«Δια πυρός και σιδήρου» η Ρόδος!

«Δια πυρός και σιδήρου» η Ρόδος!

Με γκολ στις καθυστερήσεις οι νησιώτες απέδρασαν με το «τρίποντο» από το Κιάτο (2-1 τον Πέλοπα)

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 13/11/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μπροστά σε μία παθιασμένη εξέδρα, απέναντι σε μία σαφώς βελτιωμένη ομάδα και ούσα αναγκασμένη να αγωνίζεται σχεδόν σε όλο τον αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα, η Ρόδος κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Κιάτο, επικρατώντας του Πέλοπα με 2-1 χάρη σε γκολ του Μπανγκουρά στις καθυστερήσεις! Έτσι, οι πράσινοι ανέβηκαν πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, παραμένοντας σε απόσταση πέντε βαθμών από την πρωτοπόρο Προοδευτική. Το παιχνίδι που έγινε στο Κιάτο είχε αρκετή ένταση, ενώ λίγο πριν από το τέλος δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια με πρωταγωνιστή κατά κύριο λόγο τον προπονητή των φιλοξενούμενων, Πάρη Ανδράλα, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής Ντάουλας, «στο 94' απομάκρυνα από τον αγωνιστικό χώρο τον προπονητή της ομάδας ΑΣ Ρόδος, κ. Ανδράλα Παρασκευά, διότι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδειά μου, κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, ο ανωτέρω προπονητής απευθυνόμενος στους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας, τους είπε 'σας γαμάω όλους'. Τη στιγμή εκείνη φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας έριξαν έξι πλαστικά μπουκάλια εκ των οποίων τα δύο ήταν γεμάτα με νερό, εκτός αγωνιστικού χώρου, προς το μέρος του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, ο οποίος αποχωρούσε».

 

Λύτρωση από Μπανγκουρά

Κατά τα άλλα, οι νησιώτες πήραν ένα σπουδαίας σημασίας τρίποντο, με τους ανθρώπους του Πέλοπα να φωνάζουν για τη φάση του δεύτερου γκολ από πλευράς Ρόδου, υποστηρίζοντας πως ο Μπανγκουρά βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που σέντραρε ο Ιμεραλιλάι.

Μόλις στο 3' ο Παβίσεβιτς άνοιξε το σκορ με σουτ εκτός περιοχής, όμως στο 15' ήρθαν τα... πάνω κάτω, όταν ο Μυργιώτης ανατράπηκε από τον Μκρτσιαν, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα και να αποβάλει τον παίκτη της Ρόδου! Ο ίδιος ο παθών εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έφερε το ματς στα ίσια. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο και νικητήριο γκολ, το οποίο τελικά πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο! Ήταν το 92' όταν ο Ιμεραλιλάι έκανε τη σέντρα στο σημείο του πέναλτι, ο Μπανγκουρά βγήκε από ελεγχόμενη θέση στην πλάτη της άμυνας, σε μία οριακή φάση, και με κεφαλιά νίκησε τον Ριζάι, γράφοντας το 1-2 και δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς εντός αγωνιστικού χώρου, πριν αρχίσουν τα έκτροπα.

Βοηθοί του Ντάουλα ήταν οι Καντανολέων και Ντζουροπάνος (Δυτικής Αττικής).

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ (Μίλτος Γκόφας): Ριζάι, Τουμπανάκης (72' Ροθώνης), Κουρούμαλης, Μιχαλόπουλος (80' Σωτηρόπουλος), Παπαδόπουλος, Νάκος, Θεοδωρόπουλος, Παπαβασιλείου, Μυργιώτης, Μπούκης (59' Πράτος), Γάλας (88' Παλογιαννίδης)

ΑΣ ΡΟΔΟΣ (Πάρης Ανδράλας): Παναγόπουλος, Τσόπελας (21' Δαβρής), Κουρούπης (76' Βολονάκης), Αποστόλου, Μκρτσιαν, Πινδώνης (50' Ιμεραλιλάι), Αυγενικού, Μπανγκουρά, Μίνγκας, Παβίσεβιτς, Πάλλας (59' Ευγενικός).