Ηλ. Σαπάνης: «Δεν πανηγυρίζει ο Εδεσσαϊκός, σημαντικά βήματα για το στόχο το τελευταίο δίμηνο με συνολική βελτίωση»

Ηλ. Σαπάνης: «Δεν πανηγυρίζει ο Εδεσσαϊκός, σημαντικά βήματα για το στόχο το τελευταίο δίμηνο με συνολική βελτίωση»
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 19/12/2017
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Σε… δαιμονιώδη φόρμα παραμένει ο Εδεσσαϊκός, κλείνοντας το 2017 με αήττητο σερί οκτώ αγώνων (18 πόντοι στο σακούλι, με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες), καλές εμφανίσεις και… απογείωση στην πρώτη εξάδα, αλλά ο τεχνικός των «τριαινοφόρων», Ηλίας Σαπάνης, μιλώντας στην «ΑRENA PRESS» ρίχνει τους τόνους και κρατά τη… μπάλα χαμηλά.

Ο Σαπάνης ξεδίπλωσε το «κουβάρι» της αντεπίθεσης, κάνοντας λόγο για «μεταμόρφωση», αλλά και περιθώρια βελτίωσης: «Είμαστε ένα πόντο μακριά από τον υποβιβασμό, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε. Δεν μας αρμόζει και δεν πετύχαμε κάτι. Σίγουρα κάναμε σημαντικά βήματα για το στόχο το τελευταίο δίμηνο, με το αήττητο σερί, καλές εμφανίσεις. Αξίζουν μπράβο στους παίκτες για τη μεγάλη συγκομιδή. Δείξαμε μεταμορφωμένοι, θεαματικά βελτιωμένοι αμυντικά και επιθετικά, αλλά έχουμε και άλλα περιθώρια καλυτέρευσης, ατομικά και ομαδικά. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και δεν επαναπαυόμαστε. Παντού καραδοκούν… κίνδυνοι. Κάθε μέρα βλέπω τους παίκτες μου πιο σίγουρους, πιο αποφασισμένους, με αυτοπεποίθηση. Η κακή περίοδος του Εδεσσαϊκού, που πέρασε στην αρχή, δείχνει πολύ μακρινή πια. Είμαστε σε καλό δρόμο, πιο κοντά στα στάνταρ μας, αλλά όχι στο απόγειο. Δείχνουμε ωριμότητα και πειθαρχία, στοιχεία που έλειψαν νωρίτερα. Έχουμε συνέπεια και τρομερή αυτοσυγκέντρωση στα δύσκολα. Κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού από την 7η αγωνιστική. Αν ξεκινούσαμε… τότε το πρωτάθλημα, πολλά θα ήταν αλλιώς».

«ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ Ο ΓΕΝΑΡΗΣ»

Για να συνεχίσει ο τεχνικός των «πράσινων»: «Δεν χάνουμε την ταπεινότητα στις νίκες μας, απλώς εισπράττουμε την επιμονή μας. Δείχνουμε τις αρετές μας, οι παίκτες μου έδωσαν το δικαίωμα να λέω πόσο τους πιστεύω. Και στις αποτυχίες, είχαμε… κρυμμένα θετικά στοιχεία, ταλέντο και διάθεση. Όλες οι ομάδες είναι κοντά και ο Γενάρης είναι μήνας-κλειδί, για να ξεφύγουμε και άλλο από τους διώκτες μας. Έχουμε τρία ματς εντός, με Φίλιππο Αλεξάνδρειας, Άρη Παλαιοχωρίου και Αγροτικό Αστέρα και ένα στην Καρίτσα. Σημαντικό ξεκίνημα, αν συνεχίσουμε έτσι, θα απομακρυνθούμε από τη «ζώνη». Στο ρόστερ θα υπάρξουν αλλαγές, θέλουμε 2-3 μεταγραφές για να γίνουμε πιο πλήρεις. Όσο για το ματς με τον Λαγκαδά, ήταν πολύτιμη νίκη, σημαντικό βήμα για το στόχο και κερδίσαμε δίκαια έναν αντίπαλο, με σταθερή πορεία και δυναμική, ειδικά εντός. Απειληθήκαμε στο τέλος με τα δοκάρια, αλλά δείξαμε αποτελεσματικοί στις δικές μας ευκαιρίες».