Προοδευτική : Υποχρεωμένη να κάνει το καθήκον της!

Προοδευτική : Υποχρεωμένη να κάνει το καθήκον της!

Προτελευταίο ταξίδι στην Κρήτη για την Προοδευτική που βλέπει μόνο νίκη με την Α.Ε Νεαπόλεως για την 20η αγωνιστική. Ο αγώνας θα κάνει σέντρα την Κυριακή(24/2) στις 15:00.

από Γιάννης Μαυρόπουλος
στις 22/02/2019
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Αν και παρατάχθηκε με μοναδικό στόχο τη νίκη η Προοδευτική, αφού βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αρκέστηκε στην ισοπαλία(2-2) απέναντι στο Κερατσίνι και πλέον βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Η 9η θέση που καταλαμβάνει την έχει βάλει σε μεγάλες περιπέτειες για τη συνέχεια δεδομένου ότι έχει έναν αγώνα παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες που καταδιώκει ενώ και οι ενδεχόμενες ισοβαθμίες δε την ευνοούν.

Ο τεχνικός Μ. Χατζηαλέξης δήλωσε πως η ομάδα άξιζε κάτι περισσότερο από την ισοπαλία με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα όμως όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η “Προο” στάθηκε τυχερή που τελικά ισοφάρισε.

Αναφέρθηκε σε κάποια περίεργα αποτελέσματα άλλων αγώνων, που δε τα περιμένει κανένας όπως είπε χαρακτηριστικά, και κάνουν ακόμα δυσκολότερο να πετύχει η ομάδα το στόχο της παραμονής. Βέβαια έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως άπαντες θα παλέψουν μέχρι τέλους πιστεύοντας στη δικαίωση των προσπαθειών που γίνονται.

Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν για τους “βυσσινί” που θα στερηθούν τους τιμωρημένους Κερασίδη και Κουτσοποδιώτη.

Με τον χαρακτηρισμό του “φαβορί” να τους συνοδεύει, για τον συγκεκριμένο αγώνα, καλούνται να πάρουν μια επαγγελματική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο χωρίς άγχος ώστε να διατηρήσουν ζωντανές τις πιθανότητές τους να τερματίσουν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δε μένει παρά να αποδείξουν την ανωτερότητα τους στον αγωνιστικό χώρο κατακτώντας τους πολύτιμους τρεις βαθμούς της νίκης.

Α.Ε ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Χωρίς να δυσκολέψει τον αντίπαλο της η Α.Ε Νεαπόλεως γνώρισε την ήττα με 4-1 από τον Ο.Φ Ιεράπετρας την προηγούμενη αγωνιστική. Κάπως έτσι το αρνητικό σερί αποτελεσμάτων συνεχίστηκε για την ομάδα αφού είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα(1-3) από την Παλαιόχωρα και το βαρύ 5-0 από τον Ιωνικό. Προοπτική για κάτι καλύτερο στην κατάταξη δεν υπάρχει με μοναδικό ίσως στόχο να αποφύγει την τελευταία θέση αφού οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ξεφύγει με μεγάλη διαφορά βαθμών.

Το κίνητρο στράφηκε στη διοργάνωση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ Λασιθίου όπου προκρίθηκε στον τελικό μετά την εκτός έδρας νίκη της με 1-4 επί της Κριτσάς. Άλλωστε είναι ο μοναδικός χειροπιαστός στόχος για την Α.Ε Νεαπόλεως ώστε να καταγράψει μια επιτυχία αυτή τη σεζόν δεδομένου ότι ο αναμενόμενος υποβιβασμός της από την Γ’ Εθνική και η συνολική παρουσία της στην κατηγορία δεν είχε πολλές θετικές στιγμές.

Με βάση τα, ελάχιστα, ρεπορτάζ απουσίες λόγω τραυματισμών δεν υπάρχουν για τους Λασιθιώτες που αναμένεται να παραταχθούν χωρίς επιπρόσθετες ελλείψεις λόγω τιμωρημένων ποδοσφαιριστών.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Μοναδική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων αυτή του πρώτου γύρου(7η αγωνιστική) όπου η Προοδευτική επικράτησε 1-0 έπειτα από ένα γρήγορο γκολ του Παναγιωτόπουλου στο 5′.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το μόνο που απομένει είναι ο μαθηματικός υποβιβασμός της Α.Ε Νεαπόλεως που ως ουραγός του πίνακα αγνοεί την εντός έδρας νίκη σε 9 αγώνες στο γήπεδο της. Με 3 ισοπαλίες στην έδρα της και 2 εκτός έδρας νίκες έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς που την κατατάσσουν στη τελευταία θέση. Αναπόφευκτα είναι η ομάδα με τη χειρότερη άμυνα, έχει δεχτεί 39 τέρματα, τη δεύτερη χειρότερη επίθεση με 12 γκολ ενεργητικό και τη χειρότερη διαφορά τερμάτων στο -27. Η πρώτη παρουσία του σωματείου στη Γ’ Εθνική αποδεικνύεται εφιαλτική όντας ταυτόχρονα και η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο τερμάτων(2,83) στους αγώνες της όπου επίσης κατέχει την ασυνήθιστη για τον όμιλο πρωτιά σε 5 από τους 18 αγώνες της να έχουν σημειωθεί 5 γκολ. Έχοντας ήδη 13 ήττες σε 18 ματς στα οποία έχει δεχτεί γκολ στα 14 φαινομενικά δεν είναι στην κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση να “κόψει” βαθμούς από τις ομάδες που επιτακτικά τους χρειάζονται. Άλλωστε η εστία της παραβιάζεται 2,16 φορές ανά αγώνα, μέχρι στιγμής, κάτι που δεν της αφήνει πολλά περιθώρια θετικών αποτελεσμάτων όποτε επαληθεύεται στο γήπεδο.

Η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

Από το γειτονικό Ηράκλειο ο διαιτητής Κρασαγάκης καθώς και οι βοηθοί του Δασκαλάκης και Δρακουλάκης.