Ανταγωνιστικός ο Πανσερραϊκός στην φιλική ήττα (1-0) από τον Άρη

Ανταγωνιστικός ο Πανσερραϊκός στην φιλική ήττα (1-0) από τον Άρη
από Παντελής Τσαουσίδης
στις 26/08/2020
στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Με τον Μπρούνο Γκάμα να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα, ο Άρης νίκησε (1-0) τον μαχητικό Πανσερραϊκό σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθει στην Σκύδρα. Το δεύτερο ημίχρονο δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, καθώς η τρομερή κακοκαιρία δεν τους επέτρεψε να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Άγγελος Διγκόζης, μετά το χθεσινό παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα με τον Άρη. Η ομάδα των Σερρών ήταν ανταγωνιστική σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού και δυσκόλεψε τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων», που προετοιμάζονται για τους προκριματικούς γύρους του Europa League.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισάπαλες, με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως ο Πανσερραϊκός έκλεισε όλους τους χώρους γύρω από την περιχοή του Καβουσάκη και όποτε μπορούσε, χτυπούσε με αντεπιθέσεις. Στο 17ο λεπτό, οι παίκτες του Πανσερραϊκού, Όμο, Γερόλυμος και Γκούρτσας, συνδυάστηκαν πολύ ωραία, με το γέμισμα στην περιοχή του Κουέστα να μην έχει ευτυχή κατάληξη, καθώς Φάμπρι και Γερόλυμος δεν συνεννοήθηκαν σωστά. Η επόμενη φάση ανήκει στον Άρη, με τον Γκανέα να κάνει το σουτ από μακρινή απόσταση, όμως ο Καβουσάκης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, καθώς στο 37ο λεπτό, ο Ρόουζ με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Φετφατζίδη, έστειλε την μπάλα να «ξύσει» το δοκάρι του Καβουσάκη. Δύο λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου, ο Άρης στάθηκε άτυχος καθώς σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Καβουσάκη, αρχικά ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ, με τον πορτιέρε των «Λιονταριών» να αποκρούει, στην επαναφορά και πάλι ο Φετφατζίδης που κάνει το γέμισμα για τον Μάνο, με τον Έλληνα επιθετικό να... σημαδεύει το δοκάρι και στο «ριμπάουντ» από τον ίδιο, να στέλνει την μπάλα με σουτ, ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, καθώς αρχικά οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές προσώπων, αλλά και ο καιρός... έπαιξε το δικό του παιχνίδι. Η σφοδρή κακοκαιρία που ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άφησε πολλά περιθώρεια στους ποδοσφαιριστές για να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, καθώς ελόχευε και ο κίνδυνος τραυματισμών. Η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους ανήκε στον Πανσερραϊκό, με τον Πέτρου να κάνει το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Κουέστα να διώχνει με δυσκολία και να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Ο Άρης βρήκε την πρώτη του μεγάλη φάση στο 62ο λεπτό, με τον συνήθη ύποπτο, Γιάννη Φετφατζίδη, που μετά από διαδοχικές τρίπλες, έκανε το σουτ με τον Γουναρίδη να αποκρούει εντυπωσιακά με τα πόδια. Ο Έλληνα εξτρέμ, είχε μια ακόμη ευκαρία να πετύχει γκολ, όμως είδε το πλασέ του στο 65ο λεπτό να σταματάει στο δοκάρι. Στο 70ο λεπτό οι «Κίτρινοι» θα ανοίξουν το σκορ, καθώς η εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, βρήκε στο χέρι του Ντάλλα Κόστα, με τον Πορτογάλο να εκτελεί ο ίδιος την «εσχάτη των ποινών». Ο Γουναρίδης είπε «όχι» στον Μαντσίνι στο 77ο λεπτό, καθώς απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού εξτρέμ του Άρη. Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον Πανσερραϊκό, με την εκτέλεση φάουλ του Φάμπρι να μπλοκάρει ο Κουέστα.

Το 1-0 παρέμενιε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με τον Άρη να συνεχίζει την προετοιμαστία του για τα προκριματικά του Europa League. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Άγγελος Διγκόζης, δοκίμασε συστήματα και διαφορετικά πρόσωπα, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για την έναρξη της σεζόν, που ακόμα δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση και σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται.

Συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Άγγελος Διγκόζης):

Καβουσάκης (46' Γουναρίδης), Ζέρης, Γερόλυμος, Καλί (69' Γιανναράκης), Κασμερίδης, Όμο (72' Αναστασόπουλος), Ψάλτης, Τσιμίκας (46' Ντάλα Κόστα), Πέτρου (83' Μασκανάκης), Φάμπρι, Γκούρτσας (72' Παπαβασιλειου)

Άρης (Μίχαελ Ένιγκ):

Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης (46' Μπαγκαλιάνης), Σάκιτς (89' Μπακούτσης), Γκανέα (71' Μαρμαρίδης), Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (Σενγκέργκης), Φετφατζιδης, Μαντσίνι (89' Μαρτίνες), Μάνος (46' Χατζηπιρπιρίδης)

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 16:20