Ο... νόμος της Ηλιούπολης!

Ο... νόμος της Ηλιούπολης!

Μεγάλη νικήτρια η Ηλιούπολη στο ντέρμπι κορυφής που κέρδισε με 2-0 τη Δόξα Βύρωνος

από Κωνσταντίνος Ράπτης
στις 15/01/2017

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ 2-0

Όταν η Ηλιούπολη συσπειρώνεται και παίζει όπως πρέπει τότε έχει πάντα τον πρώτο λόγο! Ειδικά από τη στιγμή που αγωνίζεται στην έδρα της, όπου και παραμένει αήττητη με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, είναι δεδομένο πως για να πάρει κάποιο βαθμολογικό όφελος ο οποιοσδήποτε αντίπαλος πρέπει να μοχθήσει πολύ!

Έτσι λοιπόν οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Μπαλαγιάννη έκαναν το χρέος τους και υπό το βλέμμα του προέδρου της ομάδας Νίκο Καρύδη που κατέφθασε από την Αμερική γι’ αυτό το παιχνίδι νίκησαν με 2-0 τη Δόξα Βύρωνος και παρέμειναν ζωντανοί για τη μάχη του πρωταθλήματος.

Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο με λίγες ευκαιρίες να δημιουργούνται από τις δύο πλευρές και πήγε πολύ στη δύναμη με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα.  Στα πρώτα λεπτά η Δόξα μπήκε λίγο πιο δυνατά όπου έφτασε και κοντά στο γκολ στο 7’ αλά ο Παρασκευόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τερεκανίδη.

Στη συνέχεια η Ηλιούπολη ισορρόπησε και μάλιστα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ στο 17’. Σε αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, ο Γκουντελίτσας έκανε το λάθος, ο Γεμιστός έκλεψε και σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο επερχόμενος Γάγγος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας . . . φωτιά στο γήπεδο της Ηλιούπολης! 

16010448_10211867970243712_1929715615_o.jpg

Στη συνέχεια δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο, πέρα από τα δυνατά μαρκαρίσματα που ήταν, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το κύριο στοιχείο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος η Ηλιούπολη μπήκε πιο δυνατά και έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να πετύχει το δεύτερο γκολ με το οποίο, ουσιαστικά, θα «καθάριζε» και το παιχνίδι.

Έτσι και έγινε τελικά στο 53’. Ο Συμεωνίδης γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και ο Ζουμπουνέλης με δυνατό άπιαστο σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0 και σαν. . . γέννημα θρέμμα Ηλιουπολίτης έτρεξε προς την κερκίδα που βρίσκονταν οι φανατικοί της ομάδας για να το πανηγυρίσει μαζί τους.

16121546_10211868021845002_522121359_o.jpg

Στη συνέχεια ο «Ήλιος» έκανε σωστή διαχείριση του ματς με τη Δόξα Βύρωνος να δείχνει πως δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι, αν και προσπάθησε. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και πλέον η Ηλιούπολη συνεχίζει να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες τίτλου.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Τερεκανίδης χτύπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή και δέχτηκε την κόκκινη του Κοσικίδη!

Περίπου 800 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς 100 από πλευράς Δόξας που κατέφθασαν μεμονωμένα στο γήπεδο, όμως είχαν προνοήσει από τη διοίκηση της Ηλιούπολης να καθίσουν σε ξεχωριστό σημείο στην άκρη του γηπέδου.

Διαιτητές: Κοσικίδης, Καρατζίκας-Δεληθοδωρής

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Tερεκανίδης, Μπούρσαλης, Μυτιληνός, Τερλελής, Ρωμανός, Σκούρας (86’ Παπαδάκης), Ζουμπουνέλης (90’ Κυρίτσης), Γάγγος, Γεμιστός, Συμεωνίδης (83’ Kόκκορης), Βαμβακερής

ΔΟΞΑ: Γιαννακαρώνης, Μαραγκουδάκης, Χαλβατζής (57’ Γκούγκας), Βακερλής, Γκουντελίτσας, Ντιάς, Κασσιανός (64’ Λουσαράκης), Ρόππας, Βιεννάς (72’ Κότοβ), Γεωργουδάκης, Παρασκευόπουλος

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 20:30