 0-1
  13. Νέος Αμφίλοχος 0 2-4

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΕ Ποντίων Κοζάνης – Πανλευκάδιος, Καστοριά - Εθνικός Φιλιππιάδας, Μακεδονικός Φούφα - Αστέρας Παραποτάμου, ΑΕ Λευκίμμης - Σκουφάς Κομποτίου, Θεσπρωτός - Ερμής Αμυνταίου, Τηλυκράτης Λευκάδας - Νέος Αμφίλοχος. Ρεπό: Δόξα Κρανούλας.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 10:56