«Στεγνός» στους καταρράκτες ο Άρης Παλαιοχωρίου, 1-0 με Σκέμπι και «φρένο» στον Εδεσσαϊκό (vid)!

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 15/01/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Πολύ σφιχτά κρατά τα πρωτεία ο Άρης Παλαιοχωρίου, που δεν υποχωρεί και τα υπερασπίζεται ως… κόρη οφθαλμού! Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη με γκολ του νεοαποκτηθέντα Κώστα Σκέμπι (38΄) «εκπόρθησε» τη σκληρή έδρα του φορμαρισμένου Εδεσσαϊκού (ήταν αήττητος 9 ματς) και παραμένει «αφεντικό» στον όμιλο!

Έστω και με το ισχνό 0-1, η ομάδα της Χαλκιδικής συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, με το «συν 1» από τον Ηρακλή, πριν φιλοξενήσει μεθαύριο την Καρδία. Οι «κιτρινόμαυροι» διαχειρίστηκαν υποδειγματικά τις δυσκολίες, με έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, που «καίγεται» για βαθμούς σωτηρίας, με τον δείκτη αντιξοοτήτων να μεγαλώνει από τις σημαντικές απουσίες (Σιμόνι, Σαμπιασβίλι, Ταϊρης, Κουκουλέκης). Ο Άρης έδειξε «μέταλλο» και με τύχη «άλωσε» μια έδρα που… προβληματίζει άπαντες (πχ ο Ηρακλής δεν «πέρασε»), με ένα «επαγγελματικό» διπλό, εδραίωσης στην κορυφή, και παίζοντας όσο χρειαζόταν, χωρίς να… θαμπώσει. Με οδηγό το πείσμα και την επιμονή, το μοναδικό γκολ του Παλαιοχωρίου ήρθε στο 38΄, με σουτ του Σκέμπι (πρώτη φορά βασικός), κόντρα στη ροή του ματς. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και με τον Τσιντογιάννη (κεφαλιά στο 75΄, έσωσαν αμυντικοί στη γραμμή). Στον αντίποδα, η ομάδα του Ηλία Σαπάνη είδε να «σπάει» το σερί της και δεν κέρδισε για δεύτερο σερί ματς στην Έδεσσα, μετά το 0-0 με την Αλεξάνδρεια. Έτσι, μειώθηκε στον ένα πόντο η απόσταση από τον υποβιβασμό, πριν τους «τελικούς» με Καρίτσα (μεθαύριο εκτός) και Αγροτικό Αστέρα (ακολούθως εντός). Οι «τριαινοφόροι», που νιώθουν αδικημένοι βάσει εμφάνισης, αφού είχαν την υπεροχή, είχαν ευκαιρίες με τους Καρακούτη (10΄), Παπαγεωργίου (25΄ και 60΄) και ένα ακυρωθέν γκολ του Σκαθαρούδη, στο 65΄ ως οφσάιντ.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Βόλτσης, Κούμπους (87΄ Ιωσηφίδης), ΚΙΟΡΤΣΗΣ, ΜΩΥΣΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΒΗΤΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Τσουμάγκας, Καράμπελας, ΣΚΑΘΑΡΟΥΔΗΣ, Ταουσιάνης (80΄ Κάρτζιος), Καρακούτης (46΄ Ντόγος).

ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ: Καρακούτσης, Τσιντογιάννης, Κουκουρώνας (35΄ Προβατίδης), Τσότρας (27΄ λ.τ. Κρημιανιώτης), Αποστολάς (54΄ Γκιάτας), ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΚΑΡΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΕΜΠΙ, Κωτάκης (75΄ Ντόμπρος), ΑΓΤΖΙΔΗΣ, Ιγνατίδης.