Θριάμβευσε ο ΟΦΙ, έπεσε η Κηφισιά

Θριάμβευσε ο ΟΦΙ, έπεσε η Κηφισιά

Η ομάδα της Ιεράπετρας συνέτριψε τους Κυπελλούχους Αθήνας (5-0).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 25/03/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Η χαριστική βολή στην πολυετή παρουσία της Κηφισιάς στα εθνικά πρωταθλήματα ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου με τον πιο σκληρό τρόπο. Στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς, η ομάδα των βορείων προαστίων, που στέφθηκε Κυπελλούχος Αθήνας την περασμένη Τετάρτη, έχασε τη μάχη για τη σωτηρία, καθώς γνώρισε «βαριά» ήττα με 5-0 στην Ιεράπετρα από τον ΟΦΙ, ο οποίος από την πλευρά του σφράγισε πανηγυρικά την παραμονή του στην κατηγορία.

Παρουσία περίπου 1500 φιλάθλων που κατέκλυσαν το Βουζουνεράκειο στάδιο, οι ασπρόμαυροι έφτασαν σε επιβλητική νίκη απέναντι στην Κηφισιά, που υποβιβάστηκε μετά από πολυετή παρουσία στα εθνικά πρωταθλήματα.

Μόλις στο 2' ο Ντιατά άνοιξε το σκορ με σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Μούτσα, ενώ στο 22' ο Παπαδόπουλος έκανε πιο εύκολο το έργο της ομάδας του, σκοράροντας με σουτ από παράλληλη σέντρα του Μούτσα. Οι κυανόλευκοι θέλησαν να αντιδράσουν, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες για γκολ, όμως τα πράγματα πιο δύσκολα από όσο φάνταζαν. Μάλιστα, ρίσκαραν σε τέτοιο βαθμό, που στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαν την ήττα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στο 81' ο Παπαδόπουλος με σουτ εκτός περιοχής από πλάγια θέση διαμόρφωσε το 3-0, στο 83' ο Μούτσα με ατομική ενέργεια και πλασέ έγραψε το 4-0, ενώ στο 93' ο ίδιος παίκτης έκανε το 5-0 με ψηλοκρεμαστό πλασέ μετά από φάουλ του Μπιταξή.

Διαιτητής ήταν ο Ρατσιάτος (Αργολίδας), με βοηθούς τους Μαυρουδή και Γαρεφαλάκη (Ηρακλείου).

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Πηγιάκης, Καραγιάννης, Πιθαρούλης, Κορομηλάς, Πετάσης (77' Τζελέπης), Μούτσα, Ουζούνογλου (56' Μπιταξής), Ντιατά (65' Τσανάι), Παπαδόπουλος (85' Μίγγας), Κορέτας

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Καλοπήτας): Κυρίτσης, Τσερκέζος (46' Κωνσταντινίδης), Καραμπας (65' Παναγιωτόπουλος), Τεγούσης, Καρακώστας, Μεϊμάρογλου, Τσαφταρίδης, Τζέλη (46' Έσλερ), Καϊμακαμούδης, Ζέλο, Ρεντζής.