«Άλωσε» την Αλεξάνδρεια ο Εδεσσαϊκός, 0-1 με Μπουράκη (video)

Με γκολ του Μπουράκη οι Εδεσσαίοι... απέδρασαν από την Ημαθία για το πρώτο φετινό τρίποντο και πριν τη νέα δύσκολη έξοδο στη Χαλκιδική

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 09/10/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η τρίαινα του Εδεσσαϊκού ήταν «δηλητηριώδης» και χτύπησε στο… ψαχνό τον Φίλιππο, με τον Δημήτρη Μπουράκη να χαρίζει διπλό ψυχολογίας στην ομάδα των καταρρακτών με 1-0 μέσα στην Αλεξάνδρεια, παρά τις σημαντικές απουσίες.

Αήττητη παραμένει η ομάδα του Ηλία Σαπάνη, που έδωσε συνέχεια στην καλή εμφάνιση και την ισοπαλία με την ΑΠΕΛ με το παρθενικό τρίποντο και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα, τη στιγμή που η Αλεξάνδρεια γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα (μετά την πρώτη στο Παλαιοχώρι). Το διπλό αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις για τον Εδεσσαϊκό, που παρατάχθηκε στην Ημαθία χωρίς τρεις παίκτες-κλειδιά, τους Σκαθαρούδη, Φωτιά και Λαφαζανίδη, δείχνοντας ότι διαθέτει βάθος.

Το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε στο 39΄ ο Δημήτρης Μπουράκης, με σουτ σε αντεπίθεση μετά από κούρσα και ασίστ του Κώστα Παπαγεωργίου.

Ευκαιρίες για τους «τριαινοφόρους», που ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, έχασαν οι Ταουσιάνης (13΄), Καράμπελας (13΄), Παπαγεωργίου (22΄), Ρέτζια (53΄, μεγάλη ευκαιρία με σουτ άουτ σε αντεπίθεση), Κάρτζιος (80΄).

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι του Κώστα Παπαδόπουλου κέρδισαν μέτρα και πίεσαν, με τους Κουμπούλα-Δαδάκο να δίνουν νέα πνοή και προσπαθώντας με γεμίσματα να βρουν το κεφάλι του Μπενίσκου.

Στο 55΄ ο Παπουρτζής, που ήταν θετικός όποτε χρειάστηκε, είπε «όχι» στην κεφαλιά του Μίμη Μπενίσκου.

Ο Φίλιππος, που ζήτησε πέναλτι σε Μυλωνά (57΄) και  Κουμπούλα (80΄), τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού στο 90΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Νέστορας Κωτσιόπουλος.

Διαιτησία: Ρούσσης (Θεσσαλίας), Παπαδημητρίου (Λάρισας), Αναστασίου (Θεσσαλίας).

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Καρακούτσης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Γιαλαμίδης (46΄ Κουμπούλα), Σκλιοπίδης, Αργυρίου, ΚΑΡΑΤΖΑΟΓΛΟΥ, Δημητρουλόπουλος (46΄ Δαδάκος), ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Μυλωνάς (87΄ λ.τ. Πιπιλιάρης), Μπενίσκος.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Παπουρτζής, Κούμπους, Κιόρτσης, ΟΥΖΟΥΝΗΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΟΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ρέτζια (65΄ Ιωσηφίδης), Καράμπελας (69΄ Κάρτζιος), ΜΠΟΥΡΑΚΗΣ (72΄ Καρακούτης), Ταουσιάνης (92΄ Προύντσης).