Αντωνιάδης: «Πιο ψηλά ο Μακεδονικός του χρόνου»

Αντωνιάδης: «Πιο ψηλά ο Μακεδονικός του χρόνου»
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 14/04/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ένας από τους πρωταγωνιστές στη φετινή πορεία του Μακεδονικού ήταν ο 28χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ, Αλέξης Αντωνιάδης (γιος του προπονητή, Βασίλη), με σημείο αναφοράς το γκολ του στη νίκη με τον Ηρακλή (1-0 εντός), που έκανε στην «ΑRENA PRESS» τον φετινό απολογισμό.

Ο έμπειρος αμυντικός «έκλεισε» μια τετραετία στους «πράσινους», παλιότερα έπαιξε στον Οδυσσέα Κορδελιού, ενώ ανέφερε: «Αρχικά είχαμε προβλήματα, παικτικά και αγωνιστικά, έλλειψη ομοιογένειας και χημείας, που έφεραν απώλεια βαθμών και χάσαμε έδαφος στη διεκδίκηση της κορυφής. Σταδιακά τα ξεπεράσαμε, αποκτώντας συνοχή. Αρχικά θέλαμε την πρωτιά και αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να είμαστε στην πρώτη δυάδα, κερδίζοντας Ηρακλή και Παλαιοχώρι. Νίκες-σημείο αναφοράς, ειδικά με τον Ηρακλή, ακούστηκε παραπάνω, ενώ σε έκταση κρατάμε το 6-0 με την Αλεξάνδρεια, που όμως ήταν αδύναμη ομάδα. Κάθε τρίποντο φυσικά ήταν πολύτιμο. Γενικά, το ταμείο είναι θετικό, λείπαμε μια τριετία από την κατηγορία. Ήμασταν σταθερά στην πρώτη πεντάδα, δεν κινδυνέψαμε ποτέ, είχαμε πάντα αποστάσεις ασφαλείας. Διαθέτουμε μεγάλο όνομα και ιστορία και ένα ποιοτικό ρόστερ, που συνδύασε εμπειρία με ταλέντο. Πιστεύω ότι και του χρόνου θα είμαστε στο γκρουπ των πρωταγωνιστών, με ακόμα υψηλότερες βλέψεις. Κάναμε μια συγκροτημένη προσπάθεια, παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση και γενικά πιστεύω ότι βοήθησα όσο μπορούσα. Ο κόσμος ήταν σχετικά πικραμένος, ειδικά για την ήττα στο τέλος από τον Αγροτικό Αστέρα. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει η εύκολη απογοήτευση. Όπλο του Μακεδονικού ήταν η άμυνα, είχαμε την τρίτη καλύτερη στον όμιλο με 21 «παραβιάσεις», ενώ τα προηγούμενα χρόνια στηριζόμασταν στην επίθεση. Φυσικά, άλλαξαν τα δεδομένα, οι απαιτήσεις και οι αντίπαλοι, η Γ΄ Εθνική είναι πιο δύσκολη από την Α1».

Την Τετάρτη η ομάδα του Γιώργου Αβραμίδη δίνει εντός έδρας φιλικό με την Κ17 του ΠΑΟΚ, ενώ πλέον γίνονται τρεις προπονήσεις ανά εβδομάδα.