«Πράσινο τρένο» ο Εδεσσαϊκός, αντεπίθεσης συνέχεια με Νάουσα, 2-0 με σούπερ Σκαθαρούδη και αριθμούς πρωταθλητισμού (vid)

Σπάνε τα κοντέρ οι Εδεσσαίοι στις τελευταίες αναμετρήσεις και βρίσκονται μια ανάσα από τις θέσεις σωτηρίας

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 04/12/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

«Ορμητικός καταρράκτης» ο Εδεσσαϊκός, συνέχισε την πορεία… εξπρές και τα στατιστικά πρωταθλητισμού, αφού το 2-0 επί της Νάουσας, με «μηχανοδηγό» τον Γιώργο Σκαθαρούδη (και τα δυο γκολ) σήμανε το «μείον ένα» από τις θέσεις σωτηρίας.

Παντελώς αναγεννημένη και «μεταμορφωμένη» δείχνει στην τελευταία πεντάδα αγώνων η ομάδα του Ηλία Σαπάνη, συνεχίζοντας τη βαθμολογική «ανάβαση». Οι Εδεσσαίοι, μπροστά σε 1.000 φιλάθλους τους, έδωσαν συνέχεια στα χαμόγελα με την ίσως καλύτερη φετινή εμφάνιση, δείχνοντας ότι παίρνουν φόρα και είναι μόνιμα με το… πόδι στο γκάζι. Οι «πράσινοι», που είχαν και δυο δοκάρια, είδαν τον… συνήθη ύποπτο Γιώργο Σκαθαρούδη να «οργιάζει», φτάνοντας στην κορυφή των σκόρερ του ομίλου με 8 γκολ (μαζί με τον Ρόβα του Ηρακλή), πριν την έξοδο με τον Καμπανιακό. Ο «Σκάθα» πήρε… παραμάζωμα τους Ναουσαίους (έδειξαν επηρεασμένοι από τη φυγή Χριστοφορίδη, με υπηρεσιακό τον Γιώργο Σγούρδα, ενώ φάνηκαν τα κενά Κυζιρίδη-Ζούρκου), φτάνοντας στον πόντο το χθεσινό αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι, που πρόσφεραν και καλό θέαμα, συμπλήρωσαν αήττητο σερί πέντε αγώνων, με τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και 11 πόντους στο… σακούλι, με την τρίαινα να δείχνει «αιχμηρή» και… μυτερή, αλλάζοντας ταχύτητα και επίπεδο. Το 1-0 ήρθε σε καίριο σημείο, στο 42΄, με πέναλτι του Σκαθαρούδη που κέρδισε ο ίδιος, ενώ ο έμπειρος μεσοεπιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 63΄, με σουτ μετά από ασίστ του Παπαγεωργίου. Ο Σκαθαρούδης είχε οριζόντιο δοκάρι στο 10΄ με κοντινή «βολίδα», ενώ στο 75΄ είχε δοκάρι και ο Ταουσιάνης. Ευκαιρίες για τους «τριαινοφόρους» έχασαν και οι Ταουσιάνης (25΄, 52΄) και Καρακούτης (30΄), ενώ για τους «κυανόλευκους» απείλησαν οι Παντζαρτζίδης (8΄), Μουρίκι (10΄, 41΄), Κωτσόπουλος (15΄, 68΄), Ντινόπουλος (76΄). Άμεσα «κλείνει» τεχνικό η Νάουσα και μεταξύ άλλων «παίζουν» οι Βασίλης Ασλανίδης, Δημήτρης Νόλης και Αλέξανδρος Αλεξιάδης. Διαιτησία: Σιδερίδης (Καστοριάς), Φαλτάκας, Τέγος (Γρεβενών).

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Βόλτσης, Κούμπους, Κιόρτσης, Χαραβιτίδης, Αβραμίδης, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Τσουμάγκας (83΄ Ιωσηφίδης), Καράμπελας (60΄ Γολιδόπουλος), ΣΚΑΘΑΡΟΥΔΗΣ (87΄ Κάρτζιος), ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ (90΄ Προύντσης), Καρακούτης.

ΝΑΟΥΣΑ: Γρηγοριάδης, Παντζαρτζίδης (75΄ Νίκου), Τούφας (50΄ λ.τ. Ντινόπουλος), Μουρατίδης, ΤΖΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, Γιαννόπουλος (66΄ Καψάλης), Μουρίκι, Τόσιος (46΄ ΜΑΝΤΩΣ), ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Χατζόπουλος, Περηφανόπουλος.