Φοίνικας Περιστερίου: Ποδαρικό με δίκαιη νίκη

Φοίνικας Περιστερίου: Ποδαρικό με δίκαιη νίκη
από Πάμε Μπάλα
στις 24/01/2022

 

Πρώτος αγώνας για το 2022, ένα μήνα μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων, και η ομάδα μας αντιμετώπισε την Ιεράπολη στο γήπεδο των Ορυζομύλων, στο Αιγάλεω.

Από νωρίς οι ποδοσφαιριστές μας, έδειξαν τι ζητούσαν από τον αγώνα, αν και άργησαν να το καταφέρουν, φαινόταν ότι αυτό θα γίνει. Έχοντας δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, και περίπου 6 ευκαιρίες για γκολ, το πρώτο τέρμα φαινόταν πιο κοντά κάθε φορά από την ομάδα μας.

Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 43ό λεπτό με κοντινή προβολή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ.

Έτσι, με αυτή την ψυχρολουσία, πήγαμε στα αποδυτήρια, και με το πείσμα από την αρνητική αυτή τροπή, μπήκαμε στην επανάληψη χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Από νωρίς βάλαμε τις βάσεις για τη νίκη μας, αφού ο Μάζης με επιμονή, στο 52ό λεπτό έφερε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από εκεί και μετά, η απόδοσή μας ανέβηκε κατακόρυφα και κυριαρχήσαμε παντού στο γήπεδο.
Για να έρθει το 1-2, περάσαμε από χίλια κύματα και περίπου άλλες 7 μεγάλες ευκαρίες, κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα, και άλλα δύο δοκάρια. Το πολυπόθητο, ήρθε στο 78ό λεπτό, έπειτα από ωραία διαγώνια μπαλιά του Χαλικιά και εξαιρετικό συρτό σουτ του Ζαρκάδα, που έλυσε το μυστήριο.

Λίγα λεπτά πριν γίνει όμως αυτό, οι γηπεδούχοι παραλίγο να μας κεράσουν ακόμα μια έκπληξη, όταν ύστερα από λάθος της άμυνας και κλέψιμο στο χώρο του κέντρου, ο επιθετικός τους έφτασε σε σημείο τετ α τετ με τον Μώτο, ο οποίος όμως έδιωξε με τα πόδιο, αποσοβώντας το δεύτερο αυτό γκολ.

Μεσολάβησαν κι άλλες ακόμα ευκαιρίες μας, με τη μπάλα σε πολλές στιγμές να περνάει χιλιοστά δίπλα από ένα πόδι, ένα δοκάρι, ή ένα κεφάλι που θα την έσπρωχνε στα δίχτυα. Το λυτρωτικό 1-3 ήρθε πάλι από τον Μάζη, όταν στο 93ό λεπτό σε μια αντεπίθεση σε ανοιχτή άμυνα, ύστερα από πάσα του Δαρδαμάνη, πλάσαρε ψύχραιμα, δίνοντας έτσι μια πιο σωστή διάσταση στη νίκη μας.

Μια νίκη, που αν μη τι άλλο, ήταν δίκαιη, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από αυτό, δεν θα απέδιδε την πραγματική διαφορά των δύο ομάδων στο γήπεδο. Μετά λοιπόν κι από αυτό το πολύ καλό ποδαρικό στο νέο έτος, προχωράμε στην ενδιαφέρουσα συνέχεια που κρύβει ο όμιλός μας.

Επόμενη αγωνιστική, υποδεχόμαστε στο γήπεδό μας, την ομάδα του Υμηττού.

 

http://www.foinikasfc.gr/