Στογιάννης: «Δουλεμένος από τον Σαπάνη ο Εδεσσαϊκός, νίκησε δίκαια, μπορεί ψηλότερα ο Αγροτικός» (vid)

από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 22/01/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μετά τη νίκη του Εδεσσαϊκού με τον Αγροτικό Αστέρα, οι δυο προπονητές Ηλίας Σαπάνης για τους «τριαινοφόρους» και Ηλίας Στογιάννης για την ομάδα του Ευόσμου, έκαναν δηλώσεις στην αίθουσα τύπου του «Φόρης Γεντζής».

Αναλυτικά είπαν…

ΗΛΙΑΣ  ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ)

«Δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεν Δικαιούμασταν κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε έστω το μηδέν, δεν μπορέσαμε. Υπάρχει συνέχεια. Δουλεύουμε με μέσο όρο ηλικίας 18-19 ετών, Θέλουμε τώρα νίκη στην έδρα μας με την Καρίτσα. Υπήρχαν κάποια σφυρίγματα που μας έβαλαν στην εστία. Αυτό είναι άλλοι αρμόδιοι να το κρίνουν. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον φίλο μου τον Ηλία και ο αγώνας συνεχίζεται. Ο Εδεσσαϊκός ήταν πολύ καλός σε αυτό το ματς, πολύ δουλεμένη ομάδα, φαίνεται, οφείλεται στον κ. Σαπάνη. Εκτός από το Παλαιοχώρι και τον Ηρακλή, οι άλλες ομάδες διεκδικούν τη σωτηρία. Στα προηγούμενα ματς ο Αστέρας ήταν πολύ καλός. Μπορούμε να πάμε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Χρειάζεται σταθερότητα στη συνέχεια, λογικό το άγχος όταν πέφτουν 7 ομάδες. Εμείς βλέπουμε κάθε αγώνα σαν τελικό, θέλουμε νίκες σε κάθε έδρα. Και στην Έδεσσα ήρθαμε για διπλό».

ΗΛΙΑΣ ΣΑΠΑΝΗΣ (ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ)

«Ήταν παιχνίδι τεράστιας σημασίας για εμάς. Ξέραμε ότι το τελευταίο διάστημα ο Αστέρας είχε 3 νίκες σε 4 ματς. Ο Αγροτικός θα αναλωνόταν στο να χαλάσει το παιχνίδι μας, ίσως τον βόλευε και η ισοπαλία. Είχαμε μεγάλο άγχος και πίεση, είναι λογικό να υπάρχει, με βάση την κατάταξη. Θέλαμε άμεσα μια νίκη. Αν συνυπολογίσουμε το γήπεδο, είναι ανασταλτικός παράγοντας τελευταία για εμάς. Είμαστε τεχνική ομάδα, που βασιζόμαστε στην καλή κυκλοφορία. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική, πρώτη στο νέο έτος. Τη λύση μας την έδωσε ένας πιτσιρικάς, ο Σφέτκος, διπλά χαρούμενος. Είναι ένα 17χρονο παιδί που δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις, το προηγούμενο διάστημα ήταν εκτός αποστολής. Έδωσε τεράστια βοήθεια με το γκολ του. Μεγάλη η συμβολή όλων. Κανένα παράπονο, είμαι περήφανος για αυτή την προσπάθεια. Μένω στην ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. Η σκοπιμότητα παίρνει μεγαλύτερο μέρος στον τρόπο προσέγγισης κάθε αγώνα, από ομάδες και προπονητές. Σημαντικό να κερδίζεις, ή έστω να μη χάνεις. Εμείς ρισκάρουμε υπέρμετρα επιθετικά, ακόμα και στα εκτός. Ποτέ δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Να είναι η νίκη μια νέα αφετηρία, να έρθουν και άλλα αποτελέσματα. Να ξεμπερδέψουμε όσο γίνεται ταχύτερα με τη σωτηρία. Η εικόνα μας αυτή τη στιγμή, δε συμβαδίζει με τη θέση μας στην κατάταξη. Με το Παλαιοχώρι ήμασταν καλοί και δε πήραμε τίποτα. Με την Καρίτσα ήμασταν μέτριοι και ευτυχώς δεν χάσαμε. Δεν θέλω να δικαιολογούμαι και να στέκομαι σε ελλείψεις. Όσοι είναι στον Εδεσσαϊκό, είναι για κάποιο λόγο. Τους διαλέξαμε και τους πιστεύουμε. Ο Σκαθαρούδης είναι σημαντικός παίκτης και τον θέλουμε γρήγορα πίσω, διαθέσιμο. Αυτά συμβαίνουν. Υπάρχουν διαφορές με το να παίζουν ή να μην παίζουν ο Σκαθαρούδης και ο Τσουμάγκας. Τα γήπεδα είναι βαριά και η κούραση μεγάλη. Πρέπει να βρίσκεις λύσεις. Η συμβολή του Μωυσίδη στην άμυνα είναι σημαντική, έφερε εμπειρία και ήδη εισπράττουμε το διάβασμα καταστάσεων. Ο Ντόγος είναι σε άλλη θέση, είναι επιθετικογενής, καλός παίκτης και ο χρόνος είναι σύμμαχός του. Θα μας δώσει περισσότερα, προσπαθεί. Θέλει χρόνο να μπολιάσεις στη λειτουργία της ομάδας, για να αποκτήσεις ομοιογένεια και αυτοματισμούς. Δουλέψαμε στην ταχύτητα κυκλοφορίας, εκμετάλλευση κενών χώρων. Χαράξαμε το δικό μας κανάλι, έχουμε δική μας ταυτότητα και τρόπο παιχνιδιού και προσπαθήσαμε να το ενισχύσουμε. Στο «9» και το «10» δεν έχουμε τη δύναμη και το εκτόπισμα που θέλαμε. Ίσως είμαστε κακοί στο ψηλό παιχνίδι, στο επιθετικό «τρίτο», γίνονται προσπάθειες για επιθετικό με άλλα στοιχεία, χωρίς να αλλοιώσουμε την ως τώρα αγωνιστική μας φυσιογνωμία. Υπάρχει όγκος ομάδων συγκεντρωμένος κοντά στη ζώνη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, όσο καθυστερούμε την εξασφάλιση, μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει».