Γ' Εθνική: Αυλαία σε τρία μέτωπα

Γ' Εθνική: Αυλαία σε τρία μέτωπα

Σε Ξάνθη, Άρτα και Ρόδο αρχίζει σήμερα (18/11, 15:00) το πρόγραμμα του διημέρου.

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 18/11/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Δυναμικά ξεκινά το αγωνιστικό διήμερο στο πρωτάθλημα της Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, αφού τρεις αναμετρήσεις, σε διαφορετικά μέρη της ελληνικής επικράτειας, ανοίγουν σήμερα την αυλαία, με κοινή ώρα έναρξης τις 15:00. Πρόκειται για τρεις συναντήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρακτήρα αμφίρροπων αγώνων.

Τοπικό ντέρμπι στην Ξάνθη

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο, ο Άρης Αβάτου του Κυριάκου Κετσιεμενίδη υποδέχεται τον Ορφέα Ξάνθης του Μπάμπη Χατζημεστή στο δημοτικό γήπεδο Φελώνης. Πρόκειται για ένα σπουδαίο τοπικό ντέρμπι, το οποίο μετατέθηκε για σήμερα, ώστε να μην επισκιαστεί από τον αυριανό, μεσημεριανό αγώνα του ΑΟ Ξάνθης με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Τόσο ο πρωταθλητής και νεοφώτιστος Άρης, όσο και ο φιλοξενούμενός του, που διανύει τη δεύτερη σεζόν του στη Γ' Εθνική, βρίσκονται στις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιδιώξουν αμφότεροι να πάρουν τις... ανάσες τους, γεγονός που ασφαλώς αυξάνει το ενδιαφέρον της συνάντησης.

Γειτονική μάχη στην Άρτα

Την ίδια ώρα, αλλά για την 9η αγωνιστική του 3ου ομίλου, ο Σκουφάς Κομποτίου του Ηλία Μαγκάκη φιλοξενεί τη Δόξα Κρανούλας του Βασίλη Σιαφάκα στο δημοτικό στάδιο Άρτας, σε παιχνίδι με χαρακτήρα γειτονικού ντέρμπι που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος φιλάθλων. Οι πρωταθλητές Άρτας δείχνουν να έχουν περισσότερη ανάγκη το «τρίποντο», μια και ήδη απέχουν κατά έξι βαθμούς από τις θέσεις της σωτηρίας και τον σημερινό τους αντίπαλο. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ηπείρου επιζητούν ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό εφόσον επιτευχθεί, αφού σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, κάθε εκτός έδρας βαθμός είναι πολύτιμος.

Δυναμική κόντρα στη Ρόδο

Τέλος, για την 7η αγωνιστική του 6ου ομίλου, ο ΑΣ Ρόδος του Πάρη Ανδράλα αντιμετωπίζει στο δημοτικό στάδιο της Ρόδου το Κερατσίνι του Βασίλη Σπάθα, σε μία μάχη μεταξύ ομάδων που διαγράφουν διαφορετική πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Στη μία πλευρά του αγωνιστικού χώρου θα παραταχθούν οι πράσινοι, οι οποίοι παρουσιάζουν τις τελευταίες αγωνιστικές μία βελτιωμένη εικόνα, ένα πεισμωμένο πρόσωπο, το οποίο τους επιτρέπει να βρίσκονται σε επαφή με την κορυφή, παρά το αρνητικό τους ξεκίνημα. Στην αντίπερα όχθη, οι «ροσονέρι» δεν βγάζουν στα τελευταία τους παιχνίδια την ίδια ενέργεια και τον ίδιο ενθουσιασμό με εκείνον στις αρχές της σεζόν, με συνέπεια να βρίσκονται ακριβώς στη γραμμή του υποβιβασμού σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.