Το έπος του Ασπροπύργου! (vid)

Οι... μάγκες του Κυριάκου Μίχα πήραν ανεπανάληπτο τρίποντο «σωτηρία» στο Κερατσίνι με γκολάρα του Ζωγράφου στο 86' (1-2).

από Δημήτρης Θεοδώρου
στις 02/04/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

 

Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που χαράσσονται για τα καλά στη μνήμη όσων τα παρακολουθούν. Είναι από εκείνες τις επιτυχίες που έρχονται για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα που τις πετυχαίνει. Είναι από τις νίκες που μόνο ποδοσφαιριστές με καρδιά πολεμιστή μπορούν να τις καταφέρουν. Τέτοιοι ακριβώς είναι οι... μάγκες του Κυριάκου Μίχα, που παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Π. Σαλπέας» με μοναδικό σκοπό πρώτα να πάρουν το τρίποντο της παραμονής στην κατηγορία και μετά να αποχωρήσουν. Παρότι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο να διεκδικούν τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που μόνο αδιάφορος δεν παρουσιάστηκε, οι ποδοσφαιριστές του Ασπροπύργου μπόρεσαν να πετύχουν το «διπλό» με 2-1 στο Κερατσίνι, χάρη σε μία πραγματική... ζωγραφιά του Ζωγράφου μόλις τέσσερα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου, πανηγυρίζοντας έτσι την παραμονή στην κατηγορία, στα τελευταία λεπτά του πρωταθλήματος του 6ου ομίλου! Έτσι, ανέβηκαν και τερμάτισαν στην 6η θέση, αφήνοντας τον Ιωνικό στην 7η θέση και τη Ρόδο να βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης (8η θέση), οδηγούμενη έτσι στα τοπικά πρωταθλήματα.

 

Το... ζωφράφισε ο Ζωγράφος

Μπροστά σε περίπου 400 φιλάθλους, εκ των οποίων οι 150 ήταν της φιλοξενούμενης ομάδας, οι ασπρόμαυροι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με 1-0 μόλις στο 7', όταν ο Στρατάκης εκτέλεσε φάουλ από πολύ μακριά και όντας σε πλάγια θέση, ο Γιώρας έκανε κακή εκτίμηση της τροχιάς της μπάλας, επηρεασμένος και από τον δυνατό άνεμο, για να την βγάλει τελικά από τα δίχτυα της εστίας του... Στο 24' ο Μπανγκουρά πλάσαρε, όμως ο τερματοφύλακας του Κερατσινίου έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του χωρίς δυσκολία, για να φτάσουμε στο 35', όταν οι «ροσονέρι» έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Σκεντεράι έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ντούλιας, αφού πρώτα την κοντρόλαρε, την έστειλε να καρφωθεί στον ουρανό των διχτύων της εστίας του Διαμαντή για το 1-1. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και να φτάνουν στο 52' κοντά στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Ντούλια, ο οποίος νικήθηκε από τον Διαμαντή σε θέση τετ α τετ. Ακολούθησε κατά κύριο λόγο παιχνίδι κέντρου, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να μην δημιουργούν ουσιαστικά ευκαιρίες. Όσο περνούσε η ώρα, τα πράγματα γίνονται εμφανώς πιο δύσκολα για τον Ασπρόπυργο, που ήταν αναγκασμένος να ψάξει ένα δεύτερο γκολ. Και τελικά το... βρήκε στο 86'! Ο Ατματζίδης εκτέλεσε με σέντρα ένα φάουλ της ομάδας του, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε ποτέ, με κόντρα πήρε ύψος και έφτασε στον Ζωγράφο, ο οποίος με ένα ηρωικό γυριστό σουτ, έγραψε το 1-2 μέσα σε πραγματική αποθέωση. Ο νεαρός άσος είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 70', για να πετύχει τη... ζωγραφιά που έκρινε την αναμέτρηση. Αξίζει να αναφερθεί πως στη φάση των πανηγυρισμών ο σκόρερ πανηγύρισε με άσεμνες χειρονομίες, απευθυνόμενος στην εξέδρα του Κερατσινίου, για να αντικρίσει στο επόμενο λεπτό τη δικαιολογημένη απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Αντωνίου. Στα τελευταία λεπτά που απέμεναν για την ολοκλήρωση του αγώνα, δεν άλλαξε κάτι, με τον Ασπρόπυργο να παίρνει τη νίκη που ήθελε για να παραμείνει στην κατηγορία. Το τελευταίο σφύριγμα του Αθηναίου ρέφερι έδωσε το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια σε αποδυτήρια και εξέδρα.

Βοηθοί του Αντωνίου (Αθηνών) ήταν ο Κουρέντας (Τρικάλων) και η Δέτση (Αθηνών).

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Βασίλης Σπάθας): Γιώρας, Τσουβαλτσίδης, Σκεντεράι, Μπατής, Βαττής (92' Παναγιωτόπουλος), Παπασπύρος, Ντούλιας, Διάκος, Μπερνιδάκης (80' Σιάνος), Πασαλίδης (67' Γκιάτης), Καρέλης (68' Σιγάλας)

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (Κυριάκος Μίχας): Διαμαντής, Μπρέμπος, Σταγάκης, Νικολάου, Ζώνας, Νάκας, Ατματζίδης, Στρατάκης (79' Ζαχαράτος), Μίλιτς (89' Σιδηρόπουλος), Μπανγκούρα (70' Ζωγράφος), Χαϊκάλης.