Καβάλα, το «βαρύ» όνομα στο κύπελλο Ερασιτεχνών, η μόνη στην Α’ Εθνική, με τη Νίκη Βόλου

Καβάλα, το «βαρύ» όνομα στο κύπελλο Ερασιτεχνών, η μόνη στην Α’ Εθνική, με τη Νίκη Βόλου
από Θεόφιλος Ψυχογιος
στις 14/05/2018
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το «βαρύ χαρτί» της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών δείχνει να είναι η Καβάλα, βάσει ονόματος και ιστορίας. Μόνο οι «Αργοναύτες» και η Νίκη Βόλου έχουν συμμετοχές στην Α΄ Εθνική από τους «8» που συνεχίζουν, με τον ΑΟΚ να υπερτερεί σε παρουσίες στα «σαλόνια» έναντι των Θεσσαλών. Αυτό βέβαια δεν τους καθιστά αυτόματα φαβορί στο… χορτάρι, καθώς υπάρχουν και άλλες αξιόλογες ομάδες στη διοργάνωση, όπως οι Ιεράπετρα (αντίπαλος των «γαλάζιων»), Παναρκαδικός, Αμφίλοχος και Κηφισιά. Οι Καβαλιώτες περιμένουν τον ορισμό ημερομηνίας και έδρας για τον αγώνα με την Ιεράπετρα (γυρνά ο Παπαστεριανός, ελπίδες για Ψάλτη, απών ο Γιαλαμούδης, ερωτηματικό οι Σέχου, Πάλλας, Ξόμπλιος). Ο Κώστας Ανυφαντάκης (στην Ιταλία για σεμινάριο) θα γυρίσει κατευθείαν για το ματς, ενώ αρκετοί παίκτες του φετινού ρόστερ, όπως ο επιθετικός και πρώτος σκόρερ, Νίκος Βαλαβανόπουλος (14 γκολ) απασχολούν άλλες ομάδες, αλλά πρόθεση της διοίκησης είναι να κρατήσει τον «κορμό».

ΟΙ… ΦΙΛΟΙ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Γνωστοί  άσοι που αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο θα συμμετέχουν στην ομάδα των φίλων του Θοδωρή Ζαγοράκη στον φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τους παλαιμάχους της Καβάλας, για την ενίσχυση του 9χρονου Ευστράτιου – Ραφαήλ Μπίνη. Σύμφωνα με το «proininews.gr» με τους βετεράνους του ΑΟΚ, την άλλη Δευτέρα στο «Ανθή Καραγιάννη», αντίπαλοι μεταξύ άλλων θα είναι οι Σαλπιγγίδης, Θεοδωρίδης, Θωμαϊδης, Καφές, Δερμιτζάκης, Ιορδανίδης, Βάλλας, Μπαξεβάνος και Θέμελης.

Ο ΑΟΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι Καβαλιώτες: "Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο.Καβάλα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την Δήμαρχο κ.Τσανάκα και τον Δήμο Καβάλας,  που για άλλη μια φορά στάθηκαν στο πλάι της ποδοσφαιρικής μας ομάδας και βοήθησαν στην φετινή προσπάθεια. Όπως είναι γνωστό, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ήταν από τους πιο σημαντικούς χορηγούς μας και αξίζει να τονίσουμε πως είναι πολύ λίγες οι ποδοσφαιρικές ομάδες στην Βόρεια Ελλάδα που τυγχάνουν ανάλογης στήριξης. Αυτό αποδεικνύει και την μέριμνα του Δήμου μας σε σχέση με την ανάπτυξη του αθλητισμού του τόπου μας, ιδιαίτερα την στιγμή που η γενικότερη οικονομική κατάσταση αποτελεί μεγάλο εμπόδιο. Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κ.Φιλόσογλου, καθώς επίσης και την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ.Ιωσηφίδου που στάθηκαν αρωγοί μας και ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα μας".