Κάρτζιος-Μεντής: «Πρώτος στην Πέλλα ο Αλμωπός Αριδαίας, έξτρα κίνητρα στην Έδεσσα»

Κάρτζιος-Μεντής: «Πρώτος στην Πέλλα ο Αλμωπός Αριδαίας, έξτρα κίνητρα στην Έδεσσα»
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 01/02/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Για το τοπικό ντέρμπι της Κυριακής, με τον Εδεσσαϊκό εκτός έδρας (οι δυο ομάδες κοντά και βαθμολογικά) μίλησαν στην «ΑRENA PRESS» οι εξτρέμ του Αλμωπού Αριδαίας, Αλέξης Μεντής και Γιώργος Κάρτζιος, με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του.

Ο Σερραίος Αλέξης Μεντής, που πέτυχε 5 γκολ φέτος, έκρινε το ντέρμπι του πρώτου γύρου, σκοράροντας στο 1-0 με τους Εδεσσαίους, με τον πρώην μεσοεπιθετικό των Γαζώρου, Σιδηροκάστρου, Βυζαντίου, Οδυσσέα Αναγέννησης και Παραλιμνίου να τονίζει: «Είναι ένα ξεχωριστό ματς, ιδιαίτερο για τις δυο ομάδες, ντέρμπι του νομού Πέλλας. Αγωνιστικά θα το δούμε όπως τα άλλα, με ίδια σοβαρότητα για το διπλό, με οδηγό τη νίκη του πρώτου γύρου. Αγωνιστικά είμαστε σε… καλό «φεγγάρι», έχουμε σερί νίκες με Λαγκαδά και Αλεξάνδρεια. Θέλουμε να τερματίσουμε τρίτοι και να δείξουμε ότι είμαστε πρώτοι και καλύτεροι στο νομό. Πλέον, δεν έχουμε μεγάλη διαφορά με τον Εδεσσαϊκό, 4 πόντους, αλλά σε όλη τη διάρκεια δείξαμε μεγαλύτερη σταθερότητα και είμαστε πιο ψηλά. Είναι ένα καλό κίνητρο, για το γόητρο, είμαστε γείτονες. Εκπέμπουμε υγεία, είμαστε από τις καλές ομάδες του ομίλου και διαγράφουμε καλύτερη πορεία από την περσινή του Αλμωπού. Είμαστε ευχαριστημένοι ως τώρα και θέλουμε να μας στηρίζει συνέχεια ο κόσμος. Και εγώ είμαι ικανοποιημένος ως τώρα από εμένα, θέλω να συνεχίσω να διακρίνομαι, να βοηθώ και να σκοράρω».

«ΘΕΛΩ… ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»

Από την πλευρά του, ο 20χρονος εξτρέμ, Γιώργος Κάρτζιος, που πέτυχε δυο γκολ φέτος κόντρα στον… Λαγκαδά (ένα στον πρώτο γύρο με τους Εδεσσαίους, ένα στον δεύτερο με την Αριδαία), ήρθε στον Αλμωπό τον Γενάρη από τον Εδεσσαϊκό, έχοντας θητεύσει παλιότερα και στην Αναγέννηση Γιαννιτσών: «Πέρασα ένα χρόνο στον Εδεσσαϊκό και θεωρώ ότι μπορούσα να δώσω περισσότερα, δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες. Για εμένα είναι ιδιαίτερο ματς, θέλω να σκοράρω, να αποδείξω ποιος είμαι και να δώσω απαντήσεις, να μιλήσω στο γήπεδο. Είμαστε κοντά στην κατάταξη, είναι τοπικό ντέρμπι, οι ομάδες έχουν κόντρα από παλιά. Θεωρώ πως θα γίνει ισορροπημένο ματς, που θα κριθεί στη λεπτομέρεια και είναι κλειδί για τον τερματισμό στην τριάδα. Έχουμε καλή ψυχολογία με τις τελευταίες επιτυχίες. Είμαι ευχαριστημένος στην Αριδαία, με εμπιστεύεται ο κόουτς. Δέθηκα εξαρχής, ήταν κάτι που χρειαζόμουν. Ο Αλμωπός φέτος έχει ποιότητα, διάρκεια και δέχεται δύσκολα γκολ. Άξια το τεχνικό τιμ και το ρόστερ τον έχουν σταθερά ψηλά». Για τους «κυανόλευκους» γυρνά ο Τριανταφυλλίδης, ενώ ίσως κάνει ντεμπούτο ο Βέλγος φορ, Μουσόνι.